Home Buiten Europa Reis Nieuw-Zeeland: aftellen maar!

Reis Nieuw-Zeeland: aftellen maar!

by Annemarie

Afgelopen weekend realiseerde ik me opeens dat we over een kleine drie weken al onderweg zijn naar Nieuw-Zeeland. Schrik! Die laatste weken gaan vast voorbij vliegen en we hebben het nog best druk. Het zweet brak me even uit, maar gelukkig hebben we al veel geregeld. Los van alle regeldingen hebben we er vooral heel veel zin in. Of zoals mijn dochter zei toen ik haar wat foto’s liet zien van Nieuw-Zeeland: ‘Ik kan niet meer wachten, ik wil er nu al heen!’. (Hopelijk is ze nog net zo enthousiast als we straks 2x elf uur in het vliegtuig zitten…).

Stop-over Hong Kong
Na wat wikken en wegen hebben we besloten toch maar een hotelkamer te boeken voor onze tussenstop in Hong Kong op de heenweg. Zo’n dagkamer is behoorlijk prijzig, maar we zijn daar een hele dag – van half 7 ’s ochtends tot 21:00 uur ’s avonds. Ons oorspronkelijke plan om onze kinderen op een grote sightseeing-tour door de stad te slepen en ze zo af te matten voor de volgende vlucht, lijkt ons bij nader inzien vrij kansloos. Natuurlijk willen we die dag wat zien van Hong Kong, maar we moeten realistisch blijven. Het is waarschijnlijk heel fijn om ook even rustig horizontaal op een bed te kunnen liggen. Op de terugweg naar Nederland hebben we een stop-over van twee dagen in Hong Kong, dus dan hebben we ook nog tijd voor sightseeing.

In hartje zomer naar de winter
In Nieuw-Zeeland is het winter in juli. Ja, dat weten we mensen! 😉 De winterjassen, regenjassen en warme truien gaan mee. (Serieus, daar hebben we zoveel opmerkingen over gehad! Maar we kunnen nu eenmaal niet in onze winter lang op vakantie. Iets met schoolgaande kinderen en de leerplicht). De eerste week op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland zullen we voor een deel bij mijn familie in Hamilton overnachten en er overdag veel op uit trekken. De Coromandel, Rotorua en de Waitomo Caves (met die geinige glimwormpjes) staan op ons lijstje voor die week. Net als het Te Papa-museum in Wellington. Een huurauto en de overtocht naar het Zuidereiland zijn al geboekt.

Reis Nieuw-Zeeland

Queenstown (Foto: Pixabay)

Op het Zuidereiland hebben we vrijwel alle accommodaties al geboekt: appartementen via particulieren (via website Bookabach), hotels en motels. We gaan zelfs een nachtje in een soort boomhut slapen. De kinderen hebben daar nu al zin in. De route gaat van het Abel Tasman Park, via Punakaiki en Fox Glacier naar Queenstown, Te Anau en de Milford Sound, naar Dunedin en een laatste overnachting in Christchurch.

In mijn vorige blog over de voorbereidingen schreef ik dat we nog twijfelden over een bezoek aan de Milford Sound of de Doubtful Sound. Welke ‘Sound’ moesten we kiezen? We hebben veel tips gekregen en besloten voor de wat meer toeristische Milford Sound te gaan. De route ernaar toe schijnt prachtig te zijn en we zijn er in de winter, dus hopelijk valt het mee met de drukte.

Van Christchurch vliegen we via Auckland en Hong Kong weer terug naar Nederland. Dan zit het er alweer op, maar daar wil ik nu nog niet aan denken. Over een kleine drie weken is het eindelijk zover, we kunnen niet wachten! 🙂

Heb jij nog tips voor ons? Voor bezienswaardigheden, praktische dingen of voor het vermaken van onze kinderen tijdens de lange vlucht?

Ook leuk om te lezen

13 reacties

ivonne 20 juli 2016 - 6:32 am

Ik ben echt heel benieuwd hoe jullie het hebben en had stiekem al op een blog over jullie avonturen gehoopt. Ik heb ook jarenlang vastgezeten aan de schoolvakanties en droomde van eizen in februari en maart als ik grieperig op mijn bedje lag omdat die winter toch echt veeels te lang duurde. Ik hoop dat het weer jullie gunstig gezind is en wens jullie veel plezier!

