Home Buiten Europa Punakaiki: storm en regen bij de Pancake Rocks

Punakaiki: storm en regen bij de Pancake Rocks

by Annemarie
Pancake Rocks bij Punakaiki

Na een supermooie dag in het zonnige Abel Tasman Park reden we een dag later over State Highway 6 naar Punakaiki aan de westkust van het Zuidereiland. We hadden al gehoord dat het aan de westkust vaak regent, en dat was nu helaas ook het geval. Het begon met een beetje motregen, maar het ging steeds harder regenen. We hoopten dat het later die middag droog zou zijn, want dan stonden de beroemde Pancake Rocks bij Punakaiki op het programma.

Tussen de middag stopten we in Westport, om te tanken en te eten. Het lampje van de benzinetank brandde al een tijdje en we kwamen maar geen tankstation tegen, dus we begonnen ‘m een beetje te knijpen. Gelukkig haalden we het benzinestation in Westport nog net. We aten daarna een prima lunch bij Denniston Dog.

Pancake Rocks bij Punakaiki

Het was ondertussen gestopt met zachtjes regenen (oftewel: het kwam met bakken uit de hemel). We hadden een overnachting geboekt in een soort boomhuis niet ver van de Pancake Rocks. We haalden de sleutel op bij de beheerder en besloten om eerst de Pancake Rocks te gaan bekijken. Regen of niet, we zijn toch zeker niet van suiker! (Maar het was op zich fijn geweest als we onze regenjassen niet hadden opgeborgen in de onderste koffer in de kofferbak).

De Pancake Rocks bij Dolomite Point aan de Tasmanzee zijn rotsformaties van kalksteen, die lijken te zijn opgebouwd uit laagjes. Als een stapel pannenkoeken dus, zeg maar. Via een geasfalteerde wandelroute loop je langs verschillende uitkijkpunten en ‘blowholes’. Als het regent kun je de route ook rennend doen en snel wat foto’s maken, zoals wij deden. Voor de wandelroute staat ongeveer een halfuurtje, maar wij zaten na krap 20 minuten weer in de auto, doorweekt en wel.

Pancake Rocks bij Punakaiki

Tijd om ons boomhuis op te zoeken. Dat bleek aan een donker, dichtbegroeid pad te liggen. Wat een gaaf huis, zo tussen de bomen! Sommige meubels waren wat gedateerd, maar de badkamer en de keuken waren net nieuw. En dan dat gave terras! Niet dat we daar veel aan hadden (want had ik al gezegd dat het regende?). In het grote boomhuis zitten een appartement en drie kleinere studio’s, maar wij waren de enige gasten. ’s Avonds aten we wat in de Punakaiki Tavern, waar al het eten vers (not) uit de magnetron kwam. Ping! Weer terug in het boomhuis speelden we nog een paar spelletjes, terwijl het buiten steeds harder ging waaien.

Pancake Rocks bij Punakaiki, Treehouse

Pancake Rocks bij Punakaiki, Treehouse

Het regende en stormde de hele nacht. En dat vond ik stiekem best een beetje spannend, aangezien het buiten pikkedonker was, de bomen rondom het huis behoorlijk kraakten en onze telefoons geen bereik hadden. Ik weet niet waarom ik op dat soort momenten altijd aan horrorfilms moet denken, maar goed voor mijn nachtrust is het niet.

De volgende ochtend pakten we na het ontbijt onze spullen en trokken we de deur van het boomhuis achter ons dicht. Jammer dat we er maar een nachtje waren. Toen we in de auto zaten realiseerden we ons dat het droog was. We besloten nog een keer naar de Pancake Rocks te gaan, aangezien we er toch langs reden en je geen entree hoeft te betalen. In de herkansing konden we de wandelroute in een wat rustiger tempo doen dan de dag ervoor. En door de storm beukten er nu hoge golven met witte schuimkoppen tegen de rotsen, wat fraaie plaatjes opleverde.

Pancake Rocks bij Punakaiki

Pancake Rocks bij Punakaiki

Pancake Rocks bij Punakaiki

De blowhole doet het!

Pancake Rocks bij Punakaiki

En ik maakte ook nog een kort amateuristisch filmpje, compleet met druppels op de lens:

Bij de laatste lookout begon het opeens te hagelen en moesten we toch weer een sprintje trekken naar de auto. Maar de herkansing was de moeite waard!

Hier vind je al mijn blogs over onze reis door Nieuw-Zeeland.

Ook leuk om te lezen

9 reacties

Marcella Molenaar 9 december 2016 - 9:49 pm

Ook wij troffen flink wat regen bij de Pancake Rocks. Tof dat jullie voor de herkansing konden gaan, absoluut fijn! Oh, en jullie boomhuis ziet er supertof uit joh!

Antwoord
Annemarie 10 december 2016 - 11:14 am

Het schijnt er echt bij te horen, die regen daar. Beetje jammer, maar ondanks dat was het toch mooi bij de Pancake Rocks. Het boomhuis was super!

Antwoord
Stéphanie 3 december 2016 - 9:47 pm

O jee, net voordat ik over je herkansing las, had ik een beetje met jullie te doen. Gelukkig heb je de beroemde Pancake Rocks nog een keer kunnen zien. Die woeste zee levert inderdaad geweldige plaatjes op. Ik kan daar altijd uren naar blijven kijken. De boomhut ziet er tof uit, wel jammer van het weer.

Antwoord
Annemarie 10 december 2016 - 11:06 am

Mooi hè, die zee. Het was erg gaaf om te zien.

Antwoord
ivonne 30 november 2016 - 7:44 pm

Wat een mooie plek. Fijn dat je hem nog in de herhaling kon doen. Ik ken dat rennen langs….wel van Australië. Snel de camera onder de regenjas vandaan en weer verder rennen. Het werkt wel, maar rustig is anders. Dat boomhuis ziet er ook wel gaaf uit. Als het zo kraakt ben ik wel benieuwd of je ook de andere huurders hoort als het vol bezet is.

Antwoord
Annemarie 1 december 2016 - 7:50 pm

Haha, ja het was echt rennen door de regen en de camera proberen droog te houden. Het boomhuis was echt heel leuk, maar geen idee hoe het is als het helemaal bezet is.

Antwoord
Elke 30 november 2016 - 2:18 pm

Wat een indrukwekkende foto’s zijn dit! Zo pretty!

Antwoord
Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 30 november 2016 - 12:05 pm

Indrukwekkende foto’s! En wat gaat de zee te keer op je filmpje! Die boomhut ziet er trouwens erg leuk uit, lijkt me speciaal om daar te verblijven. Al snap ik dat je aan een horrorfilm moet denken als t zo stormt 😉

Antwoord
Annemarie 1 december 2016 - 7:47 pm

Het boomhuis was erg leuk! Ik zou er zo weer naar toe gaan, maar dan met beter weer. 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.