Home Algemeen Nieuwe reisplannen 2017-2018

Nieuwe reisplannen 2017-2018

by Annemarie
reisplannen

Meestal val ik na de zomervakantie in een groot gat als het om reizen gaat. Na de zomer staat er namelijk vaak niets meer op de planning en daar word ik altijd heel onrustig van. Soms gaan we in de kerstvakantie nog even weg, maar dat boeken we meestal pas kort van tevoren. Maar dit jaar is er geen gat (hoezee!), want ik heb op dit moment al drie gave reisjes in het vooruitzicht. Dit zijn mijn reisplannen voor de komende tijd:

Moeder-dochtertripje Barcelona

Mijn dochter is in september begonnen in de brugklas. En opeens hoorde ik overal om mij heen verhalen van ouders die met hun zoon of dochter op reis gingen, ter afsluiting van de lagere school-periode. Deze nieuwe trend (?) had ik even gemist, maar ik vind het natuurlijk wel een goeie. Mijn dochter houdt ook van reizen, dus ze was meteen enthousiast toen ik voorstelde samen op stedentrip te gaan. Toen ik haar vroeg naar welke stad ze wilde gaan, antwoordde ze zonder aarzelen ‘Wellington’. Sinds we vorig jaar in Nieuw-Zeeland zijn geweest wil ze namelijk maar één ding: terug naar Nieuw-Zeeland. Leuk geprobeerd, maar voor een stedentripje vind ik Wellington toch net iets te ver. 😉 Na lang wikken en wegen (zoveel keuze!), en na veel tips van anderen (o.a. op Facebook) hebben we gekozen voor een lang weekend Barcelona, in de herfstvakantie. Vliegtickets en hotel zijn geboekt, nu plannen maken!

nieuwe reisplannen

Foto via Pixabay

* Ondertussen houden we het nieuws nauwlettend in de gaten, met het oog op de onrust in Catalonië.

Wintervakantie in Zweden

Mijn man en ik hebben een hele week vrij genomen rond de feestdagen en daardoor kunnen we in de kerstvakantie wat langer weg dan anders. In eerste instantie ging ik op zoek naar een warme winterzonbestemming, maar ik kon niet echt vinden wat ik zocht. En toen viel mijn oog per ongeluk op een wintervakantie in Dalarna, in Midden-Zweden. Heel wat anders, maar het leek ons allevier meteen zo ontzettend leuk! We hebben diezelfde week nog geboekt. We gaan met onze eigen auto, en varen met de boot vanuit Kiel in Duitsland naar Göteborg. Vanaf daar rijden we vervolgens in een paar uur naar een klein parkje met huisjes bij een meer. Op dat meer kun je in de winter schaatsen en ijsvissen. Als er sneeuw ligt – en daar hopen we natuurlijk op – gaan we wandelen op sneeuwschoenen, langlaufen en een sledetocht met husky’s doen. Hoe gaaf!

nieuwe reisplannen

We hopen dat het er ongeveer zo uitziet: wit! (Foto via Pixabay)

Vriendenweekend in Edinburgh

Het eerste tripje voor 2018 is ook al geboekt. In de tweede helft van januari gaan we met twee andere stellen, en met zonder kinderen, een weekend naar Edinburgh. Lang geleden, nog voor we kinderen hadden, zijn we al eens in deze stad geweest. Wat ik nooit zal vergeten is die avond dat we een ghost tour deden met een gids. Heel spooky, met veel griezelige verhalen en een bezoek aan een begraafplaats, compleet met iemand die onwel werd (zogenaamd…) toen we in een graftombe stonden. Ik verheug me erop om weer door de sfeervolle straten te wandelen en een drankje te doen in de gezellige pubs.

nieuwe reisplannen

Foto via Pixabay

Met de kinderen naar Afrika

Onze zomervakantie van 2018 is nog niet geboekt, maar we hebben wel al besloten dat we naar Afrika willen. We zijn zelf al meerdere keren in Afrika geweest en hebben altijd gezegd dat we ook met onze kinderen een keer op safari willen gaan, omdat het zo’n bijzondere ervaring is. Nu is alleen de vraag: wordt het Zuid-Afrika of Namibië? Ik ga me er nog even goed in verdiepen en hoop binnenkort een keuze te maken, zodat we kunnen boeken.

Tips voor een van de bovenstaande bestemmingen zijn welkom!
Wat zijn jouw reisplannen voor de komende tijd?

Ook leuk om te lezen

16 reacties

ivonne 16 oktober 2017 - 9:15 pm

Wat een heerlijke plannen Annemarie! Dat wordt een prima winter. Die huisjes lijken we ook wel wat!

