Home EuropaDuitsland Herten voeren in Wildpark Klaushof bij Bad Kissingen

Herten voeren in Wildpark Klaushof bij Bad Kissingen

by Annemarie
Herten voeren in Wildpark Klaushof

In de zomer van 2015 gingen we op vakantie naar Istrië in Kroatië. Op de terugweg maakten we een tussenstop in Slovenië en we sloten de vakantie af in Duitsland. We zaten in Bad Kissingen in een (veel te) groot, heel kindvriendelijk hotel. We hadden er een riante familiekamer geboekt en er waren in het hotel veel faciliteiten gericht op kinderen: een binnen- en buitenzwembad, verschillende speelhoeken, een animatieprogramma en een grote indoor speeltuin. Wel jammer dat sommige kinderen ’s ochtends om 7 uur al gillend over de gangen mochten rennen van hun ouders. Dat vind ik dan weer net iets té kindvriendelijk. 😉

We troffen het met het weer (warm!) en namen dus regelmatig een duik in het zwembad. Blijer kun je mijn kinderen niet krijgen. Maar we wilden ook wat doen en dus gingen we naar Wildpark Klaushof, niet ver van Bad Kissingen. Dit dierenpark van ca. 30 hectare ligt in het bos en je ziet er verschillende inheemse dieren. Sommige dierenverblijven kunnen wel een opknapbeurtje gebruiken, maar daar is het park mee bezig.

Wildpark Klaushof

De wasbeertjes waren een beetje lui

Bij de kassa kochten we naast de entreekaartjes ook twee doosjes mais, om de dieren te voeren. Vlak na de ingang is de ‘streichelzone’, waar je boerderijdieren kunt aaien. Er zijn konijnen, schapen, ezels en er liepen wat geitjes los die meteen naar ons toe kwamen rennen. Niet omdat ze zo blij waren om ons te zien, maar ze wilden mais! Een stukje verderop moesten we door een hek. Achter dat hek lopen de herten vrij rond, en ook die konden we voeren met de mais. Ze waren niet zo brutaal als de geitjes, maar kwamen toch op ons af.

Herten voeren in Wildpark Klaushof

De wandelroute door het park leidde ons onder meer langs uilen, wilde zwijnen, wasbeertjes, roofvogels en lynxen. De otters gaven helaas niet thuis. Ze hebben een ruim buitenverblijf met een flink stuk water en veel verstopplekken, waardoor ze soms niet te zien zijn. Jammer!

Voor de wilde katten is een stukje van het park afgeschermd met een hek, waarbinnen ze vrij rondlopen tussen de bomen en struiken. Als je hier over het wandelpad loopt kun je er dus eentje tegenkomen. Maar ze zijn vrij schuw en wij hebben we ze dan ook niet gezien. In een vitrinekast staan een opgezette wilde kat en een huiskat, zodat je de verschillen en overeenkomsten goed kunt zien.

Herten voeren in Wildpark Klaushof

Door het hele park kom je langs het wandelpad vragen en activiteiten voor kinderen tegen, om hun kennis van dieren en de natuur te testen. Er zijn ook drie ‘natuurspeeltuinen’, afgestemd op de omgeving. Geen schreeuwerige kleuren dus, maar toestellen van hout. In het weekend zijn er roofvogelshows en het is ook leuk om te kijken als de dieren gevoerd worden. De voedertijden staan aangegeven in het park.

Wildpark Klaushof praktisch:

– Entreeprijzen: volwassenen € 4, kinderen € 1,50 en kinderen jonger dan 6 gratis*
– Openingstijden: van 9 tot 6 in de zomer, tot 5 uur ’s middags in de winter.
– Honden zijn niet toegestaan (niet handig met loslopende herten…)
– Mocht je trek gekregen hebben: tegenover het wildpark, aan de andere kant van de weg, ligt Restaurant Forsthaus Klaushof.

* Prijzen kunnen wijzigen, voor het laatst gecheckt in september 2017.

Hoe ver was het?
Afstand Utrecht – Bad Kissingen: ca. 515 kilometer
Afstand Bad Kissingen – Wildpark Klaushof: ca. 4 kilometer

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.