Home Europa Wijn proeven in wijngebied La Geria op Lanzarote

Wijn proeven in wijngebied La Geria op Lanzarote

by Annemarie
Wijngaarden in La Geria op Lanzarote

Door het bizarre vulkaanlandschap lijkt Lanzarote op het eerste gezicht misschien kaal en leeg. Maar het Canarische eiland heeft meer te bieden dan je denkt. Nationaal Park Timanfaya is natuurlijk een must-do als je er bent, om het vulkanische landschap van dichtbij te bekijken. Net als de bezienswaardigheden die kunstenaar César Manrique heeft gecreëerd. Maar ook wijngebied La Geria is een aanrader. Hier wordt wijn gemaakt van Malvasia-druiven. De wijnranken worden in een kuil geplant met daar omheen een halve cirkel van lavastenen (een ‘zoco’) die de planten en druiven beschermt tegen de wind. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder landschap.

Wijngebied Lanzarote

La Geria ligt in het binnenland, niet al te ver van de populaire badplaats Puerto del Carmen. De weg LZ-30 loopt er dwars doorheen. Langs deze weg liggen meerdere bodega’s, soms met restaurant, waar je de wijn van Lanzarote kunt proeven en kopen. Als je een huurauto tot je beschikking hebt, kun je een bezoek aan La Geria bijvoorbeeld combineren met Park Timanfaya.

Kaart Lanzarote

Bekende bodega’s in La Geria

De bekendste bodega’s van dit wijngebied zijn El Grifo, Rubicon en La Geria. El Grifo is de oudste (en volgens velen ook de mooiste) bodega van Lanzarote. Op deze wijngaard kun je een rondleiding krijgen en het wijnmuseum bezoeken. Een nadeel van deze bekendere bodega’s is dat het er vaak vol zit met toeristen. Hier stoppen namelijk ook bussen voor excursies, dus als je pech hebt is het vechten om een plekje. De wijnen van Lanzarote zul je in Nederland overigens niet snel tegenkomen. Er wordt namelijk te weinig wijn geproduceerd om deze te kunnen exporteren. De inwoners van Lanzarote drinken alles lekker zelf op.

Bodega El Chupadero

De eerste keer dat wij naar Lanzarote gingen kregen wij de tip om naar de kleinere Bodega El Chupadero te gaan, en ik deel deze tip nu met jullie. Gratis en voor niks! Deze bodega – van Duitse eigenaars – ligt niet direct aan de doorgaande weg, je moet een klein stukje over een zandweg rijden om er te komen. Vandaar dat touringcars deze bodega overslaan – en dat is helemaal niet erg.

Bodega El Chupadero op Lanzarote

Bodega El Chupadero

Als je buiten een tafeltje zoekt kun je genieten van het uitzicht over de bijzondere wijngaarden en het vulkanische landschap, en van de rust. Want het is er echt heerlijk rustig. Het kan er alleen wel flink waaien. Mocht je het te koud vinden, dan kun je ook prima binnen zitten. Het is er simpel, maar gezellig ingericht. Onze kinderen hebben er nog met een houten treinbaantje gespeeld.

En dan natuurlijk een wijntje bestellen! (De chauffeur houdt het uiteraard keurig bij 1 glaasje…). Je kunt kiezen uit verschillende soorten wijn, variërend van 3,50 euro tot 5 euro per glas*. Om het helemaal af te maken kun je er wat tapas bij bestellen van de kleine menukaart. Een perfecte lunch!

Tapas bij El Chupadero, Lanzarote

Uitzicht bij El Chupadero op Lanzarote

Toen wij een paar jaar later weer op Lanzarote waren, hebben we El Chupadero weer opgezocht voor een lunch. Het is gewoon een fijne plek. 🙂

>> Op Booking.com vind je leuke hotels op Lanzarote. Bijvoorbeeld in de badplaatsen Playa Blanca en Puerto del Carmen. <<

Heb jij wel eens een wijntje gedronken in La Geria op Lanzarote?

* Prijzen kunnen veranderen

Lees ook mijn andere blogs over Lanzarote!

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.