Home Algemeen Vakantieplannen: met een camper door Europa

Vakantieplannen: met een camper door Europa

by Annemarie
met een camper door Europa

Het wordt zo ondertussen wel eens tijd voor het plannen van je zomervakantie. Als je dat niet allang gedaan hebt tenminste. Wij zijn zelf altijd een beetje van de late… Maar we weten nu wel al wat we gaan doen. Vorige zomer gingen we nog naar de andere kant van de wereld, maar komende zomer blijven we ‘gewoon’ in Europa. Wat we precies (nou ja… ongeveer…) gaan doen, ga ik jullie nu vertellen.

Met de camper op reis

We gaan dit jaar drie weken rondreizen met een camper door Europa! Ooit, toen onze dochter nog maar anderhalf was, hebben we een rondreis door West-Canada gedaan met een camper. Ideaal vonden we dat, zeker met zo’n kleintje erbij. Canada is natuurlijk – net als de Verenigde Staten – een perfect land voor reizen met een camper. Alles is er op afgestemd. Bijna overal vind je extra ruime parkeerplaatsen voor campers (RV’s) en je staat nergens in de weg. We zijn benieuwd hoe dat in Europa is.

Bij het bedenken van onze route waren we het over één ding meteen eens: we willen weer naar Slovenië. In de zomer van 2015 waren we daar een dag, op doorreis naar Oostenrijk. We hebben in die ene dag zoveel moois gezien, dat we toen al zeiden dat we terug zouden komen. En dat gaan we dus doen. In mijn enthousiasme had ik in eerste instantie bedacht dat we een rondje gingen maken langs Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Oostenrijk. Maar dat lijkt me bij nader inzien wat al te optimistisch, aangezien we maar drie weken de tijd hebben en niet elke dag willen reizen.

met een camper door Europa, Slovenië

Waterval in de Vintgar-kloof, Slovenië

Globale route

De route die we nu hebben bedacht begint in Duitsland, vanaf waar we naar Tsjechië rijden. Hoe lang we daar precies blijven (en waar) weten we niet, misschien een klein weekje in totaal? Daarna rijden we zuidwaarts, naar Oostenrijk. Daar willen we een paar nachten op een stadscamping bij Wenen gaan staan, zodat we deze stad – waar we nog nooit zijn geweest – kunnen verkennen.

Slot Belvedere in Wenen

Slot Belvedere in Wenen (Foto: Pixabay)

Vanuit Oostenrijk zakken we verder af naar Slovenië, waar we deze keer wat langer willen blijven dan een dag. 😉 Misschien gaan we hoofdstad Ljubljana bekijken, maar we gaan in elk geval de natuur in! Na Slovenië wordt het weer tijd om terug te rijden richting Nederland. Dat zullen we gaan doen via Oostenrijk en Duitsland, maar dan wat westelijker dan op de heenreis.

We hebben nog niets geboekt, en dat gaan we waarschijnlijk ook niet doen, want dat lijkt ons nou juist het mooie van reizen met een camper: de vrijheid die je hebt. Is het slecht weer, dan rijd je ergens anders heen. Is het juist prachtig, dan blijf je wat langer. Maar of dat in het hoogseizoen overal goed te doen is, weten we niet.

Reizen met een camper

En verder zijn we heel benieuwd of het ons net zo goed gaat bevallen als de vorige keer, in Canada. Toen was onze dochter anderhalf, nu gaan we met twee kinderen van 11 en 7. Hoe gaat dat zijn? Mijn man vindt het rondrijden in een camper erg leuk, maar hij is absoluut geen kampeerder. Hij houdt namelijk van comfort… Een camper is natuurlijk een stuk comfortabeler dan een tent, maar gaat dat goed komen?

met een camper door Europa

En hoe moet het als we ergens naar toe willen? Nemen we dan dat hele ding (= camper) mee, met ons hele hebben en houwen erin? Gedoe! Of niet? Misschien nemen we wel fietsen mee. We gaan het meemaken. Tips voor reizen met een camper in Europa, of voor een van de bestemmingen die wij willen gaan bezoeken zijn welkom!

En wat zijn jullie plannen voor de zomer?

