Home Algemeen Traveltag: 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

Traveltag: 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

by Annemarie
Rusland

Ivonne van My Footprints vroeg mij om de Traveltag ‘Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist’ in te vullen. Deze tag is bedacht door Karin van Travel addict.

Ik vind het een stuk makkelijker om te bedenken waar ik wél naar toe wil, dan waar ik niet naar toe wil. Dat ik niet naar onveilige landen als Syrië wil lijkt me duidelijk (ik ben niet levensmoe), dus die ga ik hier niet noemen. Maar wat staat er dan wel onderaan?

Rusland
Rusland, tja, dit land trekt me dus echt niet. Het lijkt me daar zo vreselijk ongezellig! Als ik aan Rusland denk, denk ik aan grijs & grauw, kou, armoede en ongelukkige mensen. Terwijl dat beeld waarschijnlijk helemaal niet klopt. Ik ben er nog nooit geweest, dus ik spreek niet uit ervaring. Maar ook: die vreselijk enge president Poetin. Brrrrrr. Moskou en St. Petersburg lijken me overigens wel hele mooie steden die ik misschien wel een keer zou willen zien. Maar de rest van Rusland… nee.

Frankrijk
Het is voor veel mensen misschien onbegrijpelijk, maar Frankrijk en ik… we hebben geen klik. En waar dat precies aan ligt? Ik hou van stokbrood, Franse kaas en wijn, dus dat is het probleem niet. De Franse natuur en de taal zijn prachtig, dus dat is het ook niet. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar misschien is het omdat er eh… zoveel Fransen wonen? Ik vind ze vaak niet zo aardig. Ik ging vroeger vaak kamperen in Frankrijk met mijn ouders en kan me nog goed herinneren dat mijn vader bij de plaatselijke slager kippenpoten wilde bestellen. Het woord poulet wist hij nog wel, maar de poten waren lastig en daarom ging hij het – op vrij hilarische wijze – uitbeelden. De slager kon er zelfs niet om glimlachen.

Frans landschap

In 2011 ben ik voor het laatst in Frankrijk geweest met mijn gezin. En ook tijdens die vakantie hadden we te maken met onvriendelijke Fransen, die vaak uitstraalden dat ze helemaal geen zin hadden om ons steenkolenfrans te begrijpen. Ook al werkten ze op een camping of in een hotel. We gingen een keer eten in een goed restaurant waar we een aardig stukje voor hadden omgereden. De communicatie met de serveerster verliep de hele avond uiterst stroef en er kon geen lachje van af, terwijl dat bij andere tafeltjes (met Fransen) toch echt wel anders was. Nou hadden we die vakantie ook nog eens veel regen, dus dat hielp ook niet. Maar goed, daarna hebben we gezamenlijk besloten: naar Frankrijk gaan we voorlopig niet meer. Non. (Ik hoop overigens dat mijn Franse collega’s dit niet lezen, want die vind ik wél leuk).

Gran Canaria, Torremolinos, Salou, Benidorm, etc.
Ik hou niet zo van bestemmingen die enorm toeristisch – en soms ook half vernederlandst – zijn. Waar je een biertje kunt drinken in café ’t Jordaantje, een kroket of een patatje speciaal kunt halen bij Friet van Piet of een lekker vertrouwde Hollandse maaltijd kunt eten in Restaurant Rembrandt. Met Nederlandstalige muziek en Nederlands personeel uiteraard. Ja zeg, daarvoor ga ik niet naar het buitenland!

Zeg ik, terwijl ik mijn man leerde kennen in Chersonissos…. in de Holland Bar.

Menukaart in Gouvia, Corfu

Wat staat er bij jou helemaal onderaan je bucketlist? Ik ben benieuwd!

Ook leuk om te lezen

16 reacties

Janny Bloemendal 9 september 2016 - 8:59 am

Kan me aardig vinden in jouw lijst, voor mij is alles ten oosten van Polen een no go area ik heb er gewoon niets mee en voel me er niet echt veilig. De Hollandse holladijee ellende is ook aan mij niet besteed dan ga ik wel op een camping in NL zitten scheelt een stuk rijden/vliegen.
Als 3e zijn voor mij, sinds mijn laatste bezoeken aan Dubai en Indonesia, de Moslim landen…ging ik vroeger nog met plezier naar Indonesia nu vind ik deze landen zeer vrouw onvriendelijk geworden men negeert je als vrouw volkomen je bestaat niet eens en dat is iets waar ik niets mee kan.
Frankrijk is een land apart, ja ook ik ben ze weer tegengekomen die rare Fransen…nee u mag niet op mijn terras zitten als u alleen iets wil drinken (om 16.00 uur), en een vriendelijk goededag kan er ook niet altijd af maar ja zo af en toe kom je ook een aardige Fransoos tegen en die maakt dan weer alles goed, want het blijft een prachtig land.

