Home Algemeen Mijn blog bestaat 5 jaar, dus… hoera?

Mijn blog bestaat 5 jaar, dus… hoera?

by Annemarie
blog 5 jaar

In alle consternatie rondom het virus (je hebt er vast iets over gehoord), was ik helemaal vergeten dat ik vijf jaar geleden ben begonnen met Ishetnogver.nl. Vijf jaar al, een mijlpaal! En ik blog na 5 jaar nog steeds met heel veel plezier. We maakten de afgelopen jaren mooie reizen, bijvoorbeeld naar Nieuw-Zeeland, Namibië, Zweden, Slowakije en Georgië. En dan noem ik er maar een paar, want ik ben op veel meer plekken geweest. Genoeg om over te schrijven dus, en dat is fijn, want ik wil nog wel even door met mijn blog.

Maar… toen kwam vorige maand corona om de hoek kijken, met een grote impact op onze samenleving en ook op alles wat met reizen te maken heeft. Dus ook op reisblogs, waaronder die van mij. En het ging juist zo lekker met de bezoekersaantallen van mijn blog. Daar zat een mooie groei in! Ik had het afgelopen jaar elke maand een ruime verdubbeling van het aantal bezoekers ten opzichte van diezelfde maand een jaar eerder. En naast de mooie reizen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt met mijn gezin, mocht ik ook af en toe op een leuke blogtrip. Zo ging ik voor Ishetnogver.nl op uitnodiging onder meer naar Zweeds Lapland, het Griekse eiland Limnos, Sardinië en Slowakije. Super natuurlijk, dat ik die kansen krijg dankzij mijn blog!

Blog 5 jaar

Uitzicht op het mooie stadje Castelsardo op Sardinië.

Blijf thuis

Maar half maart veranderde alles opeens, en kwam de wereld zo’n beetje tot stilstand. Reizen kan nu even niet, we moeten thuis blijven, en dat is te merken aan de bezoekersaantallen. Want waarom zou je nog reisblogs lezen als je toch nergens naartoe kan? Keek ik de afgelopen maanden bijna dagelijks even naar de cijfers in Google Analytics, nu kijk ik bijna nooit meer. Omdat het zo demotiverend is. Want als er zo weinig bezoekers op mijn blog kijken, waarom zou ik dan nog schrijven?

Blogdipje

Op het moment dat ik de mijlpaal van 5 jaar ‘Is het nog ver’ heb bereikt, zit ik dus eigenlijk in een blogdip… Een beetje jammer wel. Ik ben natuurlijk niet de enige, dit geldt voor de meeste reisbloggers. Sommige reisbloggers passen zich aan aan de situatie en schrijven nu bijvoorbeeld blogs over hoe je je thuis kan vermaken. Maar ik kies ervoor om dat niet te doen. Ik heb een reisblog en wil over reizen schrijven. Gelukkig ben ik niet financieel afhankelijk van mijn blog, dat scheelt. Ik verdien ondertussen wel een beetje met mijn blog, maar het ‘echte’ geld (miljoenen!) verdien ik met mijn freelance werkzaamheden buiten mijn blog om.

blog 5 jaar

In Luleå, Zweden

En nu?

Nadat ik mijn bezoekersaantallen naar beneden zag duikelen, had ik even helemaal geen zin meer om nog iets te schrijven. Daarnaast vielen geplande reisjes in het water (Dubai, Italië…). Maar na een paar weken ging ik het bloggen toch missen. Ik ben mijn blog nu eenmaal begonnen omdat ik het leuk vind om over reizen te schrijven. En ik pak dat nu ook gewoon weer op, want er zal toch hopelijk een moment komen dat we weer op reis kunnen. Geen idee wanneer en op wat voor manier, maar eh… ooit. En anders vinden mensen het misschien toch leuk om te lezen over reizen en foto’s te kijken. Hoop ik. Dus: op naar 6 jaar Ishetnogver.nl!

PS 1) Ik ben natuurlijk wel heel benieuwd naar wat jullie ervan vinden: doorgaan met bloggen, of niet? En over welke bestemmingen zouden jullie meer willen lezen? Laat het me weten in een reactie!

PS 2) Even relativeren: ik ben mij ervan bewust dat er in deze rare tijd veel erger dingen zijn dan een blogdipje!

Volg je mijn blog al op Facebook?

Ook leuk om te lezen

7 reacties

Marcella 3 mei 2020 - 4:55 pm

Eenmaal terug uit Australië had ik al een dip omdat onze reis nogal teleurstellende verliep door the virus, maar tot bloggen moet ik me ook echt zetten. Wat een nare cijfers hé. Toch gefeliciteerd met je 5 jaar en op naar vele mooie nieuwe reizen!

Antwoord
Annemarie 4 mei 2020 - 9:17 am

Dank je, en ik kijk uit naar de mooie reizen die we ongetwijfeld weer zullen gaan maken. Op wat voor manier dan ook. 😉

Antwoord
Denise 18 april 2020 - 10:32 pm

Gefeliciteerd! En ja, je hebt inderdaad mooie reizen gemaakt de afgelopen jaren.
Ik wilde mijn 5 jaar mijlpaal in maart vieren, maar ik vond dat er door het coronagebeuren en het niet kunnen reizen te weinig te vieren viel, dus ik heb het niet eens genoemd, nergens.
Misschien moet ik het alsnog doen, maar ik denk dat ik het volgend jaar maar extra vier! Want ja, ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we wel weer op reis kunnen.
Ik verdien daarnaast echter geen miljoenen zoals jij (haha), dus het zou sowieso wel fijn zijn als mensen snel weer reizen gaan boeken.
Bloggen blijf ik ook gewoon doen, maar ik krijg ze er even niet zo lekker uit, dus het is het is iets meer social media dan blog momenteel.
Nou, proost op je 5 jaar! Op naar de 10!

Antwoord
Annemarie 19 april 2020 - 9:16 am

Dank je! Ik heb ook getwijfeld of ik er wel bij moest stilstaan in deze rare tijd. Maar hé, ik heb er hard voor gewerkt, dus deze mijlpaal is het noemen waard. En dat geldt ook voor jou! Dus jij ook gefeliciteerd met 5 jaar Follow my footprints, en allebei op naar de 10! 🙂

Antwoord
Denise 19 april 2020 - 10:03 am

Ja, dat is zeker zo! Alleen het harde werken op zich is idd al een goede reden om het te vieren.

Antwoord
Janine 18 april 2020 - 5:40 pm

Van harte! Herkenbaar die blogdip en de deprimerende bezoekersaantallen. Toch hoop ik dat je weer snel en met plezier nieuwe blogs gaat schrijven. Ooit zullen we weer op pad gaan en reisinspiratie nodig hebben. Dan zou het mooi zijn als er tegen die tijd voldoende blogs zijn om te kunnen lezen.

Antwoord
Annemarie 18 april 2020 - 6:16 pm

Dank je! 🙂 Ja, echt deprimerend die aantallen… Maar het komt vast wel weer goed. Ik hoop dat het niet heel lang gaat duren voordat we weer op reis kunnen. Ik kijk er nu al naar uit!

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.