Home Buiten Europa Fotoblog: Kiwi-humor in Nieuw-Zeeland

Fotoblog: Kiwi-humor in Nieuw-Zeeland

by Annemarie
humor in Nieuw-Zeeland, brievenbus

De grootste aantrekkingskracht van Nieuw-Zeeland is natuurlijk de overweldigend mooie en gevarieerde natuur. Maar wij waren ook onder de indruk van de relaxte leefstijl van de Nieuw-Zeelanders, of ‘Kiwi’s’. Niemand lijkt zich ergens druk om te maken, heerlijk. Zoals toen wij de weg vroegen aan een meisje in een supermarkt. Haar vraag of we een beetje bekend waren in de omgeving, beantwoordden wij met ‘nee’. Zonder een spier te vertrekken was haar reactie: ‘Awesome!’. Deze relaxte houding en een goed gevoel voor humor kwamen we overal tegen tijdens onze reis, in cafés en restaurants, maar ook langs de weg. Een fotoserie!

Humor in de horeca

Ons eerste uitstapje vanuit Hamilton ging naar Northland. In het plaatsje Puhoi stopten we voor lunch bij de Puhoi Pub, en daar hing dit bord achter de bar. De toon was gezet! 🙂

Humor in Nieuw-Zeeland

In café  ‘Be Rude Not To’ (what’s in a name…) in Rotorua hing dit geruststellende bord.

Humor in Nieuw-Zeeland

En bij Pub on Wharf (met gratis WiFi!) in Queenstown hingen ook wat geinige quotes aan de muur, zoals deze.

Humor in Nieuw-Zeeland

Bijzondere brievenbussen

In Nieuw-Zeeland staan de brievenbussen vaak langs de weg. Toen we van de Glowworm Caves in Waitomo terugreden naar Hamilton dacht ik wat raars te zien langs de weg, namelijk een magnetron als brievenbus. Ik vroeg mijn man of hij een stukje terug kon rijden, want ik wilde het zeker weten. Een magnetron als brievenbus? ‘Tuurlijk…’, zag ik hem denken. Maar:

humor in Nieuw-Zeeland

En de nogal bijzondere brievenbus die bovenaan deze blog staat, spotten we op het Zuidereiland, langs de weg van Queenstown naar Te Anau.

Grappige campertjes

Onderweg kwamen we overal huurcampertjes tegen van Jucy. Het zijn vrolijk groen-paars gekleurde campervans, met grappige quotes op de zijkant. Vond ik dan hè, want dit is helemaal mijn soort humor.

humor in Nieuw-Zeeland

humor in Nieuw-Zeeland

En dan nog deze

Dat je als social media-verslaafde (ja, ben ik) in elk café direct op zoek gaat naar de gratis Wifi om een fotootje te delen via Instagram of Facebook en dat je dan dit tegenkomt. Gniffel.

humor in Nieuw-Zeeland, WiFi

Bij de ingang van een grote supermarkt stonden deze zwaar bemodderde laarzen. De eigenaar van de laarzen was binnen op zijn sokken boodschappen aan het doen. Zo attent om die vieze laarzen buiten te laten staan. Ontroerend bijna!

humor in Nieuw-Zeeland

Via website Bookabach hadden wij in een paar plaatsen een appartement of huis gehuurd van een particulier. Bij het huis dat we huurden in Queenstown wisten we van tevoren dat het interieur nogal gedateerd was. Of zoals de verhuurders het zelf omschreven, het was een huis ‘with character‘. Tja, zo kun je het ook noemen… Maar echt, lampen deden het niet, de zittingen van de banken en stoelen waren versleten, er waren wandelpaden uitgesleten in het tapijt en de vitrage in de keuken hing er zo bij:

humor in Nieuw-Zeeland

Knippen jullie hardnekkige vlekken ook altijd weg? En welke foto vinden jullie het grappigst?

Ook leuk om te lezen

6 reacties

Linda | travellersoftheworld 12 mei 2017 - 11:19 pm

Haha, wat een leuk artikel zeg! Leuke foto’s met hele leuke quotes. Ik vind de quotes op de busjes heel leuk en die van de laarzen natuurlijk ook. Stiekem vind ik ze allemaal gewoon leuk

Antwoord
Stéphanie 3 november 2016 - 8:21 pm

Leuke insteek voor een blog en dank je voor het delen, ik heb even gelachen! 🙂 De twee eerste foto’s van humor in de horeca, daar kan ik mij helemaal in vinden. En de quotes op die campers, ook geweldig!

Antwoord
Sabine 31 oktober 2016 - 1:10 am

Haha geweldig dit! Even heerlijk gelachen 🙂 Ik vind die busjes heel leuk, allebei die tekstjes. Echt humor 😀 En dan die laarzen: geniaal!

Antwoord
Annemarie 2 november 2016 - 10:59 am

Lief hè, die laarzen. 🙂

Antwoord
Sylvia 30 oktober 2016 - 9:41 am

Haha, absoluut de laarzen ! ( gewoon omdat ik de man op zijn sokken erbij zie )

Antwoord
Annemarie 31 oktober 2016 - 11:25 am

Ik heb in de supermarkt nog gekeken of ik de eigenaar van de laarzen op z’n sokken rond zag lopen, maar ik heb hem niet gezien. 😉

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.