Home Eropuit in NederlandDieren Hof van Eckberge: veel meer dan een speelparadijs

Hof van Eckberge: veel meer dan een speelparadijs

by Annemarie
Hof van Eckberge, buitenspeeltuin

Ken je als ouder een grotere nachtmerrie dan een indoor speeltuin? Het gegil en gekrijs van al die hyperactieve kinderen, het gehuil, de ongezellige tafeltjes vanaf waar de ouders chagrijnig toekijken, de geur van ongezonde snacks… en had ik het gekrijs al genoemd?  Natuurlijk zijn er heus wel tig dingen te bedenken die erger zijn dan een indoor speeltuin. Maar het moge duidelijk zijn: ik vind het DE HEL. Meestal dan. Want ik was nog niet in Hof van Eckberge in Eibergen geweest.

Hof van Eckberge

Bij binnenkomst werden we verrast door het gezellige interieur van het restaurant, inclusief grote aquaria met vissen.  Achterin is een indoor speeltuin van drie verdiepingen met glijbanen, trampolines en veel klim- en klautermogelijkheden. Onze kinderen doken meteen deze speeltuin in.

Hof van Eckberge

Aan de andere kant van het restaurant is een afgeschermd speelgedeelte voor de allerkleinsten. Er zijn ook vier bowlingbanen, een lasergame jungle en er is een snoezelruimte met gedimd licht en een waterbed, waar kinderen even helemaal tot rust kunnen komen.

bowlingbanen Hof van Eckberge

Buitenspeeltuin en mini-zoo

Dit is allemaal binnen, maar buiten valt er ook genoeg te ontdekken. Er is een grote buitenspeeltuin met houten speeltoestellen, een air trampoline en een waterpark waar kinderen lekker kunnen spelen met water.

Waterpark in Hof van Eckberge

En dat is nog niet alles, er is namelijk ook nog een mini-zoo! In deze kleine dierentuin zie je onder meer ara’s, stekelvarkens,  wallaby’s, rendieren, wasberen en prairiehondjes. De wasberen zijn door Hof van Eckberge overgenomen van Stichting AAP. Je mag de dieren ook voeren. Bij de kassa kun je een zak met voer kopen, met uitleg over welk voer voor welk dier bestemd is.

Mini-zoo Hof van Eckberge

In de vijver zwemmen bijzondere vogelsoorten rond en er schijnen ook schildpadden te zijn. Maar ja.

Mini-zoo Hof van Eckberge

Ik zie ze niet

Restaurant

Zoals al gezegd is er dus een gezellig restaurant, met sfeervolle verlichting, tafels met comfortabele stoelen, een uitgebreide menukaart en personeel dat de bestelling bij je tafel komt opnemen. Dat maak je toch niet vaak mee in een indoor speeltuin.  Wij proefden van het uitgebreide brunchbuffet. En als ik zeg uitgebreid, dan bedoel ik ook uitgebreid. Er stonden verschillende soorten brood en beleg, amuses, salades en rauwkost, vis, tapas, soepen, saté, aardappelgratin en groenten. Alle gerechten waren overduidelijk met veel zorg klaargemaakt en smaakten heerlijk. De menukaart voor het diner zag er overigens ook niet verkeerd uit.

Hof van Eckberge

Hof van Eckberge

Yum!

En dan was er ook nog een toetjesbuffet. Als ik ergens blij van word, dan is het wel van toetjes! Ik heb voor de zekerheid alles maar geproefd. Voor de kinderen waren er ook lekkere dingen, zoals pizza’s en verse cupcakes, nog warm uit de oven.

Bij mooi weer kun je buiten op het grote terras zitten. Dus terwijl je kinderen los gaan in de speeltuin binnen of buiten, kun jij ontspannen genieten van een hapje en een drankje.

Hof van Eckberge in Eibergen

Oh ja, en op het damestoilet werd ik vrolijk van de spiegel met complimenteuze teksten erop, zoals ‘Je ziet er oogverblindend uit’ en ‘Wat heb je prachtige oren’. 🙂

Natuurlijk is er ook veel gekrijs te horen in de binnenspeeltuin van Hof van Eckberge;  dat is nu eenmaal onvermijdelijk in een indoor speeltuin. Maar door alles er  omheen is het wel wat beter te verdragen. Dus als het om speelparadijzen gaat is dit een hele fijne, ook voor ouders. Maar wat ik nou zo jammer vind… Hof van Eckberge ligt in de Achterhoek en dat is best ver als je – zoals ik – in de Randstad woont. Maar dat vind ik dan ook het enige minpuntje.

Adres: Lintveldseweg 1a in Eibergen.
Meer informatie over prijzen, arrangementen etc. vind je op de website van Hof van Eckberge.
Als je in het weekend wilt eten bij Hof van Eckberge moet je wel even van tevoren reserveren!

We bezochten Hof van Eckberge op uitnodiging van Gelderse Streken. Maar alles wat ik schrijf is mijn persoonlijke mening.

Ook leuk om te lezen

2 reacties

karlien 14 maart 2017 - 5:45 pm

“ik heb voor de zekerheid alles maar geproefd”: zo hoor ik het graag 😀 En inderdaad, dit is zoveel beter dan een hectische binnenspeeltuin.

Antwoord
Annemarie 15 maart 2017 - 9:36 am

Ja echt, dit is voor iedereen te doen! 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.