Antwoord
Annemarie 12 september 2016 - 9:39 am

Frankrijk is inderdaad erg mooi en er wonen natuurlijk heus wel leuke Fransen. Maar toch trekt het land ons echt niet (meer). Zonde eigenlijk…

Antwoord
Arlette 2 december 2015 - 9:51 pm

Wat een super leuke tag. Heel bijzonder dit te lezen. Zeker mee eens over de bestemmingen als Salou etc. Niet aan mij besteed

Antwoord
Stéphanie 26 november 2015 - 9:29 pm

Leuke tag is dit en een interessant lijstje weer. Over je derde bestemming ben ik het helemaal eens. Ik moet ook niets hebben van die drukke toeristische vol gepropt met Nederlanders. Rusland, behalve de grote steden en natuurgebieden ( Baikal meer o.a.) zou ik er ook niet graag heen willen om dezelfde redenen. Maar je tweede bestemming.. Auw! Jammer dat je ervaringen zo negatief zijn maar ik kan je deels begrijpen. Sommige fransen hebben inderdaad een gebruiksaanwijzing maar zijn lang niet zo onvriendelijk. Niet onvriendelijker dan een gemiddelde Nederlander denk ik. Tegenwoordig kunnen gelukkig steeds meer fransen ook engels en ja het heeft tijd nodig gehad. Toch, als je wat meer bekend bent met de cultuur begrijp je de mensen ook beter, en ook zo’n chagrijnige fransman waar helaas geen lach van af komt. Zegt een halve francaise 😉

Antwoord
Annemarie 27 november 2015 - 3:33 pm

Ik snap dat jij je niet kunt vinden in mijn tweede bestemming. 😉 Misschien moet ik het nog een keer een kans geven en komt het ooit nog goed met Frankrijk en mij.

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nlt 23 november 2015 - 8:00 pm

Leuk om jouw lijstje te zien! Nummer twee sluit ik me helemaal bij aan.. Ook Frankrijk en ik hebben geen klik 😉 In de derde kan ik me ook wel enigszins vinden.. Salou etc. trekt me totaal niet, maar ik moet wel zeggen dat ik Benidorm geweldig vindt. Ik ben er 10+ keer geweest. “Vroeger” altijd met familie die kant op. En écht, het is niet zo erg als je denkt! 😉

Antwoord
Annemarie 23 november 2015 - 8:29 pm

Zo, meer dan 10x naar Benidorm? Dan moet het er wel leuk zijn! Ik ga er eens over nadenken. 😉

Antwoord
Lizette 16 november 2015 - 12:59 pm

Leuke top 3. Of beter gezegd, goede top 3, want de bestemmingen staan bij mij ook ver onderaan als niet-zo-leuke-plekken. Hoewel ik toch stiekum een keer naar Moskou zou willen, maar dan niet in de kou.

Antwoord
Annemarie 23 november 2015 - 8:28 pm

Ja dat heb ik ook met Moskou. Die kou hè, dat is toch echt een dingetje.

Antwoord
Anita - Reisvlinder.nl 14 november 2015 - 3:04 pm

Leuk om je lijstje te lezen. Ik ben afgelopen zomer in Sint-Petersburg geweest en vond het fantastisch, maar dat is natuurlijk maar een klein stukje Rusland. Frankrijk en ik hebben ook geen klik, hoewel het echt wel een prachtig land is. Jammer..

Antwoord
Jenny - ikreis.net 13 november 2015 - 8:15 pm

Dank voor de nominatie. Hij staat in m’n lijstje met nog-in-te-vullen-tags 🙂 Even denken, hoor.

Antwoord
Annemarie 16 november 2015 - 1:24 pm

Succes, ik moest er ook even over nadenken, het is best lastig. 🙂

Antwoord
ivonne 13 november 2015 - 8:10 pm

Ok, ik ben dus wel een Frankrijk liefhebber, maar ik snap wel wat je bedoelt hoor. Ik heb er zelf niet zo’n last van gehad, maar het feit dat het jaren heeft geduurd voordat ze daar een beetje Engels spraken…(Hoewel dat voor Duitsland ook wel geldt bijvoorbeeld)
Wel heel erg grappig dat jullie elkaar dan weer op zo’n heel “fout” plekje van de wereld ontmoet hebben. Dat soort plaatsen staan bij mij dus onderaan mijn bucketlist. Leuk om je zo weer eens wat beter te leren kennen!

Antwoord
Annemarie 23 november 2015 - 8:27 pm

Ik vind het zelf altijd een beetje gênant dat mijn man en ik elkaar op zo’n foute plek hebben ontmoet. Beetje jammer eigenlijk. 😉

Antwoord
Gaby 13 november 2015 - 8:05 pm

Haha! Had mijn lijstje kunnen zijn! Vooral Frankrijk… Ik heb hetzelfde. Meerdere pogingen gedaan, maar nee ik krijg er geen warm gevoel van. Ligt dus toch niet aan mij. Dank voor die bevestiging 😉

Antwoord
Annemarie 16 november 2015 - 1:23 pm

Graag gedaan hoor! 😉

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.