Home Algemeen De Liebster Award

De Liebster Award

by Annemarie
Liebster Award

Daphne van reis- en lifestyleblog Food & Flip Flops nomineerde mij voor de Liebster Award. Hoe leuk is dat?! Voor wie niet weet wat het is: deze ‘award’ is in het leven geroepen om beginnende bloggers onder de aandacht te brengen en wat meer te weten te komen over de persoon achter de blog. De Liebster Award wordt steeds doorgegeven aan andere bloggers. Ik mag 11 vragen beantwoorden die Daphne heeft bedacht. En daar zaten een paar hele lastige tussen. 😉 En daarna mag ik vragen bedenken voor andere bloggers.

1. Waar komt jouw passie voor reizen vandaan?
Als kind ging ik met mijn ouders en zusje elke zomer minstens drie weken kamperen met de tent ergens in Europa. We verkenden de omgeving, gingen veel wandelen en bezochten stadjes en dorpjes in de buurt. Als wij met onze kinderen op vakantie gaan, doen we dat een beetje op dezelfde manier. Mijn kinderen willen natuurlijk veeeeel liever zwemmen dan een stadje bezoeken, net als mijn zus en ik vroeger. Maar nu ik ouder ben waardeer ik juist dat mijn ouders ons zoveel hebben laten zien van Europa. Ik hou ervan om op onbekende plekken te zijn, nieuwe steden te ontdekken of de natuur in te gaan. Vrijwel al mijn vrije dagen gaan op aan reizen. Ik zal nooit zomaar een weekje vrij nemen zonder dat ik plannen heb om ergens naar toe te gaan. Zonde!

2. Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?
Ik werk vier dagen in de week als content & community manager voor een online reisorganisatie. En dan is er mijn gezin; ik heb een dochter van 9 en een zoon van 5. Daar gaat aardig wat tijd in zitten, haha. En ik ben sociaal media-verslaafd. Kost ook veel te veel tijd.

3. Wat is jouw favoriete land en waarom?
Zuid-Afrika! Vanwege de veelzijdigheid van dit land: prachtige ruige natuur, safari’s in wildparken, walvissen en pinguïns, de fijne wijnstreek in de omgeving van Stellenbosch en natuurlijk de geweldige wereldstad Kaapstad. Ik ben twee keer in Zuid-Afrika geweest en wil dit prachtige land absoluut laten zien aan mijn kinderen.

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika

Bij Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika

4. Aan welke eigenschap van jezelf irriteer je je het meest?
Ik kan heel ongeduldig zijn en ik ben soms een enorme twijfelkont. Die eerste eigenschap is voor anderen niet altijd prettig, en van die tweede word ik zelf af en toe gek. Oh wacht, ik hoefde er maar eentje te noemen.

5. Waar kun je echt van genieten buiten het reizen om?
Van zoveel! Mijn gezin natuurlijk, gezellig uit eten gaan, een koud glas witte wijn, een goed boek lezen met de kat op schoot, een spelletjesavond met vrienden, het strand, zonsondergangen, pure chocola…

6. Wat is jouw favoriete hotspot, waarom deze en waar kunnen we hem vinden?
Voor mijn gevoel moet een hotspot hip zijn, en ik ben niet zo bekend met hip. Maar goed. Ik hou erg van Indiaas eten en toen we nog in Amsterdam woonden aten we dat bijna elke week. Nu gaan we voor Indiaas eten meestal naar Haarlem, bijvoorbeeld naar restaurant Gandhi. Niet hip, maar wel heerlijk eten. Ik heb laatst ook prima tapas gegeten bij Patxaran in Haarlem. En dan eerst een biertje drinken bij de Jopenkerk.

7. Wat was je grootste blunder ooit, waar mensen het nu nog over hebben?
Wat gek, ik kan me helemaal geen grote blunders herinneren! Kan zijn dat ik ze geblockt heb in mijn hoofd… Wel wat kleintjes. Om het bij reizen te houden: toen we ooit in het najaar rondreisden door Andalusië hadden we er helemaal niet bij stilgestaan dat de wintertijd was ingegaan. Wij wilden een grot bezoeken, maar die was gesloten. We begrepen er niets van, totdat wandelaars ons vertelden dat we een uur te vroeg waren. Of die keer dat ik in een restaurant in Griekenland vroeg om een vegetarische moussaka. De eigenaar van het restaurant vond het een belachelijke vraag en antwoordde op luide toon ‘No vegetarian moussaka!! Is always with meat!!’. Okeeeee, het was maar een vraag.

