Home EuropaEngeland & WalesDevon & Exmoor NP De Valley of the Rocks bij Lynton

De Valley of the Rocks bij Lynton

by Annemarie
Valley of the Rocks

In de zomer van 2010 reisden we door zuidelijk Engeland. Pas geleden schreef ik al over het stadje Lynton. Vanuit dit plaatsje ontdekten we Exmoor National Park met de Exmoor ponies, de idyllische plek Watersmeet en het dorpje Porlock. We maakten ook een mooie wandeling naar de Valley of the Rocks.

Vanuit Lynton kun je over een smal geasfalteerd pad naar de Valley of the Rocks wandelen. Het pad is ook prima te doen met kinderwagens.

Valley of the Rocks

Het kustpad is goed begaanbaar met een kinderwagen.

Let wel even op als je de wandeling met een ‘loslopend’ kind gaat maken, want het pad loopt langs steile afgronden en er zijn geen hekken. Dus handje vast en je kind aan de binnenkant laten lopen. 😉 Het pad zelf is echter niet steil. Het is een makkelijke wandeling die onze dochter (toen 4) probleemloos liep. Vanaf het pad heb je een prachtig uitzicht over de grillige kustlijn.

Valley of the Rocks

In dit ruige gebied leven al eeuwenlang wilde geiten. De huidige kudde is in 1976 naar de Valley of the Rocks gebracht. De geiten zijn wild, maar hun aantal wordt wel in de gaten gehouden. Er mogen er namelijk maar ca. 25 rondlopen, zo is besloten.

Valley of the Rocks

Een wilde geit (Foto: Nilfanion, CC-BY-SA-3.0)

Vlak voordat je de Valley of the Rocks bereikt, kom je langs de rotspartijen Rugged Jack en Castle Rock. Volgens een legende waren een paar druïden zich hier op een zondag lekker aan het uitleven, toen de duivel verscheen en ze allemaal in steen veranderde…

Valley of the Rocks, Rugged Jack

Rugged Jack (Foto: Nilfanion, CC-BY-SA-3.0)

Hoe de Valley of the Rocks precies is ontstaan is onduidelijk. Een van de theorieën is dat hier vroeger de rivier de Lyn doorheen liep, maar dat deze rivier later van koers is veranderd.

Dat het er flink kan waaien – en hoe de wind dan waait – kun je goed zien aan de schuin gegroeide bomen langs het pad.

Valley of the Rocks

Ik vond persoonlijk de Valley of the Rocks zelf minder spectaculair dan de uitzichten onderweg vanaf het pad langs de steile kust. Hoe dan ook: het is een erg mooie wandeling!

Ook leuk om te lezen

4 reacties

karlien 10 juni 2016 - 4:02 pm

Heerlijk zo’n wandeling met dit uitzicht!! Fijn dat de kinderwagen mee kan, als moeder is dat het eerste dat je wilt weten over een wandeling 🙂

Antwoord
Marcella 26 mei 2016 - 2:18 pm

Mooie omgeving zeg, lijkt me tof om daar een wandeling te maken!

Antwoord
Yvonne 11 mei 2016 - 9:11 pm

Prachtige wandeling zeg, ziet er wel best spannend uit, die foto met die kinderwagen. Maar kan me voortellen dat je kind beter in zo’n wagentje kan zitten dan loslopen hier. Wij vonden een wandeling over een stadsmuur zonder reling met peuter ook best al spannend.

Antwoord
Annemarie 12 mei 2016 - 7:48 pm

Het was een hele mooie wandeling, en inderdaad wel spannend met die steile afgronden. Onze dochter heeft het grootste deel zelf gelopen, het was onze zoon (toen een half jaar) die in de kinderwagen zat. Op de foto met de schuine bomen zie je (als je goed kijkt…) onze dochter op het treeplankje achter de kinderwagen staan. 😉

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.