Home EuropaEngeland & Wales Dagje Oxford met kinderen

Dagje Oxford met kinderen

by Annemarie
Tavern in Oxford

Een stad als Oxford met kinderen bezoeken, dat is altijd een beetje geven en nemen. In de zomer van 2014 waren we een paar dagen in Oxfordshire met vrienden. Op het programma stond natuurlijk ook een bezoek aan Oxford, want we waren toch in de buurt. Deze stad stond al een tijd op mijn ‘must-see’-lijstje. Ik was vooral enthousiast geraakt door de fraaie beelden van Oxford in de detectiveserie Lewis. Stiekem hoopte ik Detective Sergeant Hathaway tegen te komen. Onze kinderen waren wat minder enthousiast. ‘Maar wat gaan we daar dan doe-hoen?’, was de vraag. ‘Dingen bekijken’ was niet het antwoord waar ze op hadden gehoopt.

Hop on hof off-bus in Oxford

We wilden zoveel mogelijk zien van de bekende bezienswaardigheden in Oxford, maar met drie kinderen in ons gezelschap van 2 ½, 4 en 8 jaar oud wisten we dat urenlang slenteren door de stad er niet in zat. Je moet natuurlijk wel realistisch blijven! Bovendien was het die dag ook nog eens 25 graden. Gelukkig rijden ook in Oxford de bekende rode Hop on Hop off-bussen. Zo kun je op een efficiënte en kindvriendelijke manier toch best veel van een stad zien. Met kinderen moet je natuurlijk wel boven gaan zitten, dat maakt het allemaal net even wat leuker. De koptelefoontjes met toelichting in allerlei talen werden ook interessant bevonden. Een groot succes dus die bus, behalve de prijs dan: 37 pond voor een familieticket. Hatsjee!

Je kunt ook van tevoren online je kaartjes voor de hop on hof off-bus reserveren!

Lincoln College in Oxford

Lincoln College

Covered Market

Na een deel van Oxford gezien te hebben, inclusief een paar bekende colleges, zijn we van de bus af gehopt voor de Covered Market in Market Street. Hier trakteerden we de kinderen (en onszelf) op een milkshake van Moo-Moo’s. Je kunt met deze milkshakes echt alle kanten op qua smaak, van fruitsmaken tot After Eight, Snickers, Custard Cream en Marsmallow. Lekkerrrrrr!

Please keep off the grass!!

Please keep off the grass!!

Bezienswaardigheden Oxford

Na een korte wandeling door het centrum en een lunch in een pub hopten we weer on de bus richting het opvallende gebouw Radcliffe Camera en de Bodleian Library van de University of Oxford. Vanaf daar wandelden we naar de Hertford Bridge – ook wel bekend als de ‘Bridge of Sighs’, vernoemd naar de gelijknamige brug in Venetië.

Sightseeing in Oxford

Radcliffe Camera, Bodleian Library en de Hertford Bridge

Omdat de kinderen het zo ondertussen wel een beetje gehad hadden, besloten we eind van de middag terug te rijden naar onze cottage in Shellingford. Oké, we hebben niet alles kunnen zien en doen wat we eigenlijk wilden, maar de ‘belangrijkste’ bezienswaardigheden wel. Lekker struinen in een van de grote boekhandels heb ik (met pijn in ’t hart!) overgeslagen en we hebben ook niet heel lang in de zon op een terras gezeten met een fijne ale, maar verder mochten we niet klagen. Behalve dan over het feit dat DS Hathaway schitterde door afwezigheid. Toch jammer.

Hoe ver was het eigenlijk?
Afstand Shellingford – Oxford: 28 km

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.