Home Algemeen Mijn blog en mijn reisjaar in 2020: de samenvatting

Mijn blog en mijn reisjaar in 2020: de samenvatting

by Annemarie
reisjaar 2020

Het eind van het jaar is in zicht (thank God!!) en dus is het weer tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Welke reizen en andere tripjes maakte ik, en hoe gaat het met mijn blog? Begin januari 2020 kondigde ik nog enthousiast (en nietsvermoedend) aan dat ik al vier leuke reizen in het vooruitzicht had. Maar dat liep een paar maanden later natuurlijk allemaal anders… Voor mensen werkzaam in de reisbranche, en voor reisbloggers en andere reislustigen zoals ik, was het nogal behelpen dit jaar. Want wat een jaar! Desondanks kijk ik toch terug op een mooie vakantie in de zomer en leuke weekendjes weg. Een terugblik op reisjaar 2020…

Eerst even over wat er niet doorging, dan hebben we dat maar gehad: een zakentripje (als aanhang) naar Abu Dhabi en Dubai in maart, een vakantie in Italië in de meivakantie en een camperreis door West-Canada in de zomer. Zonde! En dan vertel ik nu wat we allemaal WEL hebben gedaan in het rare reisjaar 2020. 🙂

Vriendentrip naar Genua

bezienswaardigheden in Genua
Eind januari was er nog geen vuiltje aan de lucht. En het was tijd voor ons jaarlijkse (lange) weekend weg met twee bevriende stellen. De bestemming was de Noord-Italiaanse stad Genua. Wat een mooie en interessante stad is dat! Qua sfeer anders dan andere Italiaanse steden, vond ik. We zagen in een paar dagen tijd veel bezienswaardigheden, zoals de stadspaleizen, mooie pleinen, de haven en veel kerken. We dwaalden door de donkere steegjes van het oude centrum en genoten van het heerlijke Italiaanse eten en Italiaanse wijn.

Portofino aan de Italiaanse Rivièra

We maakten ook een uitstapje met de trein naar het fotogenieke voormalige vissersdorp Portofino aan de Italiaanse Rivièra. Portofino is een jetset-bestemming en zomers is het daar altijd heel druk met rijke vakantiegangers. Maar nu was het er lekker rustig. We wandelden langs de haven, en omhoog naar de vuurtoren, en dronken veel te dure wijn op een terras aan het water. Zoals dat hoort in Portofino.

Weekendje Veluwe


In maart vierden we mijn verjaardag in een Landal-huisje in de bossen op de Veluwe. Er waren toen al wat coronamaatregelen van kracht, maar de meeste voorzieningen op het vakantiepark waren nog open, zij het met beperkingen. We deden spelletjes in ons huisje, gingen midgetgolfen en trokken er op uit met z’n viertjes. We wandelden naar de grootste waterval van Nederland: de Loenense Waterval. En we maakten een mooie wandeling bij de Posbank, in Nationaal Park Veluwezoom. Het was het weekend voor de eerste lockdown. Op de laatste dag van ons verblijf moesten alle restaurants in Nederland dicht om 18:00 uur en werd bekend dat ook de scholen gingen sluiten. Een rare afsluiter van ons weekendje weg.

Echten in Drenthe

wandelen bij Echten en Ruinen
Met Pinksteren gingen we naar Echten in Drenthe, waar we een paar nachten sliepen in een safaritent op een vakantiepark. We hadden prachtig weer en waren wederom veel buiten. We wandelden de Keienroute en een stukje van het Roekpad in Echten. En we gingen kajakken in een natuurgebied dat al heel lang op mijn lijstje stond: Nationaal Park Weerribben-Wieden. Echt heel erg gaaf om eens te doen, en in zo’n mooie omgeving.

