Home Buiten Europa Favo foto: sandboarden in Namibië

Favo foto: sandboarden in Namibië

by Annemarie
Sandboarding in Namibie

Deze keer deel ik niet één maar twee van mijn favoriete reisfoto’s ooit. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens onze rondreis door zuidelijk Afrika in 2004. Met excuses voor de kwaliteit; de foto’s stammen nog uit het pre-digitale tijdperk. Nadat we al aardig wat wildparken hadden bezocht in Botswana en Namibië was het tijd voor wat actie! We gingen sandboarden in de zandduinen van de Namibwoestijn, in de buurt van het stadje Swakopmund.

Sandboarding is er in twee varianten: stand-up en lie-down boarden. Stand-up sandboarden is zo ongeveer hetzelfde als snowboarden, maar dan in het zand dus. Je krijgt snow/sandboardschoenen aan en een helmpje op, en dan mag je met een sandboard onder je arm door het mulle zand een duin op ploeteren. Skiliften zijn er namelijk niet. Ik kan je vertellen dat het behoorlijk zwaar is om zo’n zandduin op te komen. Want je loopt als een robot door die zware schoenen en je zeult ook nog een board met je mee. En hoewel ik het sandboarden op zich erg leuk vond, had ik het na twee keer wel gezien. Gewoon omdat ik het niet meer kon opbrengen om nog een keer die heuvel op te moeten.

Foto’s zijn een momentopname en dat vind ik zo mooi aan deze twee foto’s. Ik ben zelf namelijk erg tevreden met mijn sandboardfoto, want zeg nou zelf, het ziet er toch uit alsof ik het al jaren doe?! Helemaal in control en alles! De werkelijkheid was iets anders, maar hee, dat zie je niet op deze foto.

En dan nu de sandboardfoto van mijn man:
Sandboarden in Namibie

Hahaha, ik vind ‘m na al die jaren nog steeds geweldig!*

Bij lie-down sandboarden lig je op een buigzame plank, met een helmpje op, en ga je face-first de heuvel af. En dat ging best hard. Doodeng vond ik het! Maar wel erg leuk om een keer gedaan te hebben. Het is weer eens wat anders.

* No husbands were hurt in the making of this photo.

Heb jij wel eens een bijzondere activiteit of sport gedaan in het buitenland?

Ook leuk om te lezen

3 reacties

Arlette 6 december 2015 - 1:02 am

Super tof dat Sandboarden. En gelukkig maar dat er geen mannen gewond geraakt zijn 😉

Antwoord
Vincent 2 december 2015 - 4:10 pm

Leuke rubriek. Dat sandboarden lijkt me nog best lastig, aangezien ik zelf ook niet van het snowboarden ben. Dus ik zou dan ook grote kans hebben om er zo op te staan als de tweede foto 🙂

Antwoord
Annemarie 2 december 2015 - 8:06 pm

Ik had zelf ook nog nooit gesnowboard, alleen geskied. Een voordeel van sandboarden is dat je niet zo hard valt als het fout gaat. 😉

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.