Ook leuk om te lezen

21 reacties

Marcella 25 april 2017 - 9:39 pm

Leuke plannen!!! Ook wij vonden het reizen met een camper door West-Canada erg tof. We gaan in juni met een camper door IJsland reizen. Gaaf dat jullie naar Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Slovenië gaan. Waar huren jullie een camper?

Antwoord
Annemarie 26 april 2017 - 11:13 am

Met een camper door IJsland lijkt me ook geweldig, ben benieuwd naar jullie ervaringen. Wij kunnen een camper lenen! 🙂

Antwoord
ivonne 10 april 2017 - 6:00 pm

Wat heerlijk Annemarie. Wij gaan dit jaar ook weer kamperen in juni, met de tent. Eerst een week hotel aan het Gardameer en dan naar Kroatië. Ook nog geen concrete plannen maar iets met natuur, wandelen, leuke stadjes en hopelijk veel zon is het idee. Wat is er veel te kiezen in die hoek hé, het zal vast mooi en fijn worden!

Antwoord
Annemarie 25 april 2017 - 9:14 pm

Jullie hebben ook leuke plannen! Het Gardameer en Kroatië vind ik erg mooi, en in die periode nog niet zo druk als in het hoogseizoen. Ook heel fijn. 😉

Antwoord
Yvonne 6 april 2017 - 9:37 pm

Hartstikke leuk dat ik jullie plannen van de week ook even live gehoord heb. Klinkt erg goed! Ik wil ook met eigen vervoer weer eens in Europa op pad en elk jaar roep ik “volgend jaar”… Slovenië lijkt mij ook zo mooi, maar het allerliefst zou ik daarvoor nog naar Roemenië gaan, vooral omdat dit land zo sterk verandert en het me zo bijzonder lijkt om nu nog te zien hoe de mensen er op het platteland leven. In Slovenië lijkt me vooral de natuur zo mooi en met een camper: ideaal inderdaad… lekker je huisje en je wielen bij je!

Antwoord
Annemarie 8 april 2017 - 10:01 am

Wij gaan in Slovenië inderdaad vooral voor de natuur, zoals Triglav National Park, hoewel ik ook wel nieuwsgierig ben naar Ljubljana. Roemenië (maar ook Albanië) lijkt me ook fascinerend, maar wij vinden het voor nu net even te ver.

Antwoord
karlien 5 april 2017 - 8:44 pm

Zo tof! Ook echt mijn droom om met een camper door Europa te rijden. Slovenië is fantastisch! Met mijn zus was ik er jaren terug en we hebben genoten. Fietsen mee? Hoe vaak fietsen jullie en verwacht je dat je je fiets zeker om de dag nodig hebt? Verder lees ik eigenlijk altijd dat je snel teveel meeneemt.

Antwoord
Annemarie 8 april 2017 - 10:03 am

Ik weet wel zeker dat we te veel gaan meenemen! 🙂 Als het past in de camper gaat het bij twijfel gewoon mee, haha. En die fietsen zullen we waarschijnlijk vooral gebruiken om bijv. even boodschappen te doen. Dus tja…

Antwoord
Nanouk 4 april 2017 - 7:47 pm

Wat een super mooi plan! En ik lees dat Anke ook al die kant op gaat! Wij willen ook richting Slovenië. Ons plan is ook om via Duitsland naar Tsjechie te reizen, dan afzakken via Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië. Wij hebben alleen geen 3 weken, maar ietsje langer de tijd 😉 Al denk ik dat deze route zelfs al te ambitieus is, aangezien we echt heel langzaam reizen met twee kleine kindjes en het werken. En we willen als het erg koud wordt wel verder afzakken naar warmere oorden om te overwinteren.
Heb geen tips voor je, want we zijn nog niet in die hoek geweest, en we hebben een caravan ipv een camper. Ben heel erg benieuwd hoe het jullie gaat bevallen. Eén van de reden dat we een caravan hebben gekocht (en niet een camper) is dat je dan niet steeds je camper hoeft mee te zeulen 😉 Dus moest wel beetje lachen om die zin daarover. En fietsen meenemen, daar twijfelen wij ook nog over… Allemaal luxe problemen hihi

