Home EuropaItaliëGenua In Boccadasse in Genua waan je je in Cinque Terre

In Boccadasse in Genua waan je je in Cinque Terre

by Annemarie
Boccadasse in Genua

Aan de Ligurische Kust – ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd – vind je meer mooie plaatsjes dan de beroemde dorpen van Cinque Terre alleen. Boccadasse in Genua bijvoorbeeld! Dit fotogenieke voormalige vissersdorp is tegenwoordig een wijk van de stad Genua. Net als in de dorpen van Cinque Terre vind je hier gekleurde huizen gebouwd tegen de rotsen, rondom een kleine baai. Wij bezochten Boccadasse toen we afgelopen zomer in Genua waren.

Toen ik in januari 2020 voor de eerste keer Genua bezocht, had ik een bezoek aan Boccadasse al op mijn lijstje staan. Maar we kwamen er helaas niet aan toe. Nu we met onze kinderen opnieuw naar Genua gingen, stond Boccadasse weer op m’n lijstje. En deze keer maakten we er tijd voor. Vanuit het centrum van Genua kun je in ongeveer een uur naar Boccadasse wandelen over de Corso Italia. Maar wij pakten de bus.

Uitzichtpunt bij de kerk Chiesa di Sant’Antonio

Vanaf de bushalte waar we uitstapten was het een minuutje lopen naar de kerk Chiesa di Sant’Antonio. Bij deze hoger gelegen kerk zijn een paar uitzichtpunten vanaf waar je mooie plaatjes kunt schieten van Boccadasse. Vanuit deze hoek heb je namelijk het beste uitzicht op de gekleurde huizen met de groene luiken, de baai met het kiezelstrandje en de bootjes op de kade. Neem ook even een kijkje in de kerk, al is het alleen maar vanwege de mooie glas-in-loodramen.

Boccadasse in Genua

Het strandje van Boccadasse

Nadat we foto’s hadden gemaakt vanaf de uitkijkpunten wandelden we naar beneden door het smalle straatje Via Aurora, naar Piazza Nettuno en het strandje. We waren er in de zomer en het was die dag nogal warm. Op het kiezelstrandje en op de rotsen rondom de kleine baai lagen overal mensen te zonnen. Ik vond het kleine, drukke strandje er persoonlijk niet heel uitnodigend uitzien… Maar een verkoelende duik nemen was misschien wel lekker geweest.

Boccadasse in Genua

Het centrale pleintje en het strandje

Boccadasse in Genua

We liepen door wat straatjes en steegjes van Boccadasse en wandelden een stukje naar boven in oostelijke richting. Vanaf daar hadden we mooi uitzicht over de kustlijn. In de verte kun je bijvoorbeeld de bekende badplaats Portofino zien liggen, waar we een paar jaar geleden waren. Op de voorgrond zie je een stukje van kasteel Capo Santa Chiara.

Ligurische Kust

Uitzicht over de Ligurische Kust

Ligurische Kust

Eten in Boccadasse

Het viel nog niet mee om ’s middags een leuk restaurantje te vinden voor de lunch. Veel restaurants gaan ’s avonds pas open, en daardoor kwamen we toch uit bij een restaurant bij het strandje. We hebben gegeten bij Creuza de Ma, een restaurant met pasta en veel vis op de kaart. De tafeltjes bij het raam kijken uit op het strandje van Boccadasse, maar deze zijn meestal al gereserveerd.

Stilleven met kat

Wie op stand wil eten met een prachtig uitzicht moet naar Ristorante Capo Santa Chiara, op de hoek van de baai. Het is er behoorlijk aan de prijs, maar het eten schijnt erg goed te zijn en het uitzicht onbetaalbaar. 😉 Wat verder van het strand vind je meer restaurants, zoals aan de Via Boccadasse en de Via Felice Cavallotti. Maar daar moet je genoegen nemen met minder mooi uitzicht.

Boccadasse

Voordat we de bus terug naar het centrum van Genua pakten, haalden we nog een ijsje bij Antica Gelateria Amedeo, vlak naast het strand. Daarna liepen we over de kade rechts van het strand naar de trappen omhoog, terwijl we nog een paar laatste foto’s maakten. Boccadasse is prachtig, en volgens mij een goed alternatief voor het veel drukkere Cinque Terre!

Wanneer het zo warm is dat je spullen verkoopt in je zwembroek… 😀

Hotels in Genua vlakbij Boccadasse vind je hier.

Hoe kom je in Genua’s visserswijk Boccadasse?

Boccadasse is vanuit het centrum van Genua bereikbaar met bus 31, die onder meer vertrekt vanaf station Brignole. Kaartjes voor de bus zijn te koop in winkels, tabaccherias en bij het station, maar niet in de bus zelf. Wij kochten voor €1,50 p.p.* een ‘100 minuten’-kaartje, waarmee je 100 minuten onbeperkt kunt rondreizen met de bus. De rit vanaf het station duurde ongeveer 10 minuten. Vanaf bushalte ‘Boccadasse’ op de Corso Italia was het maar een klein minuutje lopen naar Boccadasse. Je kan vanuit Genua ook naar Boccadasse wandelen over het kustpad langs de promenade Corso Italia, maar wij vonden het daar te warm voor.

Lees ook mijn blog over de mooiste bezienswaardigheden in Genua!

* Prijzen kunnen wijzigen.
Dit artikel bevat affiliate links.

Ook leuk om te lezen

2 reacties

Madelon 11 augustus 2022 - 12:55 pm

Goed en duidelijk verhaal Annemarie! Opnieuw heb je weer prachtige foto’s gemaakt!

Antwoord
Annemarie 12 augustus 2022 - 12:35 pm

Dank je wel! 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.