Home Eropuit in Nederland Mijn mooiste foto’s van het strand van Wijk aan Zee

Mijn mooiste foto’s van het strand van Wijk aan Zee

by Annemarie
strand van Wijk aan Zee

Wie mij volgt op Instagram weet dat ik daar regelmatig foto’s van zonsondergangen deel. Meestal zijn dat zonsondergangen op het strand van Wijk aan Zee. Dat is geen toeval, dat komt doordat wij daar in de zomermaanden een strandhuisje hebben. Of hádden… want na lang wikken en wegen hebben we deze zomer besloten om het te verkopen. In de jaren dat we het huisje hadden heb ik eindeloos veel foto’s gemaakt. In deze blog een terugblik op zes zomers aan het strand van Wijk aan Zee, met mijn mooiste en leukste foto’s. En dat was nog moeilijk kiezen hoor!

Deze foto uit 2016 hangt bij ons thuis aan de muur

“Gaan jullie je strandhuisje verkopen? Jullie zijn gek!” Dat was zo ongeveer de reactie die we meestal te horen kregen als we vertelden dat we ons huisje gingen verkopen. Want strandhuisjes zijn enorm populair, en er zijn lange wachtlijsten met mensen die er eentje willen kopen. Dus waarom zou je je strandhuis in godsnaam verkopen als je een van de gelukkigen bent die er een heeft?!

strandhuisje

Zes jaar geleden…

Dilemma

Tja, het was ook echt wel een dilemma. Maar naarmate onze kinderen ouder worden, komen er steeds meer sportclubjes en andere activiteiten in de agenda. Ook in de weekenden. Daarnaast reizen we – zoals je weet – graag. In de zomer gaan we altijd minstens drie weken op vakantie naar het buitenland. Dat is iets wat ik toch echt niet wilde laten schieten. We zorgden er altijd voor dat iemand uit onze familie of vriendenkring in die periode gebruik kon maken van het huisje, want drie weken leegstand in de zomer is zonde. Maar toch… we waren er zelf te weinig. Maar we moesten wel elk jaar een behoorlijk bedrag betalen voor onder meer transport en de stalling van ons huisje in de winter. Dus hoe leuk ons huisje ook was en hoeveel we ook genoten als we er waren, we hakten de knoop door: we gingen het verkopen. Want als ik moet kiezen tussen vaker naar het strandhuisje, of vaker op reis, dan weet ik het wel! En ik weet zeker dat het gezin aan wie we het huisje hebben verkocht, enorm gaat genieten van (niet meer) ons strandhuisje. 🙂

Wijk aan Zee

strand van Wijk aan Zee

Kitesurfers

strand van Wijk aan Zee - Annemarie Smit

Mooie herinneringen aan het strand van Wijk aan Zee

Natuurlijk gaan we ons strandhuisje missen. Zodra we daar waren hadden we het vakantiegevoel. De hele dag buiten zijn en heerlijk relaxed een boek lezen in de zon op ons fijne terras – thuis heb ik daar de rust niet voor. Verstoppertje spelen tussen de huisjes, kuilen graven en zwemmen in zee (mijn kinderen dan), voetballen op het strand, mijn dochter die haar turnoefeningen doet op het zand.

En mijn favoriete moment van elke stranddag: genieten van de zonsondergang, en daarna naar de sterren kijken vanaf het bankje op ons terras, met een wijntje erbij. ’s Nachts in bed luisteren naar het geluid van de zee, en ’s ochtends wakker worden van het geluid van een meeuw op het dak… Onvergetelijke momenten en mooie herinneringen!

Wijntje erbij

Deze meeuw op ons dak keek een beetje boos…

strand van Wijk aan Zee

We kijken terug op een hele mooie tijd, we hebben er genoten. Maar het is goed zo. En gelukkig wonen we vlakbij Wijk aan Zee, dus het strand loopt niet weg! En dus… zullen er nog wel meer van dit soort foto’s komen.

strand van Wijk aan Zee

strand van Wijk aan Zee

Lees ook mijn andere blogs over het strand van Wijk aan Zee!

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.