Home Buiten Europa Favo foto: onder de indruk van Hongkong

Favo foto: onder de indruk van Hongkong

by Annemarie
Hongkong met kinderen

Op de terugreis van Nieuw-Zeeland naar Nederland hadden we een tussenstop van twee dagen in Hongkong. We kwamen ’s avonds aan op de luchthaven, zochten een rode taxi* op en reden in het donker richting Kowloon. Op de heenreis hadden we er ook al een stop-over van een dag gehad, maar dat was overdag en toen bleven we op Lantau Island. Dit was toch wel even wat anders, met al die verlichte wolkenkrabbers en drukke straten…

Na een taxirit van bijna een uur kwamen we aan bij het hotel. We checkten in en zochten onze hotelkamer op, waar we meteen ons bed in doken. Na een vlucht van 11 uur met weinig slaap en een klein jetlagje waren we daar allemaal wel aan toe. Ik had zelf natuurlijk wel al even naar buiten gegluurd om ons uitzicht te bekijken, maar onze kinderen zagen het de volgende ochtend pas.

Zoals ze hierboven op de foto staan (nou ja, onze zoon zat op z’n knieën) hebben ze een hele tijd gestaan met z’n tweeën, op de brede vensterbank, om rustig deze totaal nieuwe omgeving in zich op te nemen. Ze zeiden niet veel, maar ik zag ze denken: ‘Wáár zijn we nu weer beland?’. Ik vond het wel een foto waard.

* In Hongkong rijden taxi’s met verschillende kleuren. De rode gaan naar Hong Kong Island en Kowloon, de groene naar de New Territories en de blauwe rijden naar Lantau Island.

Ook leuk om te lezen

4 reacties

Yvonne 27 november 2016 - 7:45 pm

Echt een heerlijke reisfoto! Kan me voorstellen dat ze er even stil van waren. 🙂 Hoe vonden jullie Hongkong verder?

Antwoord
Annemarie 28 november 2016 - 6:51 pm

Ik vond Hongkong erg leuk en had graag nog wat langer de tijd gehad om de stad te verkennen. Maar onze kinderen vonden het erg overweldigend allemaal en vonden twee dagen wel genoeg. 😐

Antwoord
Sabine 23 november 2016 - 10:46 pm

Superleuke foto! 😊 Ik kan me helemaal voorstellen dat ze onder de indruk waren. Dat was ik zelf ook wel een beetje van die hoge wolkenkrabbers Haha.

Antwoord
Annemarie 24 november 2016 - 5:49 pm

Ik ook! 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.