Home EuropaEngeland & Wales Zomer (not) aan de Engelse zuidkust

Zomer (not) aan de Engelse zuidkust

by Annemarie
Engelse zuidkust

In de zomer van 2010 gingen we drie weken op vakantie naar het zuiden van Engeland. We maakten een rondreis met de auto langs de kust, Cornwall, Exmoor National Park en via Wiltshire weer terug. Voor de eerste week van onze vakantie hadden we in East Preston, in West Sussex aan de Engelse zuidkust, een leuk appartementje gehuurd. Met zeezicht; het kiezelstrand lag op slechts 5 minuten loopafstand. Ideaal voor onze kinderen, die toen 6 maanden en 4 jaar oud waren.

Maar ja… zomers in Engeland zijn niet altijd wat je hoopt, dat weet je van tevoren. We hebben de hele week regen gehad. Oké, op één dag na dan, maar toen stond er windkracht 7. Daar zit je dan, met je strand op loopafstand. De strandlakens en zwemkleding konden dus ingepakt blijven. Tussen de buien door hebben we nog wel gewandeld over het strand en gevliegerd, maar we hadden het ons iets anders voorgesteld.

Vliegeren op het strand

Vliegeren op het strand

En wat doe je als het regent? Uitstapjes maken! Naar de beroemde badplaats Brighton bijvoorbeeld. Waar we na een bezoekje aan het strand en de Brighton Pier (wat een kermis!) snel een pub indoken voor een lunch. Want ja, regen…
Brighton Pier

Na de lunch gingen we naar het Royal Pavilion, in het centrum van Brighton. Dit is een exotisch paleis in Indiase stijl dat ooit werd gebouwd voor Koning George IV, toen hij besloot een huisje aan zee te willen. George was een extravagante man – hij hield van mode, kunst en het goede leven – en dat zie je terug in het hele paleis. Erg leuk om door alle vertrekken te wandelen en alle pracht en praal te bewonderen.

Lekker kleuren in de pub

Lekker kleuren in de pub

Een ander uitstapje ging naar het mooie plaatsje Arundel, voor een bezoek aan Arundel Castle en de bijbehorende tuinen. Onze dochter zat toen nog helemaal in haar prinsessenfase, dus die vond het geweldig om in een echt kasteel rond te lopen. Vanuit de tuinen kijk je op de imposante gotische kathedraal van Arundel.
Arundel Castle in Engeland

De rest van die week hebben we nog wat andere plaatsjes in de buurt van East Preston bekeken, veel takeaway curries gegeten (maar soms ook uitgebreid gekookt), spelletjes gedaan en veel gelezen. Er lag een hele verzameling typisch Britse tijdschriften in het appartement, die ik allemaal gelezen heb. 🙂 Al met al hebben we ons prima vermaakt en een heerlijk relaxte week gehad, maar een zonnetje in de zomer is toch fijner.

Zo leer je nog eens wat

Zo leer je nog eens wat

Zie ook mijn blog over de mooie wolkenluchten in regenachtig Zuid-Engeland.

Hoe ver was het eigenlijk?
Dover – East Preston: 185 km
East Preston – Brighton: 33 km
East Preston – Arundel: 12 km

Heb jij wel eens een verregende vakantie gehad?

Ook leuk om te lezen

2 reacties

Marcella 29 augustus 2015 - 10:55 pm

Balen hé, zoveel regen 🙁 Kan je meteen veel minder ondernemen ook. Wij hadden op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ook best veel regen. Het staat erom bekend, maar toch was het even omschakelen. En dan toch maar de regen door want je wilt gewoon vanalles zien & doen. Maar ’t liefst heb ik droog & zon!

Antwoord
Annemarie 30 augustus 2015 - 10:04 am

Ik ook! Je weet dat je regen kunt verwachten in Engeland, maar als het echt een hele week regent, in de zomer nog wel, dan valt dat toch tegen.

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.