Antwoord
Annemarie 18 oktober 2017 - 10:44 am

Ja mooie plannen hè? Ik heb er zin in! 🙂

Antwoord
Gaby 7 oktober 2017 - 10:25 am

Heerlijke vooruitzichten he? Maar die Afrika knoop moet je nu ook onderhand gaan hakken 😉 Tickets en accommodaties gaan snel nu? ZA is effe niet zo lekker in het nieuws natuurlijk. Wellicht dat dat nog scheelt met boekingen. Wat je ook kiest: altijd goed haha. Dalarna is top al ken ik het alleen in zomermaanden.

Antwoord
Annemarie 8 oktober 2017 - 6:16 pm

Jaaa, ik weet het, we moeten niet te lang wachten met het boeken van de tickets. Ik heb me er dit weekend alvast een beetje in verdiept. 🙂

Antwoord
Kelly 7 oktober 2017 - 4:04 am

Namibië is wel heel erg gaaf, maar ik ben dan ook bevooroordeeld 😉. Zuid-Afrika is ook super mooi en je zou het zelfs kunnen combineren. Kaapstad vertrekken en dan naar boven richting Namibië. Heb ik drie jaar geleden gedaan en was zeker een aanrader. Zo pak je Kaapstad ook nog mee 😊.

Antwoord
Annemarie 8 oktober 2017 - 6:15 pm

We hebben maar drie weken, dus een combinatie van beide landen is lastig. Al is het alleen maar omdat we in Namibië absoluut naar Etosha willen, en dat ligt de verkeerde kant op. 😉

Antwoord
Marcella 6 oktober 2017 - 10:13 pm

Mooie plannen! Ik was eind augustus in Dalarna, Zweden. In welk park zit je? Toevallig ook Såfsen resort?

Antwoord
Annemarie 8 oktober 2017 - 6:14 pm

Ik heb gelezen dat jullie er ook waren. Wij gaan niet naar Såfsen, maar naar een klein parkje in Tyngsjö.

Antwoord
Me over ME 6 oktober 2017 - 11:02 am

Wat een leuke verhalen! Heerlijk om met de kinderen rond te reizen. Mijn meest geweldige vakantie was in Maleisië, waar we in tree houses en op een eiland in de jungle hebben gezeten. Alles lekker primitief. Ik zou daar toch eens een keer over moeten schrijven….ben je al ooit naar Oman geweest? Huur een auto en een tent (je kunt vrij kamperen). Rijd door wadis met groene oases naar de majestueuze bergpieken en wordt hartelijk ontvangen in pitoreske dorpjes. Gegarandeerd succes! En de vlucht is niet duur. Ik heb een paar geweldige aanbiedingen gevonden. Veel winterplezier!

Antwoord
Annemarie 6 oktober 2017 - 2:50 pm

Bedankt! Gaaf zeg, die tree houses in de jungle! Oman klinkt ook leuk, als je er zo zelf met een auto en tent op uittrekt.

Antwoord
Yvonne 5 oktober 2017 - 9:02 pm

Wat een boel leuke reisplannen! En wat een leuke trend… ik ben graag trendsetter en zal eens proberen het te introduceren voor kinderen die groep 1 verlaten hebben. 😉 Namibië lijkt mij fan-tas-tisch! (maar ook zo duur, haha)

Antwoord
Annemarie 6 oktober 2017 - 2:48 pm

Haha, je kan niet vroeg genoeg beginnen met deze nieuwe trend, dus waarom wachten tot na groep 8! 🙂

Antwoord
Shere 5 oktober 2017 - 8:58 pm

Gaaf plannen! Ik ben zonder Kids in Zuid-Afrika geweest en ik zei ook eens weer terug met de Kids als ze ook op safari mogen (somige moet je minimaal zo oud zijn).

Antwoord
Annemarie 6 oktober 2017 - 2:47 pm

Gaaf hè? Onze jongste is volgende zomer acht, dus oud genoeg!

Antwoord
Michal | Reiswijzer kids&co 5 oktober 2017 - 3:44 pm

Ik zwaai even vanuit mijn gat… 😉 Wat heerlijk voor je/jullie, al die gave plannen!! Ben zo benieuwd hoe Zweden in de winter bevalt…

Antwoord
Annemarie 5 oktober 2017 - 8:06 pm

Wij zijn ook heel benieuwd naar Zweden in de winter. Zou het net zo leuk zijn als in de zomer? 🙂 Hopelijk plan jij snel je volgende tripje, zodat je uit het gat kunt klimmen, haha.

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.