Home EuropaEngeland & Wales Route Engeland en Wales, zomer 2014

Route Engeland en Wales, zomer 2014

by Annemarie
St. Govan's Head, Pembrokeshire, Wales

Na twee keer achter elkaar naar warm en zonnig Italië te zijn geweest, wilden we in de zomer van 2014 weer eens een wat actievere vakantie. Het werd Engeland en Wales, met de auto en de boot. We hadden een mooi rondje uitgestippeld met – heel kindvriendelijk! – niet al te lange afstanden. In deze blog vertel ik je over onze route door Engeland en Wales.

Vanuit onze woonplaats reden we naar Hoek van Holland, voor de overtocht – met overnachting in een hut. Een heel avontuur voor onze kinderen. Na aankomst in Harwich ’s ochtends vroeg (heul vroeg!) reden we direct door naar Wales voor een eerste tussenovernachting. We hadden voor deze nacht niets geboekt van tevoren, zodat we konden stoppen wanneer we wilden. Je weet tenslotte maar nooit wanneer de kinderen het zat zijn.  (Of wanneer je zelf geen zin meer hebt in het geklaag vanaf de achterbank…). We kwamen uit in het mooie dorp Llangollen, in het noordoosten van Wales. Een mooie plaats aan de rivier Dee.

Wales

De volgende dag reden we via de plaats Betws-y-Coed en een rondje Snowdonia naar het kleine plaatsje Talybont vlak boven Barmouth aan de kust, voor een verblijf van een week. Vanuit hier maakten we uitstapjes naar onder meer Barmouth, Harlech Castle en Tywyn, voor een ritje met een stoomtreintje. Aan het eind van deze week reden we naar de zuidkust van Wales, naar een gehucht vlakbij de badplaatsen Saundersfoot en Tenby. We bezochten het mooie stadje Tenby, maakten wandelingen langs de ruige kust en gingen dolfijnen spotten in Cardigan Bay.

Tenby

Tenby

Oxfordshire

Het was tijd om Wales te verlaten… De volgende bestemming was een cottage – zeg maar gerust ‘riant farmhouse’ – in het dorpje Shellingford in Oxfordshire. In dit farmhouse verbleven we een paar dagen met vrienden. Uiteraard stond een bezoek aan de stad Oxford op het programma. Een bezoek aan een stad met kinderen: altijd een uitdaging! Zeker als het ook nog warm is. In een mijn blog over een Dagje Oxford met kinderen kun je lezen hoe dat ging. 🙂

Bridge of Sighs, Oxford

Bridge of Sighs, Oxford

Weer terug naar NL

En toen was het eind van onze reis helaas al in zicht. We hebben nog een paar dagen doorgebracht in een B&B op een boerderij vlakbij Harwich. Harwich zelf is niet de meest inspirerende plaats (en dat is een understatement!), maar in de omgeving liggen een paar leuke dorpen die een bezoekje waard zijn. De charmante plaats Manningtree bijvoorbeeld. Vanuit Harwich namen we de boot terug naar Hoek van Holland.

Op de kaart zag onze route door Engeland en Wales er zo uit:
Route Engeland en WalesIn komende blogposts zal ik meer in detail vertellen over onze reis, en wat we allemaal gezien en gedaan hebben.

Hoe ver is het?
Vanuit onze woonplaats naar Harwich: ca. 290 km
Harwich – Llangollen: 392 km
Llangollen – Snowdownia – Talybont: ca. 90 km + 65 km
Talybont – Ludchurch: 173 km
Ludchurch – Shellingford: 270 km
Shellingford – Harwich: 260 km

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.