Home Algemeen Pre-vakantiestress

Pre-vakantiestress

by Annemarie
(Of hoe elke vakantie ontaardt in een chaotische volksverhuizing)

Ik weet al vrij lang wanneer de zomervakantie begint, aangezien de schoolvakanties lang van tevoren vast staan. En ik weet ook al vrij lang wanneer we weggaan, want ik heb alles zelf geregeld. Maar toch overvalt onze vakantie me – zoals elk jaar – weer. Ik roep al weken dat ik er zin in heb, maar opeens is het bijna zover. Opeens hè! En dan… stress. Zij het van de lichte variant (nu nog, een dag voor vertrek is het code rood hier in huis…).

Waar heb ik dan toch al die stress van, vraag je je misschien af? Ik word wat onrustig als ik denk aan wat er allemaal nog moet gebeuren voor we weg gaan. En ook als ik denk aan wat er allemaal mee moet. Gaat dat allemaal wel passen in onze auto/koffers? Kleding en schoeisel voor 4 personen, voor warm weer en ook voor als het misschien een keer wat frisser is. Zwemspullen en speelgoed voor de kinderen – die natuurlijk niet kunnen kiezen en veel te veel mee willen nemen. Wat eerste levensbehoeften waar we niet buiten kunnen, zoals spelletjes, boeken, toiletpapier en pure hagelslag. En-zo-voorts. Dit jaar misschien toch een aanhanger huren? Oh nee, we hebben geen trekhaak…

Die last-minute stress veroorzaken we overigens voor een deel zelf. Bijvoorbeeld door vlak voor vertrek de paspoorten maar eens te controleren en erachter te komen dat er eentje niet meer geldig is. Aaargh! Of door bij de eerste zomerse dagen in Nederland – en geef toe, die waren wat laat dit jaar – te ontdekken dat onze zoon zijn zomersandaaltjes met klittenband van vorig jaar niet meer past. Ja, dat zie je natuurlijk ook niet aankomen bij een kind in de groei. 🙂

Maar goed, nog even dus en we vertrekken met de auto richting Kroatië (Istrië), Slovenië en Duitsland. En daar hebben we allevier echt heel veel zin in. De accommodaties hebben we al geboekt, op een tussenovernachting op de heenreis na. Dat is overigens dan weer niet iets waar ik stress van krijg: ik vind het juist leuk om niets te boeken en gewoon maar te zien waar we uitkomen. Gelukkig valt alle pre-vakantiestress van me af zodra we in de auto stappen. Dan begint de vakantie echt. Kan niet wachten!

Ook leuk om te lezen

9 reacties

Yvonne 8 juli 2016 - 1:41 pm

Leuk en herkenbaar. Hoewel ik moet zeggen dat ik hier nooit last van had voordat we kinderen hadden. Dan begon ik ruim op tijd met inpakken en was er ook wat minder qua reisdocumenten, kleding en spullen die mee moeten om me druk om te maken. Bovendien had ik toen nog TIJD om voor te bereiden. 🙂 De laatste vakanties zijn er dus ook redelijk wat dingetjes mis gegaan, zoals halverwege de luchthaven er achter komen dat we de code voor de parkeergarage niet hebben genoteerd, met een zakmes in de handbagage bij de security staan, … maar komende reis ga ik het allemaal anders doen! Ik ga morgen beginnen met inpakken (zei ik gisteren en eergisteren ook al) 🙂 Jullie vertrekken al haast, toch?! Succes met de vlucht en veel plezier!!

Antwoord
Annemarie 8 juli 2016 - 4:52 pm

Hahaha, met een zakmes bij de security staan. Oeps! Hier heeft de inpakstress ondertussen al behoorlijk toegeslagen, maar ik denk dat we bijna alles hebben nu. Ik heb dit jaar ook wat eerder de paspoorten gecontroleerd dan vorig jaar, wel een keer of 5. 😉 Allemaal nog geldig. Pfieuw.

Antwoord
ivonne 13 augustus 2015 - 2:50 pm

Ik herken het helemaal. Hoe goed ik ook voorbereid ben op de laatste dag is het altijd stress! Ik ben pas relaxed als ik op het vliegtuig ben gestapt of op de eerste camping ben gearriveerd. Typisch hè, ben jij ook zo’n perfectionist? Ik wel, wie weet is dat het?

Antwoord
Annemarie 13 augustus 2015 - 5:18 pm

Tja, een beetje perfectionistisch ben ik wel. Misschien is dat het inderdaad. Ik zou wel willen weten hoe ik een volgende keer wat relaxter kan zijn de dag voor vertrek. 🙂

Antwoord
ivonne 14 augustus 2015 - 8:56 pm

als je het weet hoor ik het graag 🙂

Antwoord
Martijn 1 juli 2015 - 4:54 pm

Heel herkenbaar, zeker over het passen in de auto. Bij ons past het altijd, maar dan ook altijd, nét…..
Alleen begint bij mij de vakantie helaas pas als ik er ben…….

Antwoord
Annemarie 1 juli 2015 - 9:06 pm

Tja, het zal heus wel passen, maar zo ziet het er op dit moment niet uit. Gelukkig valt bij mij de stress wat eerder weg dan bij jou. 😉

Antwoord
Gaby 1 juli 2015 - 4:49 pm

Hahaha. Met nog twee en halve week voor vertrek naar Zuid-Afrika, betrapte ik mezelf vanmiddag op datzelfde gevoel. Aangevuld met nog té veel zakelijke klussen die nog af moeten voor die tijd. Toch is het de beste vorm van stress die je kunt hebben volgens mij 😉 Fijne vakantie!!

Antwoord
Annemarie 1 juli 2015 - 9:07 pm

Je hebt gelijk, het is niet de meest erge soort stress. 🙂 Bedankt!

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.