Home EuropaEngeland & Wales Oog in oog met de London Eye

Oog in oog met de London Eye

by Annemarie
London Eye in Londen

In augustus 2014, precies een jaar geleden, mocht ik voor mijn werk voor een heel leuk project twee keer naar Londen. Dat ik dat op mijn leeftijd (ik ben namelijk geen 20 meer) nog mocht meemaken: voor mijn werk naar het buitenland! Ik vond het super, maar tegelijkertijd ook eng. Al is het alleen maar omdat ik vliegangst heb en voor het eerst in mijn eentje ging vliegen. Ik moest ook voor een paar dagen achter elkaar mijn gezin achterlaten, en dat in de zomervakantie. Een hoop geregel en gestress dus, inclusief slapeloze nachten.

Maar toen ik in Londen was viel alle stress van me af en was het alleen nog maar super om er te zijn. ’s Ochtends liep ik vanuit mijn hotel als een ‘echte’ Londenaar naar mijn werk, en dat voelde goed. Alsof ik er al jaren woonde, haha. Wel jammer dat ik één keer bijna omver werd gereden door een scooter. Want ondanks dat bij alle oversteekplaatsen op straat nogal groot ‘Look right’ staat… tja, I looked left en stak over. Boem! Gelukkig viel het mee en hield ik er alleen een blauwe plek aan over. En terwijl je in Nederland waarschijnlijk allerlei verwijten naar je hoofd geslingerd zou krijgen, vroeg de man op de scooter alleen maar bezorgd ‘Are you all right?’. De Britten, ever so polite!

Er was gelukkig ook nog wat tijd – hoewel niet veel – voor wat sightseeing. Ik in mijn eentje op pad in een buitenlandse stad, dat gebeurt niet dagelijks. Ik was wel al vaker in Londen geweest, maar ging nu toch weer even langs de Big Ben, Houses of Parliament, the London Eye en Tower Bridge. Een hele ervaring voor mij. Mensen die veel alleen op reis gaan denken nu waarschijnlijk ’tjonge jonge, waar hebben we het over?!’, maar voor mij was het een soort overwinning. Deze foto is natuurlijk ook gewoon maar een foto van de London Eye, maar voor mij staat de foto voor veel meer dan dat. 🙂

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.