Home Buiten Europa Camperreis West-Canada: Tofino op Vancouver Island

Camperreis West-Canada: Tofino op Vancouver Island

by Annemarie
Met de ferry naar Tofino op Vancouver Island

Tijdens onze camperreis door West-Canada maakten we een rondje Calgary – Vancouver – Tofino op Vancouver Island – Calgary, even kort samengevat. Vanuit Horseshoe Bay bij Vancouver maakten we met de ferry de oversteek naar Nanaimo op Vancouver Island. Met de camper reden we vervolgens naar de westkust van het eiland, naar de plaats Tofino aan de Clayoquot Sound.

De Pacific Rim Highway

Vanuit Nanaimo reden we richting Highway 4, beter bekend als de Pacific Rim Highway. Dit is een hele mooie weg die je onder meer langs het regenwoud met enorm hoge bomen voert, en langs bergen en meren. Tofino is het eindpunt van Highway 4. Als je wilt kun je er in iets meer dan drie uur zijn, maar neem van mij maar aan: dat wil je niet. Je moet namelijk af en toe stoppen onderweg om te genieten van de schitterende omgeving. Wij maakten bijvoorbeeld een tussenstop bij het prachtige Cameron Lake.

Cameron Lake, Vancouver Island

Cameron Lake

Kamperen met zeezicht

Aangekomen bij Tofino sloegen wij ons kamp op (d.w.z. ‘we parkeerden de camper’) op de Bella Pacifica Campground vlak buiten Tofino en direct aan Mackenzie Beach. De plekken zijn niet riant, maar de campground ligt tussen de bomen en we hadden zeezicht. En dat laatste maakt altijd veel goed. Overal op de campground werden we gewaarschuwd voor beren. Een paar dagen voordat wij er waren was er nog een zwarte beer gesignaleerd, maar wij zijn ‘m niet tegengekomen.

Tofino op Vancouver Island

Tofino op Vancouver Island

Regen in het regenwoud

We hadden maar vijf dagen uitgetrokken voor Vancouver Island, wat natuurlijk veel te kort is. We hadden bijvoorbeeld geen tijd voor de hoofdstad Victoria aan de zuidkust, en ook van de noordelijke helft van het eiland hebben we niets gezien. Jammer, jammer, jammer, maar wat hebben we dan wel gedaan? We hebben gewandeld in het regenwoud in het Pacific Rim National Park, waar het – zoals het hoort – behoorlijk hard regende. Gratis tip: neem een regenjas mee! De rainforest trail is een wandelroute over houten boardwalks met veel trappetjes, die hier en daar wat glad waren geworden van alle nattigheid. Overigens regende het die dag buiten het regenwoud ook…

Regenwoud op Vancouver Island

Surfers’ Paradise Tofino

De andere dagen hebben we over Mackenzie Beach gewandeld, het centrum van Tofino verkend en heerlijk vis gegeten in Schooner Restaurant. Tofino is een vrij toeristisch stadje (vooral in de zomer) met een relaxed sfeertje. In het mooie haventje liggen vissersboten en boten voor whale watching trips. Er is hier veel te doen: wandelen, vissen, walvissen spotten, kajakken en surfen. Tofino wordt de ‘surf capital’ van Canada genoemd, vanwege de kilometerslange stranden. Naast de inwoners van Tofino en toeristen kom je hier dus veel übercoole surfdudes & -chicks tegen. 🙂

Mackenzie Beach bij Tofino

Onze dochter op Mackenzie Beach

Tofino op Vancouver Island

Walvissen spotten tijdens een boottocht was de hoofdreden voor ons bezoek aan Vancouver Island en dat hebben we dan ook gedaan. Maar daarover vertel ik een andere blog meer!

Hoe ver is het?
Overtocht van Horseshoe Bay bij Vancouver naar Nanaimo op Vancouver Island: 1 uur en 40 minuten.
Van Nanaimo naar Tofino op Vancouver Island: ca. 205 km, dat is ca. 3,5 uur met een camper als je nergens stopt. Maar dat zou zonde zijn!

Lees ook mijn andere blogs over Canada.

Ook leuk om te lezen

3 reacties

Stéphanie 9 juni 2016 - 7:43 pm

Heerlijk om deze mooie foto’s te zien! Wij hadden daar alleen maar mooi weer dus die tip van de regenjas komt niet altijd van pas 😉 Ik vond VI helemaal geweldig en ook ik vind het zo jammer dat we er maar 4 dagen konden verblijven maar dat blijf je toch houden met een rondreis, keuzes maken 🙁

Antwoord
Daphne | Travelshot.nl 23 september 2015 - 9:21 pm

Wauw wat een toffe reis! Canada staat heel hoog op mijn bucketlist, welke periode van het jaar was jij daar?

Antwoord
Annemarie 23 september 2015 - 9:56 pm

Het was een supermooie reis! Wij waren er in juni (wel al wat jaartjes geleden).

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.