Home Buiten Europa Hot pools en actie in Rotorua

Hot pools en actie in Rotorua

by Annemarie
actie in Rotorua

In een eerder blog over Rotorua schreef ik al over ons bezoek aan het geothermische park Te Puia, waar we onder meer een Maorishow, borrelende mud pools en geisers zagen. Maar dat was nog maar het begin van onze dag met mijn familie in deze stad op het Noordereiland. In deze tweede blog over Rotorua vertel ik wat we de rest van die dag deden.

Na ons bezoek aan Te Puia was het eerst tijd voor lunch. Dat deden we met z’n allen in het centrum van Rotorua, in een café met de naam ‘Be rude not to’. Geen idee waarom het zo heet, maar lekker eten hadden ze er wel.

Rodelpret

Nu was het tijd voor wat actie in Rotorua! We reden naar de Skyline Gondola en kochten kaartjes voor de gondola en de luges. Boven op de berg Mt Ngongotaha is namelijk een soort rodelbaan, waar je in een kartje (luge) over betonnen paden naar beneden kan rodelen.

actie in Rotorua

Uitzicht op Lake Rotorua en Mokoia Island

Boven aangekomen zochten we allemaal een passende helm uit in een flitsend kleurtje en sloten aan in de lange wachtrij voor de luges. Normaal gesproken kun je kiezen uit drie rodelbanen: de makkelijke ‘scenic’ track, medium en advanced. Tot groot ongenoegen van een aantal leden uit mijn gezelschap was de afdaling voor gevorderden die dag gesloten. Mij maakte dat niet uit, aangezien ik twijfelde tussen makkelijk en medium – held als ik ben. Hoewel kinderen vanaf 6 jaar alleen de makkelijke route mogen doen, brak het zweet me al uit bij de gedachte dat mijn zoon (stuntpiloot met soms een wat gebrekkige coördinatie) in zijn eentje de helling af zou gaan. Mijn man deelde daarom een luge met hem, en ging met onze dochter in haar eigen luge eerst de makkelijke route doen. Ik was ondertussen overgehaald om met mijn neef en nicht + aanhang de intermediate track te doen.

Om je een idee te geven van de luges heb ik deze video opgezocht:

Toen we eindelijk aan de beurt waren, kregen we eerst een korte uitleg over het besturen van de luge, en hoe je ermee moet remmen. Daarna gingen we van start, ik als een-na-laatste van ons groepje, mijn nicht als laatste. Al bij de eerste bocht vergat ik hoe ik moest remmen en vloog ik bijna uit de bocht. Daarna bestuurde ik de luge met het zweet in mijn handen, remde flink af voor elke bocht, maar had de illusie dat ik nog steeds een redelijk tempo had. Totdat ik door mijn nicht – die naar eigen zeggen ook geen held was – werd ingehaald terwijl ze hard lachend ‘ANNEMARIEEEEéééééééééééé!!!!!!’ riep. Ze ging veel harder dan ik en was al snel weer uit het zicht verdwenen. Maar je weet pas echt dat je in een slakkentempo de helling af rodelt als je commentaar krijgt vanuit de stoeltjeslift boven je. Toen ik onder de lift doorkruiste hoorde ik iemand roepen ‘You can go faster than that!’. Dus.

actie in Rotorua

Kortom: ik was enorm opgelucht toen ik het eindpunt had bereikt. Met een stoeltjeslift waaronder de luges ook hingen gingen we weer naar het beginpunt boven. Eén afdaling was voor mij genoeg, maar man, zoon en dochter gingen nog een keertje, maar dan de medium route. Ik drukte mijn dochter op het hart vooral voorzichtig te doen, omdat deze afdaling best een beetje spannend was. Om later te horen ‘Mam, ik snap niet wat jij er spannend aan vond, het was juist superleuk!’. Kind van d’r vader.

Om de afdaling te verwerken deden we een drankje in de bar van Restaurant Stratosfare, bovenaan bij de gondola. Ik was ondertussen namelijk wel toe aan een wijntje. 😉 Vanaf het restaurant hadden we een prachtig uitzicht over Lake Rotorua en de stad.

actie in Rotorua

Hot pools

We sloten de dag af met een bezoek aan de Polynesian Spa. Onderweg daar naartoe maakten we nog even een foto van het Bath House, een van de beroemdste gebouwen van Rotorua, uit 1908. In deze voormalige spa is tegenwoordig het Rotorua Museum gevestigd.

actie in Rotorua

In de Polynesian Spa vermaakten onze kinderen zich in het familiebad, terwijl wij ons onderdompelden in de twee hot pools van 37oC en 40oC. Waarvan geen foto’s! 😊

Moe maar voldaan van alles stapten we weer in de auto, voor onze terugrit naar Hamilton. Het was een topdag, met dank aan onze familie!

