Home EuropaSpanjeBarcelona Fotoblog: de fotogenieke straatjes van Barcelona

Fotoblog: de fotogenieke straatjes van Barcelona

by Annemarie
Straatjes van Barcelona

Tijdens mijn stedentrip naar Barcelona met m’n dochter kwamen we veel sfeervolle straatjes tegen, vooral in de oude wijken Barri Gòtic en La Barceloneta. Smalle straatjes en steegjes met schattige balkonnetjes met plantjes, houten luiken en een schone was aan een wasrek. Ik hou ervan. “Mam, sta je nu alweer een foto te maken van een stráát?!”. Eh… ja dus.

Straatjes van Barcelona

straatjes van Barcelona

Straatjes in La Barceloneta

Als je door de oude wijk La Barceloneta wandelt kom je veel smalle straatjes tegen, waar de was buiten aan de balkons hangt omdat er binnen gewoonweg geen ruimte is. De huizen zijn hier namelijk niet heel ruim. Deze wijk bij de haven en aan het strand werd in de 18e eeuw gebouwd voor bewoners van de nabijgelegen wijk La Ribera, die gedwongen moesten verhuizen vanwege de bouw van de citadel van Barcelona. De plek waar tegenwoordig het stadspark Parc de la Ciutadella ligt. Door de ligging aan het strand en de Middellandse Zee is La Barceloneta nu een van de populairste wijken van Barcelona. De foto bovenaan deze blog is genomen in La Barceloneta.

Kabels aan de muur… toch een soort van sfeervol

Straatjes in Barri Gòtic

Als het gaat om knusse straatjes in Barcelona, ben je in de gotische wijk Barri Gòtic aan het goede adres. Smalle straatjes: check! Schattige balkonnetjes (al dan niet met plantjes): check! Hier en daar een wasje aan een rek: check!
straatjes van Barcelona

straatjes van Barcelona

straatjes van Barcelona

Oké, de volgende kunnen we niet echt een straatje noemen. Het is namelijk een plein: Plaça Reial in Barri Gòtic. Maar ik vond de palmbomen met de gele gebouwen en de blauwe lucht zo mooi, vandaar. Op dit plein staan ook een fontein en twee bijzondere lantaarnpalen ontworpen door Antoni Gaudí, maar die staan niet op de foto.

Plaça Reial

Plaça Reial

En er is natuurlijk ook street art te vinden in Barcelona. Je kunt speciale tours doen langs allerlei straatkunst, bijvoorbeeld met ‘Street Art Barcelona Tours‘.

Lees ook mijn andere blogs over Barcelona!

Ook leuk om te lezen

8 reacties

Javier 2 juli 2018 - 8:07 pm

Stedelijke kunst in Barcelona is fantastisch!

Antwoord
Arletre 16 december 2017 - 10:37 pm

Zien er zeker leuk uit. Niets zo leuk om wandelend door de smalle straatjes een stad te leren kennen.

Antwoord
Denise 7 december 2017 - 7:37 am

Ja, Barcelona heeft veel van die mooie straatjes. In de Barrio Gotic en Barceloneta inderdaad, maar ook in de wijk ’tegenover’ de Barrio Gotic, net aan de andere kant van de Ramblas dus bedoel ik: Raval. Daar liep ik dagelijks doorheen toen ik voor mijn onderzoek in Barcelona woonde. De buurt stond niet altijd goed bekend, maar ik las laatst ergens dat het hip geworden is.

Antwoord
Annemarie 14 december 2017 - 9:04 am

Van de wijk Raval hebben wij niet veel gezien, we hebben er alleen een stukje doorheen gefietst tijdens onze fietstour. Jammer dat we niet meer tijd hadden om meer van de stad te zien, zoals jij wel had toen je er woonde…

Antwoord
Stéphanie 4 december 2017 - 3:51 pm

Ik ben ook dol op dit soort wijken. Helaas niet bezocht toen ik een dagje in Barcelona was. Wat jouw dochter zegt, dat denkt mijn vriend volgens mij altijd haha

Antwoord
Annemarie 5 december 2017 - 8:08 pm

Mijn man denkt dat ook altijd, en hij heeft er (net als mijn dochter) eigenlijk geen geduld voor. Iedere keer weer wachten op mij, haha.

Antwoord
ivonne 30 november 2017 - 8:11 pm

Heerlijk toch altijd die oude steden. Ik heb ook wel iets met kleine balkonnetjes en was aan de lijn….

Antwoord
Annemarie 5 december 2017 - 8:06 pm

Het is zo lekker authentiek, zo’n fris wasje aan het balkon. 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.