Home Algemeen Jaaroverzicht reizen: het beste (& slechtste) van 2016

Jaaroverzicht reizen: het beste (& slechtste) van 2016

by Annemarie
Doubtful Sound

Om blogjaar 2016 af te sluiten blik ik – net als veel andere reisbloggers – terug op mijn reisjaar. Voor wie het gemist had: 2016 was een erg goed reisjaar voor mij! We maakten namelijk voor het eerst in jáááááren weer een verre reis. Eindelijk! In de zomervakantie gingen we vier weken naar Nieuw-Zeeland, met een tussenstop van een paar dagen in Hongkong. We hebben in die vier weken zoveel moois gezien, daar kijk ik heel tevreden op terug. Een terugblik!

Mooiste bestemming in 2016

We hebben afgelopen jaar niet heel veel landen bezocht. We gingen twee keer naar de Veluwe, een favoriete bestemming van ons als we in Nederland op vakantie gaan. En we hadden twee tussenstops in Hongkong. Een fascinerende, drukke stad waar veel te beleven valt. Maar… er zijn maar weinig landen mooier, of net zo mooi, als Nieuw-Zeeland. Zoveel mooie natuur, verschillende landschappen, leuke steden en relaxte mensen. Na drieënhalve week waren wij nog lang niet klaar met dit land. Het liefst zouden we komende zomer weer naar Nieuw-Zeeland gaan, en het woord ‘emigreren’ is zelfs gevallen. (Maar daar is het tot nu toe dan ook bij gebleven). Ik denk dat ik wel kan stellen dat we allevier – dus ook man en kinderen – verliefd zijn geworden op dit land.

Mooiste reisfoto 2016

Na een reis door zo’n waanzinnig mooi land als Nieuw-Zeeland is het natuurlijk ondoenlijk om maar één mooie reisfoto te kiezen. Dat zullen jullie toch met me eens zijn. Echt, wie bedenkt zoiets? Maar goed, onderstaande foto van Lake Matheson is wel een van de mooiste. Die kan zo op een puzzel van 1000 stukjes.

Jaaroverzicht reizen Lake Matheson

Zie voor meer van mijn foto’s ook mijn Instagram-account!

Mooiste zonsondergang

Hoe mooi Nieuw-Zeeland en Hongkong ook waren, de mooiste zonsondergang was gewoon in Nederland, in Wijk aan zee. Ook in 2016 heb ik daar weer talloze foto’s van zonsondergangen gemaakt op het strand. Elke keer weer zo mooi… Maar deze zonsondergang met mijn kinderen is bijzonder voor mij, omdat mijn kinderen erop staan zoals ze zijn. De een rustig en bedachtzaam, de ander wat extraverter. Mijn schatjes! <3 Reisblog jaaroverzicht Wijk aan Zee

Mooiste genietmoment

Ook in 2016 had ik weer veel genietmomentjes. Bij ons strandhuisje in Wijk aan Zee bijvoorbeeld, waar ik altijd weer geniet van die prachtige zonsondergangen. Bij voorkeur met een glas witte wijn erbij. 😉 Daarnaast was onze verre reis één groot genietmoment. Vier weken lang met z’n viertjes op pad. Vier weken waarin we onze kinderen een van de mooiste stukjes van de wereld hebben kunnen laten zien (Nieuw-Zeeland) en ze hebben laten kennismaken met een heel andere cultuur (Hongkong).

De geisers van Rotorua, het Te Papa Museum in Wellington, wandelen in het Abel Tasman Park, met de boot cruisen door de Doubtful Sound en alle andere mooie natuur en steden die we daar gezien hebben. Natuurlijk waren er op reis ook wel eens mindere momenten, zoals de vier lange vluchten, de jetlags waardoor we niet lekker sliepen en moe waren, de soms lange autoritten met zeurende kinderen op de achterbank, of twee kinderen tegelijk wagenziek vanwege een nogal bochtige weg… en de regen op sommige plekken in Nieuw-Zeeland. Onze zoon vond de stinkende geisers in Rotorua helemaal niet leuk en onze dochter vond haar pijnlijke oren in het vliegtuig bij het landen echt heel erg stom. Wij ook trouwens. Maar verder… alleen maar GENIETEN. 🙂

Jaaroverzicht reizen

Bij de Moeraki Boulders

Beste beslissing 2016

Onze beslissing om naar Nieuw-Zeeland te gaan natuurlijk! Duh. 😉 Oké, eigenlijk besloten we dit eind 2015 al, maar de plannen werden definitief in januari, toen we onze vliegtickets boekten. Toen die eenmaal geboekt waren kon ik beginnen met het plannen van de route en het boeken van hotels en vakantiehuizen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is de reis erg goed bevallen, en dat smaakt dus naar meer. Komende zomer blijven we in Europa (zo’n reis naar Nieuw-Zeeland met z’n vieren hakt er wel even in qua kosten), maar hopelijk gaan we het jaar erna weer wat verder weg. Nu al zin in!

