Home Buiten Europa De skyline van Hongkong vanaf The Peak

De skyline van Hongkong vanaf The Peak

by Annemarie
skyline van Hongkong vanaf the Peak

Het is de nummer één attractie voor iedere toerist die Hongkong bezoekt: de Victoria Peak. Elk jaar komen hier zo ongeveer 7 miljoen bezoekers. Vanaf deze berg heb je namelijk een prachtig uitzicht over de indrukwekkende skyline van Hongkong. Zowel overdag als ’s avonds is een bezoek aan The Peak de moeite waard, het uitzicht is fantastisch. Behalve als het bewolkt is, want dan zie je als je pech hebt… helemaal niets.

Onderweg naar Nieuw-Zeeland hadden we op de heenreis een stop-over van 14 uur in Hongkong. We sliepen een paar uur in een hotel bij het vliegveld, bezochten de Big Buddha op Lantau Island en namen een duik in het zwembad. Op de terugreis naar Nederland hadden we een tussenstop van twee dagen ingepland in Hongkong. Want als je er dan toch bent, waarom dan niet iets langer de tijd nemen zodat je wat meer kunt zien? Net als bij de meeste andere toeristen stond de Victoria Peak ook bij ons hoog op het lijstje.

skyline van Hongkong

De bewolkte skyline van Hongkong Island, gezien vanuit Kowloon.

Maar toen we de eerste ochtend vanuit ons hotel in Kowloon de stad in gingen, was het zwaar bewolkt en regende het zelfs af en toe. We baalden, want we wisten dat het dan geen zin heeft om naar The Peak te gaan. Er valt dan gewoon niets te zien. Jammer!

In een stad als Hongkong hoef je je gelukkig echt niet te vervelen, er zijn nog ontelbaar veel andere dingen te zien en doen. Na een dag vol activiteiten (waarover een andere keer meer) bevonden we ons aan het eind van de middag op Hongkong Island, niet ver van The Peak. Toen we omhoog keken om een gigantisch hoge wolkenkrabber te bewonderen zagen we opeens wat stukjes blauwe lucht. De bewolking was aan het verdwijnen! We besloten alsnog naar The Peak te gaan, want we waren toch al in de buurt.

Victoria Peak

‘The Peak’ heet eigenlijk de Victoria Peak. Deze berg van ca. 550 meter hoog ligt op Hongkong Island. Op het hoogste punt van The Peak kun je niet komen, want daar staat een radiozendinstallatie. Maar daar omheen ligt een park met twee winkelcentra. Een daarvan is Peak Tower, een bijzonder (maar niet mooi) gebouw, met bovenop een groot observatieplatform. Het andere winkelcentrum is de Peak Galleria, ook met een observatiedek voor het beroemde uitzicht.

skyline van Hongkong

Peak Tower

De meeste mensen nemen de Peak Tram naar boven, over een steile kabelspoorbaan die sinds 1888 in bedrijf is. Dit ritje van ca. 7 minuten schijnt vrij spectaculair te zijn, en meestal ook heel druk. Maar wij waren al een stukje omhoog gewandeld en pakten een taxi voor het laatste stuk naar boven.

Het uitzicht!

Op de foto hieronder het uitzicht vlakbij de Peak, maar dan de andere kant op, richting Lamma Island. Ook niet verkeerd.

uitzicht van the peak in Hongkong

De winkelcentra lieten we links liggen, want vanaf het park heb je ook een prima uitzicht over Hongkong en je hoeft er niet voor in de rij te staan. We pakten nog net het laatste stukje daglicht mee. Helemaal wolkeloos was de lucht niet, maar desondanks hadden we een schitterend uitzicht op Victoria Harbour en Kowloon.

skyline van Hongkong

skyline van Hongkong vanaf the Peak

Niet veel later zag het uitzicht op de skyline van Hongkong er zo uit:

skyline van Hongkong vanaf the Peak

skyline van Hongkong vanaf the Peak

Wauw, daar waren we wel even stil van. Heel gaaf dat we dit – ondanks het slechte weer van eerder op de dag – toch nog hebben kunnen zien. 🙂

Lees ook mijn andere blogs over Hongkong!

Ik heb nog niet zoveel indrukwekkende skylines gezien, maar zou dit de mooiste ter wereld kunnen zijn?

Ook leuk om te lezen

10 reacties

Marcella 29 november 2016 - 8:53 pm

Gaaf uitzicht over Hong Kong! Lijkt me echt heel tof om daar dat uitzicht te hebben!

Antwoord
Annemarie 30 november 2016 - 10:22 am

Is het ook! Zet maar op je bucketlist. 😉

Antwoord
Stéphanie 22 november 2016 - 10:32 pm

Tof! Vooral de laatste foto’s. Hong Kong heeft zeker een mooie skyline, ook als het bewolkt is 🙂

Antwoord
Annemarie 25 november 2016 - 5:12 pm

Ja echt, zolang de wolken er maar niet voor hangen. 😉

Antwoord
ivonne 20 november 2016 - 12:07 am

Ik vind hem geweldig mooi! Hongkong staat zeker nog op mijn wishlist voor een paar dagen. Dan ga ik vast en zeker zeker de Victoria Peak op!

Antwoord
Annemarie 23 november 2016 - 8:46 am

Ja mooi hè? Als je ooit in Hongkong bent moet je echt naar de Peak!

Antwoord
Sabine 9 november 2016 - 4:31 pm

Tof! Wij hadden echt megamooi weer die dag, echt een geluk!

Antwoord
Annemarie 11 november 2016 - 8:16 pm

Ik had op jouw foto’s al gezien dat jullie heel mooi weer hadden. Maar goed, wij mochten eigenlijk ook niet klagen. 😉

Antwoord
Elize 9 november 2016 - 2:35 pm

Tof! Wij gaan volgend jaar voor 5 nachten naar HongKong, dus hopelijk zit er dan wel een dag/nacht bij dat het mooi weer is! Ook Nieuw Zeeland op de planning trouwens, dus later eens die posts nalezen! Leuk 🙂

Antwoord
Annemarie 11 november 2016 - 8:15 pm

Als je 5 nachten in Hongkong bent zal het wel lukken toch, met het weer? Gave plannen voor volgend jaar! 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.