Home EuropaEngeland & Wales Bootje varen: overtocht naar Engeland

Bootje varen: overtocht naar Engeland

by Annemarie
Naar Harwich, Stenaline

In juli 2014 reisden we met onze kinderen drie weken door Engeland en Wales. Vanuit Hoek van Holland maakten we de overtocht naar Harwich. De kinderen vonden het geweldig, zo’n groot schip waar je met de auto op kan en dan ook nog overnachten in een hut met stapelbed!

Overnachting in een hut

Voor de heenreis hadden we gekozen voor de nachtovertocht, omdat het ons leuk leek voor de kinderen om in een hut te slapen. Ze vonden het inderdaad leuk, zo leuk dat ze na het inschepen het liefst de hele avond in de hut waren gebleven. Maar wij wilden toch wel graag wat eten in een van de restaurants en een rondje lopen over de boot. Het was druk in alle ruimtes met televisie, want Nederland speelde die avond tegen Costa Rica (ik heb het over het WK voetbal). Onze kinderen vonden de wedstrijd ongeveer 5 minuten interessant, maar daarna wilden ze toch echt naar de hut. Veel interessanter!

Zonsondergang Stenaline Hoek van Holland

Dus we hebben in onze hut de rest van de wedstrijd gekeken. En als ik zeg ‘we’, dan bedoel ik mijn dochter en ik, aangezien zoonlief na een kwartier in slaap viel in zijn vet coole stapelbed en manlief vlak daarna ook zijn ogen niet meer kon openhouden. Nou was het ook een saaie wedstrijd, na 90 minuten was de stand nog steeds 0-0… Ergens tijdens de verlenging viel mijn dochter ook in slaap. Ik heb dus in mijn eentje de wedstrijd uitgezeten. Supergezellig! De volgende ochtend werden we veel te vroeg (rond half 6) gewekt: door de speakers klonk het vrolijke anti-ochtendhumeurlied ‘Don’t worry be happy’. En dat liedje heb je dan dus de rest van de dag in je hoofd. Bedankt Stenaline.

Dagovertoch Stenaline naar Hoek van Holland

De terugreis richting Hoek van Holland

Dagovertocht Stenaline met kinderen

Voor de terugreis, een kleine drie weken later, hadden we gekozen voor de dagovertocht van Harwich naar Hoek van Holland. Ook leuk om mee te maken. ’s Ochtends hebben we een kinderfilm gekeken in de bioscoop aan boord. Overigens wel raar dat je daarvoor nog moet betalen: 23 euro voor een familieticket. Tussen de middag hebben we relaxed geluncht in een van de restaurants en daarna spelletjes gedaan en een rondje gelopen over het schip. Iets na 5 uur ’s middags kwamen we aan in Hoek van Holland, zodat we niet al te laat thuis waren. Ideaal.

Lees ook mijn andere blogs over Engeland en Wales!

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.