Dat onze camperreis door Canada niet door zou gaan, zagen we ruim van tevoren aankomen. Daarom had ik al een ‘back-up vakantie’ geboekt in Nederland. Maar aan het begin van de zomer werden de coronamaatregelen verruimd en gooiden veel landen in Europa hun grenzen weer open. Het buitenland riep! Ik speurde naar een vakantie waar we ons goed bij zouden voelen. Niet te druk, niet te ver (want wat als de grenzen weer dicht zouden gaan?) en veel wandelmogelijkheden. Het werd… Oostenrijk! Ik schreef een blog over onze ervaringen met een vakantie in coronatijd.

Vorarlberg in Oostenrijk

Gargellen
Begin juli reden we vanuit Nederland in één ruk door naar Gargellen in de regio Montafon in Vorarlberg. In Oostenrijk waren de regels op dat moment nog heel soepel. Mondkapjes waren bijvoorbeeld alleen verplicht in het OV, skiliften en medische instellingen. Op een paar regenachtige dagen na, hadden we mooi weer en we wandelden wat af in de bergen. Onze kinderen waren op een gegeven moment zelfs ‘wandelmoe’, haha. We maakten mooie wandelingen in de bergen bij Gargellen, en bij de Versettla Bahn in Gaschurn. Maar de mooiste wandeling was die bij de berg Hochjoch in Schruns, langs bergmeren en geweldige uitzichten.

wandelen bij de Hochjoch

Op de Erlebnisberg Golm vermaakten we ons een dag lang met allerlei leuke activiteiten, zoals ziplinen en klimmen over een touwenparcours. We wandelden (yup, alweer) door twee kloven: de Rappenlochschlucht en de Alplochschlucht, gingen mountaincarten, reden over de mooie Silvretta-Hochalpenstrasse en bezochten het stadje Feldkirch op een regenachtige dag.

Montafon met kinderen

Na anderhalve week zat onze vakantie in Vorarlberg er helaas op. We hebben er genoten, en vonden het een prima alternatief voor Canada!

De Eifel in Duitsland

Irreler Wasserfalle
We sloten onze vakantie af met een paar dagen op een camping in de Duitse (Süd) Eifel, vlakbij de grens met Luxemburg. We bezochten er de Irreler Wasserfälle bij de Teufelsschlucht, waar we een paar jaar eerder ook waren geweest, in de winter. Nu kon ik er zomerse foto’s maken. Het was er die dag best druk, en omdat onze kinderen echt geen zin hadden in weer een wandeling hebben we de wandelroute naar de Teufelsschlucht niet nog een keer gedaan. Jammer wel.

Het Mullerthal in Luxemburg

Mullerthal Trail met kinderen
In het Luxemburgse Mullerthal, zo’n 15 kilometer van onze camping in Duitsland, wandelden we een stukje over de bekende Mullerthal Trail. Vanuit het plaatsje Berdorf liepen we route B2, een niet al te lange route, maar wel over een van de mooiste delen van de trail. Onderweg kwamen we langs uitkijkpunten, hoge zandstenen rotsformaties, trappetjes en smalle kloven. Een sprookjesachtig mooi landschap. Voor wandelliefhebbers: de totale lengte van de Mullerthal Trail is 112 kilometer. Daar ben je wel een paar dagen mee zoet!

Herfstvakantie in Twente

wandelen op de Holterberg
In de herfstvakantie wilden we er toch weer even tussenuit, maar het buitenland was deze keer geen optie. Ik boekte een paar dagen in een huisje op een vakantiepark in de bossen van Markelo. Alle voorzieningen op het park waren helaas gesloten, ook het restaurant. Maar dat mocht de pret niet drukken. We wandelden op de Sallandse Heuvelrug, en bezochten Landgoed Twickel en de zandsculpturen bij Kasteel Warmelo.

Nachtje in Roermond

reisjaar 2020

Een jaar eerder met kerst had ik een kasteelovernachting inclusief diner gekregen van mijn man. De bon was een jaar geldig en moest dus nog even op. Gelukkig kon het doorgaan. Het eerste weekend van december reden we met z’n tweetjes naar Kasteeltje Hattem in Roermond. Een ‘echte’ stedentrip was vanwege de coronamaatregelen niet haalbaar. Wat moet je in een stad waar bijna alles dicht is? En een bezoek aan de Designer Outlet in Roermond leek ons nu ook geen goed idee. Daarom stopten we op de heenweg bij Nationaal Park De Groote Peel, voor een wandeling. Wat een mooi natuurgebied! Bij het kasteeltje genoten we die avond van een heerlijk viergangendiner. De dag erna wandelden we voordat we terugreden naar huis nog ‘even’ in Nationaal Park de Meinweg, ten oosten van Roermond. Ook een mooi natuurgebied in Limburg.