Antwoord
Annemarie 5 april 2017 - 1:45 pm

Wat leuk dat jullie zo ongeveer dezelfde landen voor ogen hebben als wij. Jullie gaan voor onbepaalde tijd reizen toch? Dat is wel wat anders dan drie weken midden in het hoogseizoen, zoals wij… En fietsen wel of niet meenemen is inderdaad een luxeprobleem. 🙂

Antwoord
Nanda 31 maart 2017 - 5:48 pm

Wat een heerlijk plan! Wenen is echt een enorm leuke stad met kids (ik heb er een blogpost over geschreven… jaja), en ik weet ook nog wel een paar leuke eetadresjes voor je. Leuk van Wenen: compact city center.

Voor de rest… mijn plan, is zoals je weet, altijd aan veranderingen onderhevig. Maar we hopen nog steeds Oostenrijk, hoewel ik ook naar strand begin te verlangen.

Antwoord
Annemarie 1 april 2017 - 10:22 am

Ik weet dat jij er over geschreven hebt, ik ga je blog voor we gaan nog een keer lezen en kom maar door met die eetadresjes. Ik ben benieuwd wat jij uiteindelijk gaat doen! 🙂

Antwoord
Denise 31 maart 2017 - 9:20 am

Ik weet niet of je het te ver weg vindt, maar Sardinië is echt een camper eiland. Alleen daar al kun je met gemak drie weken rondreizen…

Antwoord
Denise 31 maart 2017 - 9:21 am

Maar dat dan een volgende keer. 😉 Slovenie met de camper lijkt me ook schitterend inderdaad.

Antwoord
Annemarie 1 april 2017 - 10:01 am

Sardinië ligt net te ver uit de richting, maar het lijkt me wel heel mooi! Misschien een andere keer. 😉

Antwoord
Carolien 29 maart 2017 - 6:15 pm

Leuk! Ik heb geen tips voor campers in Europa (wij zijn die hard kampeerders met een tent haha) en heb ook geen tips voor de landen waar jullie heen gaan. Ik ben erg benieuwd hoe het jullie gaat bevallen

Antwoord
Annemarie 30 maart 2017 - 9:48 am

Ik ben zelf ook benieuwd. Je gaat het hier over een tijdje lezen! 🙂

Antwoord
Anke 29 maart 2017 - 5:25 pm

Heerlijke plannen! Wij gaan deze zomer net zoiets doen, maar dan langer: drie maanden… Onze zoon wordt tijdens de reis 4. We vertrekken 1 mei en gaan van Frankrijk naar Italië en dan met een veerboot naar Oost-Europa. Slovenië en Tsjechië slaan we zeker niet over. Hoewel, dat zit aan het eind van de route (juli), dus voor die tijd kan het allemaal anders lopen. Flexibiliteit voor alles :-). Fietsen meenemen zou ik zeker doen, als dat kan met jullie camper. Al is het maar voor een paar boodschappen, maar ook om wat van de omgeving te zien als het niet al te bergachtig is. En/of zoek campings uit met goed OV dichtbij, dat ben ik zelf van plan. Heel veel plezier!

Antwoord
Annemarie 30 maart 2017 - 9:47 am

Jullie plannen klinken ook super, en wat heerlijk dat jullie drie maanden op pad kunnen! We moeten nog even bekijken hoeveel fietsen er mee kunnen. Mijn kinderen zijn wat ouder en fietsen allebei zelf. Maar of dat gaat passen… En we proberen inderdaad ook campings te zoeken dichtbij het OV (bijv. bij Wenen).

Antwoord
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 29 maart 2017 - 4:08 pm

Wat een leuke plannen! Reizen met een camper staat ook nog op ons lijstje, en dan het liefst in Canada, zoals jullie gedaan hebben. Jullie route klinkt erg mooi, ben benieuwd hoe het jullie bevalt! Ons plan voor deze zomer is onze huwelijksreis naar Zuid-Afrika 😉

Antwoord
Annemarie 30 maart 2017 - 9:42 am

Zuid-Afrika is zo mooi, ik weet zeker dat jullie dat geweldig gaan vinden. Dat gaat een mooie huwelijksreis worden! 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.