Home Europa Een wandeling door Verona met kinderen

Een wandeling door Verona met kinderen

by Annemarie
De Arena van Verona

Een paar jaar geleden waren wij in de zomervakantie aan het Gardameer in Italië. Vanaf daar was het maar een halfuurtje rijden naar Verona, dus een bezoek aan deze stad konden we echt niet overslaan. Vonden wij dan, onze kinderen dachten daar anders over, want zij wilden liever zwemmen. Een blog over ons uitstapje naar Verona met kinderen.

In Verona parkeerden we de auto in een parkeergarage vlakbij de beroemde Arena van Verona. Het grote Romeinse amfitheater aan de Piazza Bra hebben we alleen van de buitenkant bekeken. Door de autovrije winkelstraat Via Mazzini liepen we richting het oude centrum en de Via Capello.

Casa di Giulietta

Het verhaal van Shakespeare’s Romeo en Julia speelt zich af in Verona en de echte Julia zou in de Via Capello gewoond hebben. Haar huis, Casa di Giulietta, is een grote toeristische trekpleister (’tourist trap’ als je het mij vraagt), terwijl er eigenlijk niet veel bijzonders te zien is. Op het beroemde balkon dat je vanaf het binnenplaatsje bij het huis kunt zien, heeft Julia nooit gestaan, aangezien dit er pas in de jaren dertig aan is gebouwd. Je kunt het huis van binnen bekijken en op het balkon staan als je wilt, maar dan moet je entree betalen. Wij vonden alleen de binnenplaats bekijken meer dan genoeg.

Casa di Giulieta in Verona

Je hoeft niet bang te zijn dat je de ingang naar Julia’s huis mist, want het is er altijd druk met toeristen. In een soort file schuifel je door een gangetje naar de binnenplaats van het huis. Het is traditie om een liefdesboodschap achter te laten op de muren van dit gangetje – en blijkbaar ook om je kauwgom op de muur te plakken… Ik denk dat Julia dit zeker gewaardeerd zou hebben. (Not)

Het verhaal gaat dat wie de rechterborst aanraakt van het beeld van Giulietta geluk zal hebben in de liefde. Wie bedenkt zoiets?? Ik heb Giulietta’s borst niet aangeraakt, en wel hierom:
1) er stond een rij van mensen die met het beeld op de foto wilden en bij de meeste mensen duurde het maken van een foto een eeuwigheid. Ik heb daar echt geen geduld voor.
2) ik ben al gelukkig in de liefde. Vragen om ellende misschien dat ik die borst niet even heb aangeraakt, maar ja living on the edge!
3) maar vooral: waarom zou je een foto willen hebben van jezelf terwijl je een beeld betast? Leuk voor thuis?
Mocht je na het lezen van mijn ervaringen met Casa di Giulieta toch nog enthousiast zijn, ga er dan vooral heen als je in Verona bent. 😉

Piazza delle Erbe in Verona

Een ijsje op Piazza delle Erbe

Wij waren hierna wel toe aan een drankje en een ijsje en liepen hiervoor naar Piazza delle Erbe, aan het eind van de Via Capello. Op dit oude marktplein is elke dag een markt en het is omgeven door prachtige oude koopmanshuizen met mooie balkonnetjes en houten luiken voor de ramen. Aan dit plein zitten ook veel restaurants en cafés met terrassen. Een drankje op een terras is er overigens wel flink aan de prijs.

Fontein met beeld op Piazza del Erbe

Castelvecchio bij de rivier

Na onze korte pauze liepen we richting de Porta dei Borsari, een oude Romeinse stadspoort van drie verdiepingen uit de 1e eeuw na Christus. Dit was ooit de toegangspoort naar het oude Verona. Op een terras ergens in een rustig straatje aten we een heerlijke Italiaanse lunch. Daarna liepen we naar Castelvecchio, een kasteel uit de 14e eeuw gebouwd met rode bakstenen aan rivier de Adige. De autovrije brug Ponte Scaligero, ook uit rode bakstenen, hoort bij de middeleeuwse burcht.

Ponte Scaligero bij Castelvecchio in Verona

Vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht over de Adige en Verona. In het kasteel is een museum met kunst uit de 14e t/m 18e eeuw, maar wij hebben het bij het bekijken van de buitenkant van het kasteel gehouden. Onze kinderen lopen namelijk nog niet echt warm voor kunst.

Uitzicht over de Adige in Verona

Het was zo ondertussen al halverwege de middag en behoorlijk warm, dus we besloten de auto weer op te zoeken en terug te rijden naar het Gardameer. De airco in de auto was heerlijk!

Tip: ook leuk om te doen in Verona met kinderen, en heerlijk relaxt (want je kinderen hoeven niet zelf te lopen): de Hop on hop off-bus! Je kan hiervoor online van tevoren al kaartjes regelen.

En dit vonden onze kinderen het leukst van heel Verona:
Straatartiesten

Op het kaartje kun je zien waar in Verona we geweest zijn.

Kijk hier voor de leukste hotels in Verona!

Hoe ver was het?
Peschiera del Garda – Verona: ca. 30 kilometer

Ben jij wel eens in Verona geweest?

Ook leuk om te lezen

10 reacties

Marcella 1 november 2015 - 8:54 pm

Leuk om even naar Verona te rijden, de foto’s zien er mooi uit! Ik wil graag nog eens rondreizen in deze regio, lijkt me prachtig!

Antwoord
Tikva 1 november 2015 - 6:33 pm

Leuk artikel! lijkt me na het lezen best een leuke stad om een keer heen te gaan.

Antwoord
Annemarie 1 november 2015 - 9:20 pm

Het is ook een mooie stad, zeker een bezoekje waard!

Antwoord
ivonne 29 oktober 2015 - 12:36 pm

Wij waren vorig jaar september bij het Gardameer (Lazise) en zijn een dag naar Verona gereden, goed te doen. Ik vond Verona een leuke stad om een dag doorheen te slenteren, genoeg te zien.

Antwoord
Annemarie 29 oktober 2015 - 6:48 pm

Ja, vonden wij ook. En vanaf het Gardameer inderdaad goed te doen voor een dagje.

Antwoord
Vincent 14 oktober 2015 - 10:14 pm

Ziet er leuk uit daar! En ja, aan de ene kant zijn tourist traps wel handig (je weet dat je goed ziet), aan de andere kant is er altijd super druk haha.

Antwoord
Arlette 14 oktober 2015 - 8:22 pm

Prachtige stad Verona. Wij zijn er jaren geleden een keer naar een opera geweest (die helaas halverwege werd afgelast door slecht weer – nadeel van een openlucht theater). Oh en voor wie nog twijfelt over het aanraken van Julia’s borst – helaas het werkt niet 😉

Antwoord
Annemarie 14 oktober 2015 - 9:39 pm

Wat jammer dat die opera werd afgelast! En zie je wel, ik dacht al dat het niet zou werken met het aanraken van dat beeld. Goed ingeschat dus. Vervelend dat jij (blijkbaar) uit ervaring spreekt. 😉

Antwoord
Yvonne 14 oktober 2015 - 8:19 pm

Haha, ja dat balkon inderdaad… wij vonden t ook een tourist trap. Gelukkig wel veel moois te zien tijdens een wandeling.

Antwoord
Annemarie 14 oktober 2015 - 9:36 pm

De rest van Verona was inderdaad wel de moeite waard!

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.