De Groote Peel

Een knuppelpad in De Groote Peel

We hebben eigenlijk nog best veel gedaan, als ik het zo teruglees. Maar wel opvallend veel in Nederland natuurlijk. Naast onze weekendjes weg ging ik ook veel wandelen en bezochten we bijvoorbeeld de Zaanse Schans. Door al deze tripjes in eigen land hebben we veel mooie plekken ontdekt waar we nog niet eerder geweest waren. Mooi toch?

Buitenplaatsenpad

De deprimerende cijfers van Ishetnogver.nl

Aan het begin van het jaar ging het nog best redelijk met het aantal bezoekers op mijn blog. In januari was het bezoek verdubbeld ten opzichte van januari 2019. Ook in februari ging het nog oké. Maar toen kwam maart en stortte alles in… En het werd er de maanden daarna niet beter op. Om te huilen eigenlijk. Want pijnlijk is het wel, als je zoveel tijd en energie steekt in je blog. Ik ben gelukkig financieel niet afhankelijk van mijn blog, maar toch. Leuk is anders, kan ik je vertellen.

Gelukkig kwam er rond de zomer weer wat meer ruimte voor reizen binnen Europa en trokken veel mensen er toch nog op uit. Dat merkte ik meteen aan het bezoek op mijn website. Hoopte ik aan het begin van het jaar nog om in de zomer mijn bezoekersrecord te verbreken, ik moest helaas genoegen nemen met aantallen die lager waren dan het jaar ervoor. In juli en augustus ging ik wel ruim over de 10.000 bezoekers per maand, maar ja, geen nieuwe records. Oktober en vooral november zijn nooit geweldige maanden qua cijfers, en dat was dit jaar helemaal dramatisch. Het enige positieve hieraan is dat het volgend jaar alleen maar beter kan. TOCH?!

Montafon met kinderen

Mountaincarts in Gargellen

Mijn blog en social media

Op social media besteed ik nog steeds niet veel aandacht aan Facebook, wegens het irritante, nauwelijks te beïnvloeden algoritme. Ik heb 830 volgers en dat is prima. Er komen er elke maand een paar bij, maar er haken ook wel eens wat volgers af. (Tsssssk….). Op Instagram ben ik gestegen van ca. 1.400 volgers eind 2019 naar 1.830 volgers nu. De meeste tijd steek ik in Pinterest. Ik heb daar inmiddels 1.000 volgers en tussen de 70k en 120k maandelijkse kijkers (dat schommelt nogal, mede afhankelijk van het seizoen). Maar het belangrijkste: van al het verkeer naar mijn website dat via mijn social media-kanalen binnenkomt, komt ongeveer 80% via Pinterest. Dus… daar steek ik graag wat extra tijd in! 😊

Hotelletje boeken via mijn blog

Ga jij binnenkort (of ehm… ooit weer…) op reis en wil je via Booking.com een hotel boeken? Doe dat dan vooral via Ishetnogver.nl, via de Booking-widget aan de rechterkant op mijn website. Als je daar op de ‘Zoek’-button klikt en naar de website van Booking gaat en je boekt wat, krijg ik een klein percentage van deze boeking. Jou kost het niets extra, maar voor mij is het een leuke bijverdienste waarmee ik de kosten van mijn blog kan dekken. (Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de hosting van mijn website).

In voorgaande jaren schreef ik ook vaak een blog over mijn reisplannen voor het komende jaar. Die sla ik nu even over… wegens nog helemaal geen plannen. ZUCHT. Hopelijk komt daar snel verandering in!

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.