Home Buiten Europa Even bijkomen in Queenstown in Nieuw-Zeeland

Even bijkomen in Queenstown in Nieuw-Zeeland

by Annemarie
mooiste meren ter wereld

In het zuiden van het Zuidereiland ligt dé stad voor iedereen die van actie en avontuur houdt: Queenstown. In de winter is Queenstown in Nieuw-Zeeland populair bij wintersporters, vanwege de nabij gelegen Southern Alps met vier skigebieden. Wie van actie houdt kan ook nog gaan bungeejumpen, ziplinen, skydiven, paragliden enzovoorts. Maar wij kwamen juist naar Queenstown om een paar dagen rustig aan te doen en bij te komen van alle indrukken.

Nadat we eerder die dag nog naar Lake Matheson en Fox Glacier waren geweest, kwamen we pas aan het eind van de middag aan in Queenstown. Van Fox Glacier naar Queenstown is het ongeveer 5 uur rijden. Deze route is prachtig, en die kon dus niet afgelegd worden zonder de nodige foto-stops.

Westkust in Nieuw-Zeeland

Langs de kust

We reden het eerste stuk over State Highway 6 langs de kust, en gingen daarna het binnenland in, over onder meer de Haast Pass Highway langs de Haast-rivier. We zagen bergen, canyons, watervallen en passeerden mooie meren zoals Lake Moeraki, Lake Wanaka en Lake Hawea. Mooi mooi mooi, alles. Hier had ik eigenlijk langer de tijd voor willen hebben.

Lake Hawea

Lake Hawea

Spooky huisje

Aan de rand van Queenstown deden we snel nog even wat inkopen voordat we ons huisje – gehuurd van particulieren – gingen opzoeken. Het was ondertussen al donker geworden. Toen we de sleutel van het huisje volgens de gemailde instructies hadden gevonden, konden we naar binnen. En dat… was even schrikken. We kwamen binnen via een soort hal c.q. serre waar een ondefinieerbare, maar zeer indringende stank hing. Ik moest er zelfs van kokhalzen. Wat was het? Bedorven eten, of lag er iets anders te rotten onder de planken van de vloer? (We hebben duidelijk te veel enge films gezien; onze fantasie sloeg op hol).

Het huis was door de eigenaars omschreven als ‘a house with character’. Nou dat klopte wel. Met wat goede wil zou je de inrichting van het huis kunnen omschrijven als ‘lekker retro’, maar wij neigden meer naar ‘vergane glorie’ en ‘oude meuk’. Gebloemde fauteuils met gaten in de zitting, vloerbedekking met uitgesleten looppaden, gordijnen met gaten erin en de helft van de lampen was stuk. Gevalletje ‘iets-te-veel-op-het-budget-gelet-bij-het-boeken’…. Onze kinderen vonden het huis zelfs een beetje eng. We sliepen die nacht met de slaapkamerdeuren wijd open en het ganglicht aan. En dat ganglicht was niet alleen voor de kinderen. 😉

Queenstown in Nieuw-Zeeland

Incoming!

De volgende ochtend werden we al vroeg wakker door het geluid van opstijgende en landende vliegtuigen. Het huis lag namelijk precies onder de aanvliegroute van de luchthaven van Queenstown. De landingsbaan lag aan de achterkant van het huis, aan de overkant van de weg. Dit wisten we van tevoren en eigenlijk was het best cool om die vliegtuigen zo dichtbij over te zien komen. De luchthaven van Queenstown is niet zo groot, dus zoveel vluchten gaan er niet op een dag.

Mooi uitzicht

Na het ontbijt was het tijd om het spookhuis (oké, ik overdrijf) te verlaten en Queenstown te gaan verkennen. We reden naar de Skyline Gondola, waarmee we naar boven gingen naar het viewdeck voor een supermooi uitzicht over de stad en Lake Wakatipu.

Queenstown in Nieuw-Zeeland

Queenstown in Nieuw-Zeeland

Voor liefhebbers van mooie uitzichten in combinatie met actie: je kan hier ook bungeejumpen. Vanuit de gondola op weg naar beneden zagen we een vrouw op het bungeejump-platform klaar staan, we keken vol spanning toe, ze nam een aanloopje en…. weigerde vlak voor de sprong. Begrijpelijk, maar voor ons wel jammer.

Queenstown in Nieuw-Zeeland

Lake Wakatipu en het centrum van Queenstown

We lunchten die middag bij Ivy’s & Lola’s Kitchen aan de Steamer Wharf in het centrum van Queenstown, gingen winkelen en sloten de middag af met een potje UNO en een biertje (en gratis Wifi!) bij Pub on Wharf. Je kan met stoomboot TSS Earnslaw een mooie tocht over Lake Wakatipu maken, maar wij hebben het niet gedaan. Het is niet goedkoop, en we hadden nog een boottocht in het vooruitzicht over de Doubtful Sound.

Steamer Wharf, Queenstown in Nieuw-Zeeland

Steamer Wharf

Steamer, Queenstown in Nieuw-Zeeland

’s Avonds kookten we zelf in het huis, met allerlei vintage kookspullen en pannen die hun anti-aanbaklaag al een tijdje kwijt waren. We besloten meteen dat dat een eenmalige actie zou zijn. Om in de sfeer van het huis te blijven, speelden we daarna een spelletje Cluedo. In welke kamer de moord was gepleegd? Wij gokten op de hal…

Op onze laatste dag in Queenstown hebben we het nog rustiger aan gedaan. We sliepen uit, de kinderen waren lekker aan het spelen (bij daglicht was het huis een stuk minder eng), we deden een wasje en pakten alvast wat spullen in. Pas in de middag reden we weer naar het centrum van Queenstown. Bij de Underwater Observatory aan de rand van Lake Wakatipu zagen we door zes ramen onder water zalm, forel en aal van dichtbij voorbij zwemmen, maar ook scaup ducks, dat zijn eenden die onder water duiken. Grappig om te zien.

