Home Algemeen Mijn meest gelezen blogs van 2017

Mijn meest gelezen blogs van 2017

by Annemarie
Meest gelezen blogs van 2017

December is voor veel bloggers de tijd van terugblikken op het afgelopen jaar. Ik heb al veel blogs gezien over de hoogtepunten van 2017 en op Instagram zie ik steeds de ‘best nine’ van 2017 voorbijkomen. Ik wacht er nog even mee, want mijn reisjaar is nog helemaal niet afgelopen: wij gaan in de kerstvakantie nog naar Zweden! Maar ik kan natuurlijk wel alvast vertellen welke blogs goed scoorden op Ishetnogver.nl in 2017.

Evergreens

Er zijn een paar blogs die het altijd goed doen en die eigenlijk altijd in mijn top 10 van meest gelezen blogs staan. Dit zijn mijn ‘evergreens’, met dank aan Google (many thanks!), want deze blogs worden dus goed gevonden – ook door mensen die mijn blog nog niet kennen. Mijn blog over Lanzarote met kinderen bijvoorbeeld, en mijn top 10 over plekken in Zuid-Cornwall die je niet mag missen. Toppertjes zijn het! 😊

Land's End in Cornwall

Maar we gingen terugblikken op het afgelopen jaar. Met deze blog mee gerekend schreef ik in 2017 in totaal 49 blogs. Misschien volgt er nog een nr. 50 vanuit Zweden? Ik durf het niet te beloven. Dit is mijn top 5 van meest gelezen blogs van 2017. Om de spanning erin te houden, tel ik af vanaf nummer 5 naar 1.

5) 10x zien en doen in Kopenhagen

doen in Kopenhagen
Tijdens een fris maar zonnig weekend in maart ging ik met een vriendin op stedentrip naar Kopenhagen. In een paar dagen verkenden we een groot deel van de stad, van de Kleine Zeemeermin – die dus echt heel klein is ja – tot hippiedorp Christiania. Wel jammer dat pretpark Tivoli gesloten was… De blog met 10 tips voor must-do’s in Kopenhagen doet het goed!

4) 5x César Manrique op Lanzarote

Cesar Manrique op Lanzarote
Kunstenaar en architect César Manrique heeft zijn stempel gedrukt op het Canarische Eiland Lanzarote. Overal op dit eiland kom je zijn kunstwerken tegen, die zijn afgestemd op het bijzondere vulkanische landschap. Ik maakte een top 5 van Manrique’s mooiste werken, die het bekijken waard zijn als je op Lanzarote bent.

3) Camperreis door Midden-Europa

camperreis
Afgelopen zomer maakten we met een camper een rondje door Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Slovenië. We kozen ervoor om geen al te lange afstanden te rijden, en dat lukte prima met onze route. In deze blog over onze camperreis vertel ik meer over de plaatsen die we aandeden onderweg, over de onvermijdelijke Stau in Duitsland en over Larisa, die de boel opvrolijkte (not) bij de grens van Slovenië…

2) 10x doen in Hongkong met kinderen

Hongkong met kinderen
Dit is de enige blog over een bestemming buiten Europa in deze top 5. We waren in de zomer van 2016 al in Hongkong, maar de blog schreef ik in februari 2017. In het drukke, hectische en warme Hongkong is superveel leuks te doen voor kinderen, van Disneyland en overdekte roltrappen tot een ritje in een verlicht reuzenrad. Ik maakte een top 10.

En dan nu de nummer 1 – tromgeroffel…..

1) Een duivels mooie wandeling door de Teufelsschlucht in de Eifel

Teufelsschlucht
De eerste blog die ik schreef in 2017, over de Teufelsschlucht, is ook mijn meest gelezen blog van 2017. Vorig jaar gingen we in de kerstvakantie een paar dagen naar de Eifel, en daar maakten we een mooie wandeling door een bijzonder landschap. We wandelden van de Irreler Wasserfälle naar de smalle Duivelskloof… en weer terug. Een aanrader, ook met kinderen!

En de minst gelezen blog…

Tja, en dan zal ik ook maar vertellen welke blog het minst goed werd gelezen dit jaar. Dat is mijn blog over het prachtige natuurgebied Storforsen in Zweeds Lapland. Zwaar onterecht vind ik. Ik snap heus wel dat dit geen bestemming is waar hordes Nederlanders naar toe gaan op vakantie (waarom eigenlijk niet?), maar je kan toch op z’n minst plaatjes kijken? Toe maar! 🙂

Storforsen in Zweeds Lapland

Het is duidelijk: lijstjes (top 5/10x doen…) doen het goed! En bestemmingen binnen Europa doen het beter dan mijn blogs over verre bestemmingen, zoals Nieuw-Zeeland. Logisch maar ook een beetje jammer… vind ik dan. Hoe dan ook, ik ga in 2018 vrolijk door met bloggen!

Waarover zou jij meer willen lezen op Ishetnogver.nl? Laat het me weten in een reactie onderaan dit artikel!

Ook leuk om te lezen

2 reacties

Stéphanie 21 december 2017 - 7:15 pm

Nou, ik vond je minst gelezen blog wel leuk en de bestemming spreekt mij enorm aan. Ook de wandeling die jullie in de Eiffel maakten.

Antwoord
Annemarie 2 januari 2018 - 6:40 pm

Gelukkig maar! 🙂 De blogs die ik zelf het leukste vind komen niet helemaal overeen met de top 10. En dat is soms best jammer…

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.