8. Vertel eens iets over jezelf wat niemand nog weet?
Wat de meesten nog niet weten is dat we vrij concrete plannen hebben om volgende zomer naar Nieuw-Zeeland te gaan, met waarschijnlijk een tussenstop in Hong Kong. Supergaaf, maar ook heel spannend! Al is het alleen maar omdat ik vliegangst heb, dus dat gaat nog wel even een dingetje worden met die afstand.

Vliegen over de Alpen

Vliegen over de Alpen

9. Wat is het vreemdste wat je ooit hebt gegeten?
Ik ben niet zo avontuurlijk als het om eten gaat. Als ik iets er niet aantrekkelijk uit vind zien, eet ik het niet. Zo heb ik nog nooit oesters en mosselen gegeten. Zo’n glibberig ding, bah. In het buitenland eet ik vaak voor de veiligheid maar vegetarisch. Eigenlijk ben ik gewoon een lafaard als het om eten gaat, haha. Mijn man daarentegen eet (bijna) alles, ook exotische gerechten. Haai, krokodil, impala, kikkerbillen, gefrituurde sprinkhaan… hij heeft het allemaal geprobeerd op reis. Ik vind het maar smerig (maar maak er natuurlijk wel een foto van, haha).

10. Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?
Ik denk dat ik voor Engeland zou kiezen. Ik vind het land erg mooi, vooral de grillige kust met de steile cliffs, ik hou van de Engelse taal en ik vind pubs gezellig. En de mensen zijn zo aardig en behulpzaam. Maar nu ik erover nadenk, misschien zou ik ook wel in Canada willen wonen. Ook weer vanwege de prachtige natuur, de aardige mensen en de ruimte die je daar hebt. Maar een wat warmer land zou ook wel fijn zijn…

11. Hoe ziet je favoriete weekend in Nederland eruit?
Dat is in elk geval een weekend zonder turntraining en zwemles voor mijn kinderen, zodat we een beetje kunnen uitslapen. 😉 In de lente en zomer ben ik graag op het strand van Wijk aan Zee, waar we een strandhuisje hebben. Beetje lezen terwijl onze kinderen zich vermaken in het zand, ’s avonds barbecueën en dan genieten van de zonsondergang met een wit wijntje erbij.

Aan het strand van Wijk aan Zee

Zo, klaar! Ik nomineer nu de volgende bloggers:
Gaby van Borntotravel.nl
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Bart van Vetexbart.be
Carolien van Alcanaontheroad.nl
Nanda van Wandernan.nl

Ik heb deze vragen voor jullie bedacht (c.q. verzameld):
1) Waar komt je passie voor reizen vandaan?
2) Wanneer ben je met je blog begonnen en waarom?
3) Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?
4) Wat is jouw favoriete land en waarom?
5) Als je nu een paar dagen op stedentrip mocht gaan, welke stad zou je dan kiezen?
6) Welke reis of bestemming heeft de meeste indruk op je gemaakt?
7) Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?
8) Wat is het vieste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?
9) Wat kun je absoluut niet missen als je op reis bent?
10) Wat is jouw mooiste reisfoto?
11) Welke reizen staan er voor komend jaar op jouw planning?

Hopelijk vinden jullie het leuk om deze tag over te nemen en de vragen te beantwoorden. Ik ben benieuwd!

Nog even de regels van de Liebster Award:
• Beantwoord 11 vragen van de blogger die je getagd heeft.
• Verzin vervolgens zelf 11 vragen.
• Tag de bloggers die je deze 11 vragen wilt laten beantwoorden.
• Deze bloggers vertellen in hun blog dat ze genomineerd zijn door jou en linken terug naar je blog. Als je deze link deelt op Twitter, Facebook of Instagram dan is het leuk dat we ook getagd worden zodat we je Liebster Award blog snel kunnen lezen.

Ook leuk om te lezen

16 reacties

Jenny - ikreis.net 1 november 2015 - 10:51 pm

Schoolvakanties en seizoenen zijn geen goede combinatie! Aan de andere kant, over een jaar of 12 ben je er vanaf. (En ik over 30 jaar…)

Nieuw-Zeeland lijkt ook mij een gave bestemming. Maar dat vind ik van zo veel landen 😉

Antwoord
Annemarie 2 november 2015 - 7:51 am

Haha, ja, over 12 jaar ben ik er al van af. Arme jij, nog 30 jaar te gaan.

Antwoord
Marcella 1 november 2015 - 9:23 pm

Liebster is leuk, altijd goed om iemand beter te leren kennen! Zuid Afrika lijkt me zo’n gaaf land, daar ga ik graag nog eens naartoe. Ik hoop dat je het land nog eens aan je kinderen kunt laten zien, vast heel speciaal. Nieuw-Zeeland is echt te gek, dus je gaat daar echt super genieten <3 De vlucht is lang, maar je hebt Hong Kong als fijne tussenstop. Helpt het om wat films te kijken? Dan word je goed afgeleid.