Mijn best gelezen blogs van 2016

Als ik naar de statistieken kijk van mijn blog, zie ik bij de meest gelezen blogs niet per se de blogs staan die ik er zou verwachten. Hoe enthousiast ik zelf ook ben over Nieuw-Zeeland, er staat maar één blog over dit land in mijn top 5. Dat is de fotoserie van de mooiste wegen die wij op onze rondreis tegenkwamen.

wegen in Nieuw-Zeeland

Lake Hawea op het Zuidereiland

Geen enkel blog over Hongkong. Wel blogs over het meer van Bled in Slovenië, een Europese bestemming die steeds populairder wordt. En terecht! Ook mijn blogs over Nationaal Park Timanfaya op Lanzarote en een top 5 over Wijk aan Zee met kinderen werden erg goed gelezen.

In mijn lijstje meest gelezen blogs van dit jaar staat ook een blog met 10 tips voor onderweg tijdens een autovakantie met kinderen. Een blog waar ik kritiek op kreeg, vanwege de open deuren die erin zouden staan. Klopt, maar het zijn wel handige open deuren op een rij. En blijkbaar is er behoefte aan lijstjes met dit soort open deuren. Dus ha! 😉

En mijn minst gelezen blog van 2016

Tragisch eigenlijk dit. Mijn minst gelezen blog gaat over Northland in Nieuw-Zeeland. En dan deel 2 van ons rondje door dit noordelijkste deel van Nieuw-Zeeland. Nu weet ik dat met films deel 2 het vaak niet haalt bij deel 1, maar is dat bij blogs ook zo? Deze ‘sequel’ gaat onder meer over de beste fish shop en het mooiste toilet van Nieuw-Zeeland. Dus je zou zeggen: superinteressant. Maar ja.

Hundertwasser Toilets, Kawakawa, Northland

Reisplannen 2017

Onze reisplannen voor 2017 liggen nog niet helemaal vast. Waarschijnlijk gaan we met een camper door een stukje van Oost-Europa reizen. Maar welke landen we precies zullen aandoen weten we nog niet. Nog tijd genoeg om dat uit te zoeken. In de kerstvakantie eerst nog een klein weekje naar de Eifel in Duitsland!

Had jij ook een mooi reisjaar in 2016?

Ook leuk om te lezen

5 reacties

ivonne 21 december 2016 - 2:03 pm

Ik had een super reisjaar in 2016. Ben benieuwd of ik die kan toppen in 2017 😉
Nieuw Zeeland staat ook nog steeds heel hoog op onze bucketlist. Ik ken dat wel hoor dat je verliefd kan worden op een land en denkt over emigreren. Wij hebben dat bij Australië en Amerika (waar we nog ieder jaar mee loten met de Greencard). De foto van Lake Matheson vind ik echt een plaatje!

Antwoord
Co 18 december 2016 - 1:30 pm

Mooie terugblik! Nieuw Zeeland lijkt mij ook geweldig om een keertje te bezoeken, dus daar mag je wel lekker over blijven bloggen 🙂

Antwoord
Annemarie 18 december 2016 - 4:08 pm

Dank je, Nieuw-Zeeland was super (voor het geval je dat nog niet begrepen had, haha) en ik ben er voorlopig nog niet over uitgeblogd. 😉

Antwoord
Jenny 18 december 2016 - 11:21 am

Mooi overzicht!

Qua reizen is 2017 voor mij een heerlijk jaar. Wat de rest betreft: ehhhh, minder. Ik zal m’n draai wel weer vinden.

En nu ga ik snel je blog over Bled lezen, daar ga ik in april heen.

Antwoord
Annemarie 18 december 2016 - 4:07 pm

Bled is mooi, leuk vooruitzicht dat je daar naar toe gaat! Ik hoop dat je je draai weer vindt in 2017, komt vast goed.

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.