Home EuropaGriekenlandCorfu Vakantie Corfu: op pad met een huurauto

Vakantie Corfu: op pad met een huurauto

by Annemarie
Barbati op Corfu

In juni 2011 gingen wij met onze kinderen (toen 1 en 5) een week op vakantie naar Corfu. Dit groene eiland ligt aan de westkust van het Griekse vasteland, en daardoor is het wat korter vliegen dan naar veel andere Griekse eilanden. Ideaal dus als je met kinderen reist. We hadden een fijn appartement met een eigen zwembad(je) in Barbati. Dit badplaatsje heeft alles wat je nodig hebt, behalve een gezellige dorpskern; de doorgaande weg loopt er namelijk dwars doorheen. De meeste restaurants, tavernes en winkeltjes zitten aan deze weg.

Alleen maar op het strand of bij het zwembad liggen is niets voor ons, dus huurden we voor een paar dagen een auto om wat meer van dit groene eiland te zien. Helaas had onze dochter Floor toen nog vaak last van wagenziekte. Zo ook de eerste ochtend dat we erop uit trokken. We reden op een nogal bochtige weg en ja hoor, nog voordat Floor kon zeggen dat ze misselijk was, kwam deel 1 van haar ontbijt er al uit. Heerlijk! Nadat we alles hadden schoongemaakt en Floor zich weer beter voelde reden we verder – in een niet meer zo fris ruikende auto. We hadden haar nu voor de zekerheid een plastic tasje gegeven om in te spugen als ze weer misselijk zou worden. En dat was al 5 minuten later. Deel 2 van het ontbijt werd door Floor keurig in het tasje gedeponeerd. Wel jammer dat er een gat in de bodem van het tasje bleek te zitten. 🙂

Pontikonisi-eiland bij Kanoni, Corfu

Pontikonisi-eiland bij Kanoni

Corfu-Stad

De eerste stop was Kanoni, vlakbij Corfu-Stad. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de landingsbaan van het vliegveld en op het bekende Pontikonisi-eiland (ook wel bekend als het Muizeneiland) met het Vlacherna-klooster. Het is leuk om door de smalle straatjes van Corfu-stad (ook wel Kerkyra) te lopen en te winkelen, om wat te drinken op een van de terrassen aan de Esplanade of te kijken naar de grote veerboten in de haven. ’s Middags reden we weer terug naar ons appartement, om lekker af te koelen in het zwembad.

Uitzicht vanuit Barbati, Corfu

Het noorden van Corfu

Een dag later verkenden we met de auto het noordelijke deel van het eiland. We reden langs leuke (maar soms erg toeristische) kustplaatsjes. In het plaatsje Sidari – dat op het eerste gezicht alleen maar lijkt te bestaan uit bars, restaurants en souvenirwinkeltjes – reden we naar de grootste bezienswaardigheid daar: het Canal d’Amour. De zee heeft hier inhammen gevormd in de zandstenen rotsformaties, waardoor een smal kanaal is ontstaan. Volgens de legende blijft een stel dat hier samen doorheen zwemt voor altijd bij elkaar. Romantisch!

Bella Vista, Corfu

Bella Vista op Corfu

Bella Vista viewpoint

De volgende stop, tevens lunchpauze, was bij het druk bezochte Bella Vista viewpoint, in de buurt van het bergdorpje Lakones. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht (eh ja, da’s vaak zo bij een viewpoint) over de westkust van Corfu en het badplaatsje Paleokastritsa. Vervolgens zijn we door het binnenland weer teruggereden naar Barbati.

Bergdoprpje, Corfu

We zijn ook een keer met de auto naar het toeristische plaatsje Gouvia gereden, aan de oostkust van Corfu. In deze badplaats waren we al eens eerder geweest, toen nog zonder kinderen. Het was leuk om het een paar jaar later weer terug te zien en er even te borrelen en uit eten te gaan. Maar ik vind het persoonlijk altijd een beetje jammer als ik in het buitenland Nederlandse menukaarten tegenkom, met Nederlandse gerechten erop… zoals boerenkool met worst. I kid you not:

Menukaart in Gouvia, Corfu

Vakantie Corfu: hoe ver is het?
Amsterdam – Corfu: ca. 2 uur en 45 minuten vliegen

Ben jij wel eens op Corfu geweest?

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.