Antwoord
Annemarie 2 november 2015 - 7:51 am

Zuid-Afrika is echt een aanrader, daar moet je zeker naar toe als je de kans krijgt! Die tussenstop in Hong Kong helpt al een beetje, lijkt me erg gaaf namelijk. Afleiding is inderdaad goed, en ik denk dat onze kinderen daar ook wel voor zullen zorgen. 😉

Antwoord
Nanda 30 oktober 2015 - 8:19 pm

Oh wat heerlijk. Ik ben ook dol op Zuid-Afrika én wil heel graag een keer terug naar Canada. Ik ben ook een strandfreak. Ben ook dol op witte wijn (andere kleuren ook goed…). En ik woon ook in Noord-Holland.
Mucho gracias voor de nominatie! Ik ga hem met plezier invullen.

Antwoord
Annemarie 30 oktober 2015 - 8:44 pm

Nou, wat een overeenkomsten! 🙂 Ik ben benieuwd naar je antwoorden.

Antwoord
ivonne 30 oktober 2015 - 4:04 pm

Leuk weer om te lezen en je zo een beetje beter te leren kennen. Dat huisje in Wijk aan Zee klinkt heerlijk, ik ben een enorme “uitwaaien aan het strand” liefhebber! Indiaas eten daar ben ik ook gek op maar sprinkhaan, oesters e.e. daar waag ik me niet aan. Ook mijn man is zo’n dappere die alles probeert, hoewel gefrituurde schorpioen heeft hij in Thailand toch laten liggen. Ben benieuwd hoe Nieuw Zeeland je gaat bevallen, ik wil ook graag een keer die kant uit.

Antwoord
Annemarie 30 oktober 2015 - 7:31 pm

Ons huisje in Wijk aan Zee is ook echt heerlijk! Jammer dat het er niet het hele jaar staat. Ik ben ook zooooo benieuwd naar Nieuw-Zeeland. Ik heb er familie wonen, op het Noordereiland. Die gaan we dus ook eindelijk eens bezoeken. 🙂

Antwoord
Gaby 29 oktober 2015 - 10:18 pm

Leuk om te lezen! Ik ga graag de uitdaging aan, al wordt het weer flink keuzes maken en laat ik nou heel slecht zijn in… 😉

Nieuw-Zeeland is een heerlijke bestemming!!! Hongkong had ik geen match mee. Of het was het verkeerde moment want volgens mij ben ik de enige die niet heel enthousiast daarover is…..

Antwoord
Annemarie 29 oktober 2015 - 10:35 pm

Je bent inderdaad de eerste die zegt Hong Kong niet geweldig te vinden. 😉 Ik ben benieuwd naar je antwoorden op de vragen, succes met keuzes maken, haha.

Antwoord
Carolien | Alcana on the road 29 oktober 2015 - 10:15 pm

Hé leuk, ik kende het ook nog niet…en ik herken ook wat eigenschappen, zoals eeuwig twijfelen 😉
Besef je dat het winter is als je naar Nieuw Zeeland gaat in de zomer? Schijnterdan nogal koud en nat te zijn. ik wil ook heel graag naar Nieuw Zeeland, maar ik wacht tot we niet meer afh zijn van schoolvakanties. Kou en regen, ik hou er niet van, brbrbr

Antwoord
Annemarie 29 oktober 2015 - 10:32 pm

Ja, ik weet dat we in het verkeerde jaargetijde naar Nieuw-Zeeland gaan en heb daarom ook wel even getwijfeld (ja ja, ben ik goed in) over deze bestemming. Maar we willen er toch graag naar toe, en het duurt nog zo lang voordat wij van de schoolvakanties af zijn. Mooi is het er even goed wel!

Antwoord
Daphne | food & flip flops 29 oktober 2015 - 9:18 pm

Super leuke antwoorden! Dank je wel voor het delen en meedoen! Top.
En Nieuw Zeeland is geweldig. Zo’n mooi land en ben jaloers op je Hong Kong bezoek, lijkt me prachtig. Dat vliegen komt wel goed, hoop ik voor je 😉

Antwoord
Annemarie 29 oktober 2015 - 10:29 pm

Jij bedankt voor de nominatie, superleuk! 🙂 Over het vliegen naar Nieuw-Zeeland ga ik gewoon niet te veel nadenken, dan komt het vast goed.

Antwoord
Vetexbart 29 oktober 2015 - 8:43 pm

Leuk ideetje, zo leren we elkaar beter kennen. Ik kende het helemaal niet, shame on me! Alvast bedankt voor de nominatie, ik vul hem zeker asap aan! 🙂

Antwoord
Annemarie 29 oktober 2015 - 10:28 pm

Leuk, ik ben benieuwd!

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.