Home Buiten Europa Banff National Park en de scheet bij Lake Louise

Banff National Park en de scheet bij Lake Louise

by Annemarie
Lake Minnewanka, Banff National Park

De eerste stop van onze camperreis door Canada (2007) was Banff National Park, niet zo heel ver van Calgary vandaan. Campground Two Jack Lakeside (het kleinere broertje/zusje van campground Two Jack Main) ligt vlakbij het stadje Banff en leek ons een mooie plek voor een eerste verblijf. Het was rustig op deze campground in het bos en aan Lake Minnewanka. We kozen een ruime plek uit voor onze camper, vlak aan het meer. Mooi uitzicht: check!

De campsite was vrij eenvoudig, met weinig faciliteiten op wat basisvoorzieningen na. Zoals bij elke plek een vaste picknicktafel, een vuurplaats/barbecue (fikkie stoken!) en een foodlocker voor mensen die er met een tent kamperen, om hun eten veilig op te bergen voor de beren. Eh … wat?! Beren??

Two Jack Lakeside

Fikkie stoken!

Lake Minnewanka

Er is een hiking trail rondom het meer, dus je kunt er goed wandelen. Vergeet dan vooral niet te zingen (of maak andere geluiden), zodat eventuele beren in de buurt je kunnen horen. Want jij wilt liever geen beer tegenkomen, maar een beer schijnt er ook helemaal geen behoefte aan te hebben om jou te zien. Laat dus altijd even weten dat je eraan komt, want een beer onaangekondigd verrassen met een bezoekje loopt nu eenmaal niet altijd goed af…

Wandelen bij Lake Minnewanka, Banff National Park

Wandelen bij Lake Minnewanka, met Floor in de rugdrager

Probeer ondertussen vooral ontspannen te blijven en te genieten van de mooie omgeving van Lake Minnewanka. 😉 Wij vonden dat nog best lastig, het idee dat je een beer kunt tegenkomen is niet heel relaxed. Dus je let op elk geluidje in het bos, zoals geritsel of een takje dat breekt. Meestal bleken dat dan andere wandelaars te zijn. We hebben tijdens onze wandelingen geen beer gezien gelukkig.

Lake Minnewanka

Lake Minnewanka

Two Jack Lake is een prima uitvalsbasis voor een uitstapje naar de bekende meren Lake Louise en Moraine Lake. Dit zijn echte must-sees als je in Banff NP bent, hoe toeristisch dan ook. De meren liggen vlakbij elkaar, dus je kunt ze beide op dezelfde dag bezoeken. Helaas was het niet zulk mooi weer toen wij deze twee meren bezochten; het was grijs en druilerig. Moraine Lake vonden we supermooi, met de kleur van het water, en de dennenbomen en besneeuwde bergen rondom het meer.

Moraine Lake, Banff National Park

Moraine Lake

Lake Louise

Van Lake Louise herinner ik me vooral het gigantische hotel (The Fairmont Chateau) aan het meer, de grijze lucht en de grote groepen Chinese toeristen, waarvan er eentje ongegeneerd een oorverdovend harde scheet liet precies toen wij hem passeerden. En dat is toch een beetje jammer, dat ik na al die jaren bij de naam ‘Lake Louise’ nog altijd moet denken aan die scheet…

Lake Louise, Banff National Park

Lake Louise

Hoe ver is het?
Calgary – Two Jack Lakeside bij Lake Minnewanka: ca. 135 km.
Lake Minnewanka – Lake Louise: 65 km.
Lake Louise – Moraine Lake: 15 km.

Lees ook mijn andere blogs over onze camperreis door West-Canada!

Ook leuk om te lezen

2 reacties

Marcella 21 augustus 2015 - 4:06 pm

Haha, die herinnering met de scheet! Lol! Was het Moraine Lake ook zo rustig? Zoveel fijner én mooier!

Antwoord
Annemarie 21 augustus 2015 - 7:43 pm

Moraine Lake was inderdaad heel rustig en veel mooier!

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.