Home Europa Motovun in Istrië in foto’s

Motovun in Istrië in foto’s

by Annemarie
Motovun in Istrie in foto's

Tijdens onze vakantie in Istrië bezochten we op dezelfde dag twee dorpen in het binnenland: Grožnjan en Motovun. Omdat deze dorpen niet ver uit elkaar liggen kun je er prima op dezelfde dag naar toe. Wij begonnen ’s ochtends in Motovun en reden aan het eind van de ochtend naar Grožnjan. Over dit dorp heb ik al een blog geschreven en dat kun je hier teruglezen. Hieronder een fotoverslag van ons bezoek aan het middeleeuwse vestingstadje Motovun.

Motovun heeft iets meer dan 500 inwoners en staat net als Grožnjan bekend om de truffels, die in de bossen bij het dorp gevonden worden. Uiteraard staan dus ook hier in alle restaurants gerechten met truffel op de kaart en je kunt in veel winkeltjes truffelproducten kopen. Elke zomer wordt hier het internationale Motovun Film Festival gehouden.

Motovun

Leuk doorkijkje

Motovun ligt op een heuvel, met veel steile, geplaveide straatjes. Het centrum is alleen voor vergunninghouders bereikbaar met de auto. Je moet de auto dus voor het centrum al parkeren langs de weg (tegen betaling van 20 kuna) en dan omhoog lopen. Goed voor de kuiten, en vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht op de groene omgeving van de vallei van de rivier de Mirna en de wijngaarden.

Motovun in Istrie in foto's

Vijftig tinten groen

Op het centrale plein van het stadje staat de St. Stefanuskerk met een klokkentoren uit de 13e eeuw ernaast. Als je dit plein oversteekt kom je bij de oude stadsmuren, ook uit de 13e eeuw.

Motovun in Istrie in foto's
De stadsmuren rondom Motovun zijn goed bewaard gebleven. Je kunt er overheen wandelen en genieten van het uitzicht.

Motovun in Istrie in foto's
Motovun is ook het dorp van de reus en beschermheer Veli Jože, uit een verhaal van de Kroatische schrijver Vladimir Nazor.

Nog één foto dan, van het schitterende uitzicht. Had ik al gezegd dat dat zo mooi is? 😉
Motovun in Istrie in foto's

Lees ook mijn andere blogs over Istrië!

Hoe ver was het?
Umag – Motovun: ca. 35 kilometer
Motovun – Grožnjan: ca. 18 kilometer

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.