Home Europa Prachtig Rovinj in foto’s

Prachtig Rovinj in foto’s

by Annemarie
Zicht op Rovinj in Istrie

Wie houdt van smalle straatjes, mooie pleinen en kleurrijke huizen met oranje daken en houten luiken, kan zijn of haar hart ophalen in Rovinj. Dit mooie, mediterrane stadje aan de westkust van Istrië heeft het allemaal. Rovinj is een echte toeristische trekpleister,  maar heeft toch z’n charme weten te behouden. Als je in Istrië op vakantie bent mag je dit stadje eigenlijk niet overslaan. Wij gingen er in de zomer van 2015 een half dagje naar toe, ’s ochtends moest er eerst nog gezwommen worden namelijk.

Rovinj

St. Eufemiakerk

Van veraf kun je de toren van de St. Eufemiakerk al zien, die op een heuvel gebouwd is. Na aankomst in Rovinj liepen wij door de smalle, autovrije straatjes over de (soms gladde) geplaveide kinderkopjes de heuvel op richting de kerk.

St. Eufemiakerk met toren in Rovinj

St. Eufemiakerk met toren

De toren doet sterk denken aan de toren op het San Marcoplein in Venetië. En zo zijn er wel meer gebouwen in Rovinj die aan Italië doen denken. Dat is niet zo gek, want in het verleden was Istrië lange tijd onderdeel van de Republiek Venetië. Je kunt de toren van de kerk beklimmen voor een mooi uitzicht. Toen wij er waren was er bij de kerk net een trouwerij aan de gang, leuk om even naar te kijken.

Uitzicht over de daken van Rovinj

Uitzicht over de daken van Rovinj

Stadspoort en haventje

Aan de andere kant van de heuvel liepen wij weer naar beneden, naar de oude stad, slenterend door allemaal mooie straatjes met kleine winkeltjes. Bijna per ongeluk kwamen we zo de oude stadspoort tegen, de Balbi-boog.

Bij de Balbi-boog

Via het Trg Marsala Tita-plein met een klokkentoren(tje) en een fontein – niet heel spannend vonden wij… – liepen we naar het haventje vol met vissersbootjes. Hier zochten we een terras uit voor een verkoelend drankje, want we hadden het warm gekregen.

Haven van Rovinj

Prima uitzicht!

Wat later doken we achter de haven een ander deel van het stadje in, met nog meer smalle straatjes, winkeltjes, terrassen en restaurants. We hebben tussendoor heerlijk rondgesnuffeld in allerlei winkeltjes en ateliers.

Huis in Rovinj

Straatje in Rovinj

Ik hou van huizen met houten luiken!

Rondom het gezellige haventje stikt het van de restaurants en cafés, maar het is er ook erg toeristisch. Wij kozen voor een restaurant met terras in een van de zijstraatjes. Dat was natuurlijk ook heus wel toeristisch, maar het was er wat minder druk. Als je van vis houdt zit je overigens goed in Rovinj: keuze genoeg en supervers.

Toen we na het eten terugliepen naar onze auto werden we getrakteerd op een mooie zonsondergang. Ik hou ervan! 🙂

Zonsondergang bij Rovinj

Tip: Maak een boottochtje naar de eilanden die bij Rovinj horen. Er worden verschillende boottours aangeboden. Vanaf het water heb je ook nog eens het mooiste uitzicht op de stad. Zie voor meer informatie ook de website van de Tourist Board van Rovinj.

Overnachten in Rovinj

Als je langer van Rovinj wilt genieten, kun je er natuurlijk ook een hotel zoeken! Ook touroperator TUI heeft mooie accommodaties in Rovinj.

Lees ook mijn andere blogs over Istrië.

Ben jij wel eens in Rovinj geweest?

Ook leuk om te lezen

6 reacties

Nanda 8 april 2017 - 7:31 am

Sfeervol! Nu wil ik heen en verse vis proeven in Rovinj. Hoe zit het daar eigenlijk met de wijn.

Antwoord
Annemarie 8 april 2017 - 10:05 am

Ja, ga verse vis eten in Rovinj! Er is daar ook wijn, dus dat zit helemaal goed, haha.

Antwoord
Stéphanie 18 januari 2016 - 9:27 am

Mooie foto’s en leuk te lezen! Ik hou wel van dit soort sfeervolle dorpjes. Ik ben dit jaar van plan misschien richting Kroatië en Slovenië te reizen. Ik ben nu even aan het rondneuzen op je blog voor inspiratie 🙂

Antwoord
Annemarie 18 januari 2016 - 7:38 pm

Leuke plannen! Slovenië en Kroatië zijn beide erg mooi. En als het om sfeervolle dorpen en stadjes gaat is Rovinj wel echt een van de mooiste.

Antwoord
Marcella 1 november 2015 - 9:03 pm

Mooie foto’s zeg, Rovinj lijkt me echt onwijs leuk! Ik wil graag terug naar Kroatië, ik was ooit op vakantie in Istrië maar ik heb toen weinig rondgereisd. Wil ik nog zeker eens doen dus!

Antwoord
Annemarie 1 november 2015 - 9:24 pm

Moet je echt doen! Rovinj is echt een van de mooiste stadjes van Istrië. Maar ook Groznjan (zie ander blog) en Motovun in het binnenland zijn een bezoekje waard.

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.