Home Buiten EuropaCanada Met de camper door West-Canada

Met de camper door West-Canada

by Annemarie
camperreis door West-Canada

In juni 2007 – al wat jaartjes geleden dus – maakten we met onze dochter Floor van toen anderhalf een camperreis door West-Canada. We hadden een retourtje Calgary geboekt en via Cruise Canada een camper gehuurd. Vanuit Calgary gingen we een rondje rijden naar Vancouver en Vancouver Island, en (via een andere route) weer terug naar Calgary. Daarover zal ik de komende tijd in andere blogs meer vertellen.

De vliegreis

De heenvlucht verliep niet zo soepel als we hadden gehoopt. Omdat onze dochter nog geen twee was, hoefden we geen eigen stoel voor haar te boeken. Hoezee, lekker voordelig! Maar hoe het dan is om 9 uur lang een kind van anderhalf te vermaken, terwijl je met z’n drieën twee stoelen hebt, daar hadden we niet zo goed over nagedacht. En dat terwijl onze dochter echt een heel rustig meisje is. Maar misschien dat we het daarom juist hadden onderschat.

In het begin van de vlucht was Floor erg onder de indruk van al die mensen om haar heen. Ze wist niet waar ze kijken moest. Na een tijdje wilde ze toch wel eens van schoot, een beetje staan en rondlopen. Maar dat is natuurlijk niet echt de bedoeling, dus wij probeerden haar op schoot te houden. Wat natuurlijk niet werkte. Gevolg: frustratie alom, waarover ik niet al te veel zal uitweiden (pfffff). Ergens in de tweede helft van de vlucht viel ze eindelijk uitgeput in slaap, languit over onze benen. Fijn voor haar, maar niet heel comfortabel voor ons. Ik weet niet of je wel eens een paar uur lang met een arm omhoog hebt gezeten, omdat je ‘m niet op het gezichtje van je kind wil laten leunen? Je moet het eens proberen.

Verplichte overnachting

In Canada en de VS is een overnachting na een trans-Atlantische vlucht vaak verplicht voordat je een huurauto of -camper kunt ophalen. Wij kwamen begin van de avond aan en overnachtten een nachtje in het Radisson Hotel vlakbij de luchthaven van Calgary, aangezien alle camperverhuurbedrijven daar in de buurt zitten. Na het inchecken bestelden we wat te eten via roomservice, zodat onze dochter op de kamer kon slapen. Nog klaarwakker zapten wij vervolgens een paar uur langs allemaal slechte Canadese Tv-programma’s – met als absoluut dieptepunt de realitysoap ‘Gene Simmons Family Jewels’. En dat ik dat na al die jaren nog weet is best erg.

Camper ophalen

Toen we de camper een dag na aankomst gingen ophalen bleek deze van het nogal eh… schreeuwerige, opvallende soort. Ze hadden net zo goed heel groot ‘Deze camper is gehuurd door toeristen, dus pas op!’ op de zijkanten kunnen spuiten, zelfde effect. Maar goed, in de camper was er ruimte te plenty, hij was gloednieuw en hij reed prima. En als je zelf in de camper zit, zie je de buitenkant niet hè. Zo is het ook.

camperreis door West-Canada

Op weg naar de Rocky Mountains

Dus hop, in de camper, naar de dichtstbijzijnde supermarkt om inkopen te doen en de koelkast te vullen en we konden beginnen met onze reis. Doei Calgary, hoi Rocky Mountains! Maar daarover een andere keer meer. To be continued dus.

Lees ook mijn andere blogs over Canada!

Ook leuk om te lezen

2 reacties

Feline 2 januari 2019 - 10:52 am

Hoihoi,

Superleuke blog! zeer handige informatie.
Ik had een klein vraagje: hebben jullie in Canada een kinderstoel voor in de camper gehuurd? of had je die al mee vanuit Nederland?

alvast bedankt!
groetjes
Feline

Antwoord
Annemarie 4 januari 2019 - 5:22 pm

Hoi Feline,
Wij hadden zelf een kinderzitje meegenomen voor in de camper. Wel even een gesleep, maar we konden destijds geen kinderzitje huren via het camperverhuurbedrijf. Geen idee of dat nu wel kan. Bij Cruise Canada (waar wij huurden) volgens mij niet. Dus vraag dat even na! 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.