Home Buiten Europa Reis Nieuw-Zeeland: de voorbereidingen

Reis Nieuw-Zeeland: de voorbereidingen

by Annemarie
Nieuw-Zeeland

Komende zomer gaan we eindelijk weer eens een verre reis maken! En als ik zeg ‘ver’, dan bedoel ik ook ver. We gaan namelijk vier weken naar Nieuw-Zeeland en dat ligt niet om de hoek. Maar het land lijkt ons zo mooi en we hebben er zoveel over gehoord, dat willen we echt een keer zien. Bovendien heb ik familie wonen op het Noordereiland, dus die gaan we ook opzoeken. Leuk! Ik ben ondertussen druk bezig met het plannen van de route en het zoeken van accommodaties.

De vliegtickets zijn geboekt (en betaald… poeh, we leven de komende maanden op water en brood). We vliegen met Cathay Pacific en gaan met een stop-over in Hong Kong in totaal vier keer elf uur vliegen. Ik kan je vertellen dat ik daar – met mijn vliegangst – niet echt naar uitkijk! Helemaal niet, eigenlijk. Na onze eerste vlucht komen we ’s ochtends vroeg aan in Hong Kong, voor een stop-over van veertien uur. Wat kunnen we in die tijd doen? Ik denk dat we op Lantau Island blijven, waar het vliegveld ook is, en daar o.a. de Big Buddha gaan bekijken.

Vliegen over de Alpen

’s Avonds vliegen we verder naar Auckland en als we daar zijn geland gaan we naar mijn familie in Hamilton.

Plannen Noordereiland
Onze plannen voor het Noordereiland liggen nog niet helemaal vast. We gaan waarschijnlijk een paar dagen naar the Northland, we willen naar de Coromandel en uiteraard ook naar Rotorua. Voordat we oversteken naar het Zuidereiland willen we het Te Papa-museum in Wellington ook nog ‘even’ meepakken. Dit museum schijnt namelijk ook voor kinderen echt superleuk te zijn.

Plannen Zuidereiland
Na de overtocht zullen we vanuit Picton via Nelson naar het Abel Tasman Park rijden. Hier hebben we onze eerste accommodatie al geboekt: een appartement (met zeezicht!) in Kaiteriteri. Na twee nachten daar zakken we verder af naar het zuiden, waarschijnlijk via Punakaiki (Pancake Rocks) richting Queenstown. Vanuit Te Anau willen we naar de Doubtful Sound… of de Milford Sound. Keuzes, keuzes, keuzes, want we hebben geen tijd voor allebei. Daarna steken we het eiland over naar de oostkust, voor een paar dagen in Dunedin. En dan moeten we helaas al richting Christchurch, voor onze terugvlucht. So much to see, so little time!

De komende maanden kan ik alvast even wegdromen bij dit soort mooie foto’s. En inspiratie opdoen op andere reisblogs natuurlijk, bijvoorbeeld de blogs van Marcella Molenaar en We12travel.nl.

Stop-over in Hong Kong
Vanuit Christchurch vliegen we weer naar Hong Kong, waar we twee nachten zullen blijven. Ik zou deze twee dagen het liefst helemaal vol willen plannen met activiteiten, om in die korte tijd maar zoveel mogelijk van deze wereldstad te zien.

Hong Kong vanaf the Peak

Skyline Hong Kong vanaf The Peak (foto: Pixabay.com)

Maar ja, in de praktijk – met jetlag en twee kinderen – is dit waarschijnlijk niet haalbaar. Na elf uur vliegen zullen we moe zijn, en het schijnt in Hong Kong vaak ook nogal drukkend warm te zijn. Geen ideale omstandigheden voor twee volle dagen sightseeing dus, haha. We gaan het zien. We hebben een hotel geboekt met een zwembad, daar worden mijn kinderen altijd blij van. Naar The Peak slepen we ze in elk geval mee, want dat uitzicht moeten we natuurlijk zien. 🙂

Tips voor Nieuw-Zeeland zijn welkom (must-sees/accommodaties)! En misschien heeft iemand advies over de keuze tussen de Milford Sound en Doubtful Sound? En tips voor Hong Kong (met kinderen)?

Ook leuk om te lezen

10 reacties

Stéphanie 4 mei 2016 - 8:51 pm

Oh wat een onwijs gave vooruitzichten!! 4 weken is al best lang, maar zoals je zelf aangeeft, te kort om alles te zien wat je zou willen zien. Maar goed, hoe dan wordt dit een fantastisch mooie reis. Nieuw Zeeland staat hoog op mijn wensenlijstje dus ben een beetje jaloers 😉 Ik ben heel benieuwd naar je verhalen en foto’s straks!

Antwoord
Annemarie 7 mei 2016 - 3:48 pm

Gaaf hè? We hebben er zo’n zin in! 🙂 En ik ga er uiteraard over schrijven, tweeten, etc.

Antwoord
Anita - Reisvlinder.nl 10 maart 2016 - 9:25 am

Wat een geweldig vooruitzicht! Echt heel gaaf. Mooie route ook. Ik zou inderdaad Frans Josef niet overslaan en als je daar toch in de buurt bent, moet je eigenlijk ook even een tussenstop maken bij Lake Matheson. Onderweg naar Queenstown is het ook leuk om Puzzling World in Wanaka te bezoeken (ongeveer een uur ten noorden van Queenstown). Dit is een grappig museum vol optisch bedrog. Heel leuk voor kinderen én stiekem ook voor volwassenen. Doubtful Sound ben ik niet geweest, maar Milford Sound was prachtig! Eigenlijk is heel Nieuw-Zeeland prachtig. Mag ik mee? 😉

Antwoord
Annemarie 10 maart 2016 - 8:03 pm

Haha, tuurlijk mag je mee! Bedankt voor de tips. Puzzling World klinkt leuk, ik zet ‘m op m’n lijstje, net als Lake Matheson. We krijgen een vol programma! 🙂

Antwoord
Co 9 maart 2016 - 9:51 am

Wat een gave plannen! Ik ben afgelopen zomer met Cathay Pacific via Hong Kong gevlogen. Het is daar inderdaad erg warm! Misschien leuk om te doen met de kinderen: met de tram naar de Peak en daar vlakbij is ook een gratis dierentuin (Hong Kong Zoological & Botanical Gardens). Veel plezier met de voorbereidingen!

Antwoord
Annemarie 9 maart 2016 - 11:13 am

Goede tip, van die dierentuin, die ga ik onthouden. Bedankt!

Antwoord
Arlette 3 februari 2016 - 8:56 pm

Ik ben er nog nooit geweest dus tips kan ik helaas niet geven, maar klinkt nu al als een prachtige reis! Ben super benieuwd naar de verhalen die er gaan komen.

Antwoord
Annemarie 5 februari 2016 - 7:10 pm

Ik ben ook erg benieuwd! 🙂

Antwoord
Marcella 3 februari 2016 - 7:45 pm

Te Papa is zeker leuk, daar moet je naartoe! Ik vond Frans Josef Glacier ook erg tof, bijzonder om er even te kijken. Milford is ook tof, maar wel een flink eind heen én weer, hou daar rekening mee. Bij Dunedin hebben we pinguïns gezien. Gave ervaring!!

Antwoord
Annemarie 5 februari 2016 - 7:10 pm

We gaan zeker bij een van de Glaciers kijken, we weten alleen nog niet welke (Fox of Frans Josef). We willen heel graag pinguïns zien, dus dat staat op de planning als we in Dunedin zijn. 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.