Deel 1 van onze dag in Roturua nog niet gelezen? Klik dan hier.

Ook leuk om te lezen

14 reacties

Michal | Reiswijzer kids&co 10 maart 2017 - 11:12 pm

Wat cool die rodelbaan. Echt gaaf. Die heb ik helemaal gemist toen wij er waren. Niet dat ik erin had gedurfd overigens (ik had vast een goede smoes verzonnen om het niet te hoeven doen). Maar als ik nog eens in de buurt ben – in een volgend leven ofzo – dan ga ik erin!

Antwoord
Annemarie 11 maart 2017 - 9:41 am

Haha, zeker doen! En dan gewoon rustig aan beginnen met de makkelijkste rodelbaan.

Antwoord
Maud - Ukkiegeniet.nl 10 maart 2017 - 10:43 am

Wat lekker om de dag ‘druk’ te beginnen en juist heeeel relaxed af te sluiten! Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar die spa! En.. dat filmpje! Nu heb ik er pas echt een beeld bij; wat stoer!

Antwoord
Annemarie 11 maart 2017 - 9:38 am

Het was een perfecte dag zo, met die relaxte afsluiter. 🙂

Antwoord
Nanouk | Samen de wereld ontdekken 6 maart 2017 - 1:29 pm

Whahaha HILARISCH! Ik zou ook zo traag gaan hoor, en dan inderdaad de kinderen op het hart drukken dat ze echt echt echt voorzichtig moeten zijn. Oh man ik zou peentjes zweten. Maar, moet zeggen, het lijkt me ook wel weer erg leuk en als de kids het zo geweldig vinden, is dat de zenuwen ook wel weer waard 😉
Mooi dat je daarna tot rust kon komen in de spa 🙂

Antwoord
Annemarie 11 maart 2017 - 9:36 am

Het was ook echt wel leuk, en zeker ook om te zien dat mijn kinderen het zo geweldig vonden. Dus ja, het was het waard. 😉

Antwoord
Stéphanie 6 maart 2017 - 7:22 am

Dit klinkt als de perfecte dag, eerst actie, dan ontspanning. Van de rodelbaan afsjezen vind ik fantastisch, voor mij kan het nooit hard genoeg gaan haha. Deze variant in Rotorua ziet erg gaaf uit!

Antwoord
Annemarie 6 maart 2017 - 9:05 am

Het was ook een topdag, alles bij elkaar! Ik vond het rodelen ook best leuk, in elk geval om een keer gedaan te hebben. Maar wel jammer dat ik het zo eng vond…

Antwoord
Yvonne 5 maart 2017 - 2:39 pm

Wat supergaaf die “rodelbaan”, dat is wel een voordeel als je kids al wat groter zijn, dat je dit soort stoere dingen kan doen. Ik kan me echter heel goed voorstellen dat je de eerste keer samen gaat, als dat kan, zeker bij een brokkenpiloot, haha. Fijne afsluiting van de dag ook met die hot pools.

Antwoord
Annemarie 6 maart 2017 - 9:03 am

Het is inderdaad heel leuk dat je dit soort stoerdere activiteiten kunt doen als ze wat ouder zijn. En nog leuker als ze het zo gaaf vinden. Mijn dochter had nog wel een paar keer de helling af gewild. 😉

Antwoord
Ilse-avonturensparen 4 maart 2017 - 12:45 pm

Wat een stoere kids heb jij 🙂 de kids zullen het vast onvergetelijk vinden! En ook dapper hoor dat jij toch geweest bent 😉

Antwoord
Annemarie 6 maart 2017 - 9:00 am

Mijn kinderen vonden het een van de leukste dingen die we gedaan hebben in Nieuw-Zeeland. Toen ik ze het filmpje liet zien in deze blog wilden ze weer!

Antwoord
karlien 4 maart 2017 - 10:14 am

Die Spa, dat klinkt fantastisch! En het rodelen? Het doet me een beetje denken aan die spaarzame keren dat ik op ski’s stond. Vanuit de skilift kreeg ik te horen dat ik wel vooruit kon. (En mijn gastzus deed wedstrijdjes hoe vaak ze me kon inhalen tijdens één afdaling van mij). Lijkt mij wel heel leuk om eens te gaan rodelen.

Antwoord
Annemarie 6 maart 2017 - 8:59 am

Hahaha, je verhaal over het skiën. Ik zie het voor me! Zo was het bij mij op de rodelbaan dus ook.

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.