Onze rondreis door Namibië wilden we op ons gemakje beginnen. Na een nachtje in Windhoek haalden we onze 4×4-huurauto met daktenten op. We hadden uitleg gekregen over de auto en het in- en uitklappen van de tenten, maar het is toch anders als je het zelf moet gaan doen. Om die reden besloten we de eerste dag niet al te ver te rijden, zodat we genoeg tijd hadden om de auto goed in te richten en om uit te vinden hoe alles werkte met de tenten. Lake Oanob Resort bij Rehoboth is daarvoor een ideale campsite.
Lake Oanob ligt ongeveer 95 kilometer ten zuiden van Windhoek. Dit stuwmeer ontstond nadat in 1990 de Oanob-dam werd gebouwd in de Oanob-rivier. Het stuwmeer voorziet de plaats Rehoboth van drinkwater en doet ook dienst als recreatiegebied. Aan het meer ligt Lake Oanob Resort, een klein vakantiepark met een restaurant, huisjes, kamers in een lodge en kampeerplekken. In het gebied rondom het resort kun je game drives doen en vogels spotten, en op het water kun je boottochtjes doen, en vissen, kanoën en waterfietsen. Voor veel inwoners van bijvoorbeeld Windhoek is Lake Oanob een populaire plek voor een weekendje weg.
Van Windhoek naar Rehoboth
Wij vonden dit een goede camping voor de eerste kampeerovernachting van onze rondreis door Namibië. Nadat we de huurauto hadden opgehaald en inkopen hadden gedaan bij een grote supermarkt in Windhoek, reden we in anderhalf uur naar Rehoboth. De weg ernaartoe is volledig geasfalteerd, dus dat schoot lekker op. Tijdens deze eerste autorit genoten we van het gave Namibische landschap en de eerste wilde dieren die we zagen: apen, struisvogels, een jakhals en zebra’s. Bij Rehoboth namen we de afslag naar Lake Oanob. We moesten entree betalen bij de gate, voor toegang tot het gebied (30 Namibische dollar p.p. en kinderen t/m 12 jaar gratis*).
Campsite Lake Oanob
We kregen een mooie, ruime kampeerplek met een eigen toiletgebouwtje en uitzicht over het meer (plek c8). De kampeerplaatsen hebben een verharde ondergrond en een braai, en onze plek had ook elektriciteit. Sommige campsites hebben ook een overkapping voor schaduw, wat waarschijnlijk een aanrader is als je er in de zomer bent. Superhandig allemaal, maar misschien niet helemaal wat je je voorstelt bij kamperen in Namibië. Voor ons eerste nachtje vonden we het prima. We klapten voor het eerst de daktenten uit en richtten onze slaapplekken in. Omdat we er al aan het begin van de middag waren, hadden we alle tijd om alles even rustig te bekijken en uit te proberen.
Restaurant en zwembaden
Nadat de tenten waren ingericht deden we een late lunch op het terras van het restaurant. Bij het restaurant zijn ook twee kleine zwembaden. Het was erg rustig bij het resort, waarschijnlijk omdat we er in de winterperiode (augustus) waren. Er zaten maar een paar andere mensen op het terras, en wat katten. Het uitzicht over het meer is mooi, en we zagen veel watervogels en een paar pelikanen. Aan de lijnen op de oevers kon je zien dat het water vaak hoger staat; wij waren er in de droge periode.
Onrustig nachtje
’s Middags vermaakten onze kinderen zich rondom onze kampeerplek en in de daktenten, terwijl wij bekeken wat de meest handige indeling was voor onze bagage in de auto. Want niet alleen onze eigen tassen en andere spullen moesten een plekje krijgen achterin, maar ook de campingtafel en -stoelen, gasflessen, een kist met borden, bekers en bestek en een koelkastje. Dat was dus wel even passen en meten.
’s Avonds kookten we zelf. De afwas deden we daarna in het donker, want de zon was om 18:30 uur al onder. We gingen die avond vroeg naar bed, maar het werd een onrustig nachtje. De dunne matjes waar we op sliepen waren even wennen, net als de geluiden om ons heen. ’s Nachts hoorden we vlakbij onze auto dieren (met hoeven) lopen en grazen. Gaaf! Mijn dochter en ik lagen met onze neuzen tegen het gaas van onze tent gedrukt, maar het was pikkedonker dus we zagen weinig. (En ik had mijn lenzen niet in, dus dat hielp ook niet). De volgende ochtend waren we er vroeg uit, zodat we op tijd konden vertrekken naar onze volgende camping: Tsauchab River Camp in de buurt van Sesriem.
Lake Oanob Resort bij Rehoboth is zeker niet de mooiste campsite die je zult tegenkomen in Namibië, maar het is een prima plek voor een eerste nachtje. En ondanks dat het misschien net iets te luxe is, met de betegelde kampeerplekken en verlichting (die ’s nachts uitgaat), lopen ook hier de wilde dieren over de camping.
Wij organiseerden onze rondreis door Namibië zelf, maar je kan ook kiezen voor een georganiseerde (groeps)reis, bijvoorbeeld met Djoser Junior, Sawadee of Travelnauts. Deze organisaties bieden allemaal familiereizen naar Namibië aan.
Lees ook mijn blog over de mooiste wegen van Namibië, met veel foto’s en onze route!
Al mijn blogs over Namibië vind je hier.
* Prijzen kunnen wijzigen, voor het laatst gecheckt in januari 2022.
Dit artikel bevat affiliate links.
2 reacties
Wat gaaf die zebra’s aan de kant van de weg. Ik wil ook echt eens richting Afrika! Dit klinkt ook als een prima start van een reis door Namibië. Gaaf!
Als je de kans krijgt, moet je echt een keer naar Afrika gaan. Ik ben in meerdere landen geweest, en het blijft bijzonder. De cultuur, de landschappen en ook het spotten van wild. Iedere keer weer zo gaaf!