Home EuropaEngeland & WalesCornwall Vakantie Cornwall: Land’s End en Minack Theatre

Vakantie Cornwall: Land’s End en Minack Theatre

by Annemarie
Land's End in Cornwall

Tijdens onze vakantie in Zuid-Engeland in 2010 waren we in onze tweede week vijf dagen in Cornwall. Gelukkig hadden we hier wat beter weer dan in onze eerste week aan de zuidkust. We verbleven in een gehucht in de buurt van de plaats Hayle, in het zuiden van Cornwall. Vanuit daar deden we dagtripjes, zoals naar Land’s End, het meest westelijke puntje van Engeland, en naar het Minack Theatre, een van de mooiste openluchttheaters ter wereld.

Het is even schrikken als je aan komt rijden bij Land’s End: er is een betaalde parkeerplaats – en die is niet goedkoop – en een nogal toeristisch Visitor’s Centre met souvenirwinkels, eetgelegenheden en wat attracties, zoals een 4D-bioscoop en een Shaun the Sheep Experience. Niet echt wat je verwacht in zo’n mooi landschap. Wij zijn met een grote boog om deze ‘kermis’ heen gelopen. Als je dat doet kom je bij de kliffen en kun je genieten van het mooie uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Land's End in Cornwall

Uitzicht op rotseilandjes de Longships met vuurtoren

Vanaf de kliffen zie je verderop in zee kleine rotseilandjes liggen met een vuurtoren: de Longships. Deze mini-eilandjes liggen ongeveer twee kilometer uit de kust. Bij heel helder weer kun je ook de Isles of Scilly zien liggen, 45 kilometer van de kust. Een grappig weetje over de Isles of Scilly: de c in ‘Scilly’ spreek je niet uit, je zegt dus ‘Silly’. De bewoners van deze eilanden zouden daarom willen dat de eilanden de Isles of Scilly worden genoemd en niet de Scilly Islands. 🙂

Greeb Farm bij Land's End

Bij Greeb Farm

Van het Visitors Centre wandelden we naar Greeb Farm, een kleine kinderboerderij met wat dieren. De wandeling er naar toe was eigenlijk leuker dan de kinderboerderij zelf, maar onze dochter (toen nog 4) heeft zich er even vermaakt met het aaien en voeren van dieren. Na een drankje op het terras van het Land’s End Restaurant reden we verder, naar The Minack Theatre in Porthcurno.

Het Minack Theatre is ongetwijfeld een van de mooiste openluchttheaters ter wereld. Het theater is eigenhandig gebouwd door Rowena Cade en haar tuinman Billy Rawlings, in de granieten kliffen bij Porthcurno Bay.

Minack Theatre en Porthcurno Bay

Minack Theatre en Porthcurno Bay

Rowena Cade woonde in Minack House, het theater bouwde ze in de kliffen onderaan haar tuin. In 1932 werd de eerste voorstelling gegeven en in de jaren daarna werd er verder gebouwd aan het Romeins uitziende theater. Van mei tot september zijn er wisselende voorstellingen te zien. Als je hier naar een voorstelling kijkt kun je dus meteen genieten van een schitterend uitzicht over de baai van Porthcurno. Best gaaf!

Ben jij wel eens in Cornwall geweest?

Hoe ver was het?
Gwinaer bij Hayle – Land’s End: ca. 35 kilometer
Land’s End – Porthcurno/Minack Theatre: 7 kilometer

Ook leuk om te lezen

4 reacties

Marcella 28 december 2015 - 2:12 pm

Wauww, ik moet echt meer van Engeland gaan ontdekken. De ruige kust is echt te gek, ik ben er dol op. En dat theater ziet er ook goed uit. Mooi gebied!

Antwoord
Annemarie 28 december 2015 - 6:20 pm

Cornwall is supermooi, net als Wales trouwens. Aanraders hoor, zeker als je van ruige kusten houdt. 🙂

Antwoord
Martijn 17 december 2015 - 9:21 am

Hield je een dagboek bij of heb je een olifantengeheugen?

Antwoord
Annemarie 17 december 2015 - 6:12 pm

Beide, haha. En ik check altijd nog wat dingen op internet. 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.