Home Buiten Europa Street art in Dunedin

Street art in Dunedin

by Annemarie
Street art in Dunedin

Op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland waren we tegen het eind van onze rondreis twee volle dagen in de stad Dunedin. We trokken één dag uit voor het verkennen van de Otago Peninsula, waar we albatrossen en pinguïns gingen spotten. De andere dag verkenden we Dunedin. Wat wij van tevoren niet wisten: er is heel veel street art te vinden in Dunedin. Er is ook een wandeling die je kunt doen langs de kunstwerken.

Wij kwamen er te laat achter dat je een tour kunt doen langs de belangrijkste straatkunstwerken, maar tijdens onze eigen wandeling door de stad kwamen we aardig wat werken tegen. Volgens mij is de wandeltour ook een prima idee met kinderen, want die van ons vonden de street art erg leuk. De kunstwerken zijn door verschillende internationale kunstenaars gemaakt. Een fotoverslag!

De favoriet van mijn dochter (die van paarden houdt, zoals zoveel meisjes…):
Street art in Dunedin

Vanuit de parkeergarage waar we onze huurauto hadden geparkeerd, liepen we door een steeg naar de straat. Hier zagen we de eerste street art; de muren van deze steeg waren bedekt met verschillende kunstwerken.

Street art in Dunedin

Street art in Dunedin

Verborgen om een hoekje, bij de ingang van een garage als ik het me goed herinner, zagen we dit bijzondere zwart/witte kunstwerk, van de Britse kunstenaar Phlegm.
Adres: 24 Moray Place

Street art in Dunedin

Aan het eind van de middag gingen we een drankje doen in Speight’s Ale House, vlak naast de Speight’s Brouwerij. In dezelfde straat zagen we een niet te missen kunstwerk, op een gebouw van wel drie verdiepingen hoog. Het heet ‘Chasing the Thin White Cloud’ en is gemaakt door de Australische kunstenaar Fintan Magee.
Adres: 149 Rattray Street

Street art in Dunedin

Echt hele mooie straatkunst allemaal. Maar omdat we dus te laat ontdekten dat er zoveel street art was, hebben we ook heel veel gave werken gemist. Zoals deze: ‘Riding Dreams’ door de Italiaanse kunstenaar Pixel Pancho. Die had ik best willen zien!
Adres: 365 Princes Street

Street art in Dunedin

Foto: emonstaDesigns via VisualHunt / CC BY-NC-SA

De foto helemaal bovenaan deze blogpost is van de Belgische kunstenaar ROA. Het is een grote tuatara, een hagedissensoort die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt.
Adres: 7 Bath Street

Street art in Dunedin praktisch

Op deze website vind je meer informatie over de street art in Dunedin en waar je de kunstwerken kunt vinden. Bij het Visitor Centre in Dunedin kun je een routekaartje ophalen.

In welke stad heb jij de mooiste street art gezien?

Ook leuk om te lezen

2 reacties

Stéphanie 28 maart 2017 - 9:30 pm

Jammer dat jullie de tour hebben gemist maar de verrassing was nu wel des te groter. Echt super mooie streetart en heel divers. De hagedis is echt tof!

Antwoord
Annemarie 30 maart 2017 - 9:50 am

Ja gaaf is die hagedis hè? En ik vond die van drie verdiepingen hoog met die kinderen ook heel mooi.

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.