Queenstown in Nieuw-Zeeland

Hoi

Bij Pub on Wharf gingen we weer even internetten, UNO’en en we namen ook een biertje. We aten die avond bij Italiaans restaurant Sasso. Heerlijk eten vlakbij de open haard, lekker knus! We waren na twee dagen rustig aan doen helemaal klaar voor de volgende bestemming: Te Anau en de Doubtful Sound.

Overnachten in Queenstown in Nieuw-Zeeland

Wil je er qua accommodatie iets florissanter bij zitten dan wij? Kijk dan hier voor goede en betaalbare appartementen, lodges en hotels in en om Queenstown.

Lees ook mijn andere blogs over Nieuw-Zeeland!

Ook leuk om te lezen

15 reacties

Ilse 17 mei 2017 - 9:27 pm

Dat huis, onvergetelijk! Wat een prachtige natuur kent Nieuw Zeeland! Die lakes, daar zou ik best naar willen staren!

Antwoord
Yvonne 17 mei 2017 - 8:51 pm

Haha, dat huis! Ik kan me er wat bij voorstellen… toch heeft ’t wel weer wat en draagt bij aan de herinnering. Jullie kids vergeten het vast nooit meer. Prachtige omgeving trouwens, echt heerlijke natuur weer. Maar dat is geloof ik in Nieuw-Zeeland nergens een probleem. 🙂

Antwoord
Nanouk 17 mei 2017 - 6:46 pm

Ziet er echt zoooo mooi uit! Jullie zijn wel fan van UNO dus 😉 En dat huisje klinkt heel spooky, had geen oog dicht gedaan!

Antwoord
jonna@burgertrutjes 15 mei 2017 - 10:01 pm

Sprakeloos, wat een prachtige foto’s!! Ik durf ook niet te bungeejumpen…. Niets voor mij!

Antwoord
Anke 14 mei 2017 - 10:19 pm

Aaaahh Nieuw Zeeland…. altijd heerlijk om over te lezen. Ik ben er twee keer lang op reis geweest, in totaal heb ik er twee jaar doorgebracht. In Wanaka woonde ik drie maanden, maar Queenstown ben ik alleen doorheen gereden. Dus heel leuk om erover te lezen! Voor kinderen (en mezelf trouwens ook) lijken de gondola en de Underwater Observatory me geweldig. Een bungyjump heb ik gedaan op mijn eerste reis (Kawarau Bridge), maar toen ik er een paar jaar later nog eens langs kwam dacht ik; voor geen goud nog een keer… 🙂

Antwoord
Annemarie 16 mei 2017 - 5:53 pm

Stoer dat je het ooit hebt gedurfd om te bungeejumpen! Mij niet gezien. En hoe kan het dat je nooit echt in Queenstown bent geweest terwijl je er zo dichtbij woonde? Zonde! 😉

Antwoord
Marlieke 14 mei 2017 - 7:45 pm

Queenstown was voor ons echt een van de highlights van onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Leuk om over dingen te lezen die ook wij gezien en gedaan hebben. En bungeejumpen? Mij ook niet gezien hoor…

Antwoord
karlien 13 mei 2017 - 5:53 pm

Prachtig! Al mijn herinneringen aan mijn reis door Nieuw-Zeeland komen zo weer terug. Ik zou nooit gesprongen hebben, had er niet eens over gedacht. Maar het is wel leuk om andere mensen te zien springen.

Antwoord
Annemarie 16 mei 2017 - 5:50 pm

Ik hoef er ook niet over na te denken, bungeejumpen… durf ik echt niet.

Antwoord
Denise 13 mei 2017 - 2:20 pm

Haha: ‘Gevalletje ‘iets-te-veel-op-het-budget-gelet-bij-het-boeken’’. Achteraf wel grappig natuurlijk. En dat bungeejumpen? Ik zou het ook echt niet durven. Ik word al misselijk als ik het zíe alleen. Wel mooie plekken verder zeg!

Antwoord
Annemarie 13 mei 2017 - 5:36 pm

We hebben later inderdaad wel gelachen om het huis, maar die eerste avond… mijn man wilde eigenlijk een hotel gaan zoeken, haha. De omgeving van Queenstown is heel mooi, en het is een heel leuk stadje.

Antwoord
Shamira | Kompas 24 12 mei 2017 - 3:05 am

Jammer van het creepy huis, maar Queenstown is inderdaad een leuk stadje. Ik ben er wezen paragliden, een onwijs gave ervaring!

Antwoord
Annemarie 13 mei 2017 - 5:35 pm

Lijkt me ook heel gaaf, paragliden, zeker in zo’n omgeving…. maar ik weet niet of ik het zou durven. Ik ben niet zo’n held. 😉

Antwoord
Stéphanie 9 mei 2017 - 9:33 pm

Weet je dat dit dé perfecte locatie was voor een bungeejump. Ik had het wel geweten hoor 😉 Wat een griezelige accommodatie zeg, brrrr. Ik zou ook met het licht aan slapen. Mooie foto’s weer van de natuur, Nieuw Zeeland is echt een prachtland. Ik wil er zo graag heen!

Antwoord
Annemarie 13 mei 2017 - 5:33 pm

Had jij het echt gedurfd om te bungeejumpen? Ik zou het nooit doen, maar de locatie was wel super. Ik weet zeker dat je Nieuw-Zeeland geweldig gaat vinden als je er ooit naar toe gaat (en dat gaat vast gebeuren!).

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.