Antwoord
Annemarie 24 juli 2016 - 9:53 pm

Ik heb eindelijk een blog geschreven! Ik heb wat technische problemen (apparaten die niet met elkaar willen praten). Wij vermaken ons prima, Nieuw-Zeeland is geweldig! 🙂

Antwoord
Janneke 24 juni 2016 - 3:29 pm

Heel gaaf! Ik kan me herinneren dat je ik je blog een hele poos terug heb gelezen en toen ook al las over jullie plannen. Nieuw-Zeeland is prachtig. Ik hoop voor jullie dat er niet al te veel sneeuw valt (wel in de bergen) op de wegen. De weg naar Milford Sound is prachtig, maar volgens mij ben je verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen in de winter. Ook de weg van Punaikaki naar Fox en door naar Christchurch bevat een hoop bochten (sowieso de wegen in NZ, ahah) en met sneeuw had ik die niet graag gereden.

Voor de lange vlucht: lange leve de tv schermpjes! Neem misschien kleine cadeautjes mee voor je kinderen die ze na goed gedrag, of om de paar uur krijgen?

Heel heel heel veel plezier!

Antwoord
Janneke 24 juni 2016 - 3:30 pm

Ik bedoel de weg van Fox naar Queenstown. Ik haal Queenstown en Christchurch zo vaak door elkaar. Lekker suf, haha!

Antwoord
Annemarie 24 juni 2016 - 8:47 pm

Bedankt voor je tips! 🙂 We hebben sneeuwkettingen besteld bij de huurauto, dus dat komt goed. Maar ik hoop dat de wegen goed begaanbaar zijn allemaal, het liefst zonder sneeuwkettingen. En ik dacht al dat je Queenstown bedoelde, haha.

Antwoord
Marcella 22 juni 2016 - 11:47 am

Fijn dat de reis al dichterbij komt, je kijkt er al lang naar uit tenslotte! Ik vond het echt heerlijk om even te douchen, zwemmen, lopen én liggen tijdens onze stopover in Singapore. Ik denk dat het jullie ook wel gaat bevallen in Hong Kong! Tof dat er ook op de terugweg nog tijd voor de stad is, zo kan je er toch nog best wat zien!
Heel koud wordt het toch niet in de winter in Nieuw-Zeeland? Mooie reisplannen heb je, en je gaat zo’n beetje hetzelfde zien als wij zo te lezen. Goed vooruitzicht, want wij vonden dat echt allemaal te gek! Bij het schiereiland van Dunedin hebben wij pinguïns gezien, en ook het schiereiland bij Christchurch vond ik te gek. Misschien kan je dit nog overwegen? De weg naar Milford is inderdaad echt prachtig! En bij ons in februari nog deels besneeuwd, dus misschien nu ook supermooi? Het wordt hoe dan ook te gek. Enjoyyy!

Antwoord
Annemarie 23 juni 2016 - 9:12 am

Dank je! Ik denk ook dat het toch wel erg fijn is om een hotel te hebben in HK, ook al is het maar voor een halve dag. In Christchurch hebben we helaas maar weinig tijd, we zijn er maar een nachtje en vliegen de volgende ochtend al.

Antwoord
karlien 21 juni 2016 - 9:01 pm

Zo gaaf, alvast heeel veel plezier 🙂

Antwoord
Annemarie 22 juni 2016 - 10:26 am

Dank je, gaat vast helemaal goed komen! 🙂

Antwoord
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 21 juni 2016 - 2:52 pm

Oooh wat gaaf zeg! Geen tips, wel heel benieuwd naar jullie belevenissen! Ik kijk uit naar jullie verhalen 🙂 Veel plezier gewenst!

Antwoord
Annemarie 22 juni 2016 - 10:25 am

Dank je! 🙂

Antwoord
Stéphanie 20 juni 2016 - 8:23 pm

Oh ik ben jaloers! Wat een magisch mooie reis gaat dit worden! En de winter, tja.. dat kan juist heel mooi zijn. Winter betekent ook niet automatisch slecht weer he, zolang het droog is, geen probleem. En een sneeuwbui of mist e.d. levert vaak hele gave plaatjes op 🙂

Antwoord
Annemarie 21 juni 2016 - 8:47 am

Ja, we hopen dat het in elk geval droog is. Plaatjes van besneeuwde bergen zijn juist mooi toch. 😉 We hebben er zin in!

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.