Home Algemeen Blogverjaardag: al drie jaar Ishetnogver.nl!

Blogverjaardag: al drie jaar Ishetnogver.nl!

by Annemarie
blogverjaardag Is het nog ver

Hoera, mijn blog bestaat al drie jaar! Drie jaar geleden begon ik – na lang wikken en wegen – met “Is het nog ver?”, en deelde ik mijn eerste blogposts. Heel spannend vond ik dat, want zaten er wel mensen te wachten op mijn blog? Inmiddels staan er meer dan 160 blogs online en is het aantal lezers dat mijn blog weet te vinden enorm gegroeid. Tijd voor een terugblik.

Hoe sta ik ervoor?

Ben ik tevreden met wat ik bereikt heb? Ja en nee. Ik ben trots op mijn website, inclusief het logo dat ik vorig jaar (eindelijk…) liet maken. Ik ben trots op de verhalen die ik heb geschreven. Sommige blogs zijn al duizenden keren gelezen en doen het altijd goed, zoals mijn blogs over Lanzarote en Slovenië. Andere blogs vond ik zelf misschien wel leuker om te schrijven, bijvoorbeeld die over onze reis door Nieuw-Zeeland, maar die worden iets minder vaak bekeken.

Ik ben ook trots op de groei van mijn social media-kanalen. Op Instagram ben ik nu eindelijk de grens van 1.000 volgers gepasseerd (for what it’s worth…) en op Facebook heb ik bijna 600 volgers. Op Twitter heb ik zelfs 2.200 volgers, maar dit account had ik al voordat ik ging bloggen en gebruik ik een beetje als uitlaatklep voor eh… van alles. Dus niet alleen voor mijn blogs.

blogverjaardag Is het nog ver?

In Zweeds Lapland

Stiekem had ik gehoopt dat mijn blog wat harder was gegroeid. Maar ik moet realistisch zijn, want dan zou ik vaker dan 1x per week moeten bloggen. En dat lukt me gewoon niet, want ik werk ook (minstens) 28 uur per week als freelancer, ik heb kinderen (en die hebben allerlei sportclubjes waar ze naar toe gebracht moeten worden) en ja, ’s avonds wil ik ook wel eens gewoon met mijn verstand op nul TV kijken. Ik blog omdat ik het leuk vind en niet omdat ik er mijn brood mee wil verdienen.

Bloggen is overigens veel meer dan alleen verhaaltjes schrijven. Er moeten bijvoorbeeld ook foto’s worden uitgezocht en bewerkt, oudere blogs worden geüpdatet, mails beantwoord en social media-kanalen worden bijgehouden. Het is net een bedrijfje. Soms klap ik de ene (zakelijke) laptop dicht en de andere (privé) laptop direct open om aan mijn blog te werken. Ik zit regelmatig 10 tot 11 uur per dag achter een laptop. En dat is niet gezond… of gezellig. Maar ik doe het toch.

Hoe blij is mijn gezin met mijn blog?

Ik ben zelf nog steeds heel blij dat ik drie jaar geleden besloot te gaan bloggen. Maar… geldt dat ook voor mijn gezin? Want een vakantie met een reisblogger is heus niet altijd makkelijk. Mijn kinderen ‘moeten’ vaak mee als we iets gaan bekijken, terwijl zij liever gaan zwemmen. Maar over een hele dag rondhangen bij het zwembad valt nu eenmaal weinig te vertellen, dus gaan we vaak op pad. En dan trek ik ook nog eens veel tijd uit voor het maken van foto’s. De rest van mijn gezin heeft daar echt niet altijd geduld voor. “Twee woorden, negen letters!”, zegt mijn dochter soms zuchtend tegen me. Oftewel: ‘duurt lang’. 😊

skyline van Hongkong vanaf the Peak

Bij The Peak in Hongkong: de een geniet van het uitzicht, de ander is er klaar mee.

Ik herinner me dat we van Fox Glacier in Nieuw-Zeeland naar Queenstown reden. Een prachtige route langs de Tasmanzee, meren, watervallen, kloven enz. Ik had een kaart mee in de auto waarop interessante fotostops stonden aangegeven.
Ideaal! Vond ik. Irritant! Vonden mijn kinderen.
“Waarom stoppen we hier?”
“Even een foto nemen. Het is hier echt heel mooi.”
“We zijn net ook al gestopt”.
“Weet ik, maar dit is weer heel anders en ook heel mooi”.
“Stoppen we nu alwéééér?!?!” Eh ja. Totdat zelfs mijn man – die meestal echt een engelengeduld heeft – zei: “En nu rij ik door!”. Dan baal ik, want ik denk op zo’n moment alleen maar dat we misschien NOOIT meer op die plek komen. En dan heb ik dus niet alles gezien. Moeilijk vind ik dat. Maar goed, loslaten en blij zijn met wat ik wel heb gezien, dat probeer ik dan.

Nieuw-Zeeland

Fotostop op weg naar Queenstown

Het is gelukkig niet zo dat onze kinderen niets leuk vinden van wat we ondernemen op reis. We houden natuurlijk ook rekening met hun wensen. Het is mooi om te zien dat onze dochter al wat ‘reizigerstrekjes’ begint te krijgen. Last van heimwee heeft ze nooit en als het aan haar ligt gaan we morgen terug naar Nieuw-Zeeland – het liefst voorgoed. En onze zoon – die na een paar weken op reis de kat mist en echt wel een beetje heimwee kan hebben – heeft oog voor mooie plaatjes. “Mama, je moet NU een foto nemen, de kleuren van de zonsondergang zijn echt heel mooi!” ♥

Ik blog nu drie jaar over onze reizen, en ik ga daar voorlopig nog even mee door. Sorry man en kinderen! 🙂

Ook leuk om te lezen

24 reacties

Marcella Molenaar 12 april 2018 - 1:30 pm

Jeeej, gefeliciteerd met je blogverjaardag! Leuk dat je artikelen over Lanzarote en Slovenië zo goed gelezen worden. Beide staan nog zeker op mijn wishlist. Mijn Nieuw-Zeeland artikelen worden inmiddels iets beter gelezen, al zijn het vooral de route-artikelen op beide eilanden die het goed doen. Bij mij is vooral Canada favoriet en wat oude artikelen: Terschelling vs Texel en Brugge vs Gent.

Antwoord
Annemarie 13 april 2018 - 10:03 am

Bedankt! Ik kan me voorstellen dat jouw blogs over de Wadden en Brugge vs Gent goed gelezen worden. Leuk!

Antwoord
Sigrid 7 april 2018 - 9:48 pm

Super leuk Annemarie! Gefeliciteerd met deze mijlpaal 😘

Antwoord
Annemarie 8 april 2018 - 11:17 am

Dank je! 🙂

Antwoord
Denise 7 april 2018 - 10:39 am

Wat een superleuk blog! Ik moest erom lachen. “Ideaal! Vond ik. Irritant! Vonden mijn kinderen.” LOL.
Heel herkenbaar. Zowel van de vele uren die je erin steekt, als de vele foto’s die je maakt, als hoe dat verder gaat op reis. Leuk opgeschreven!
Ik moest meteen denken aan wat mijn dochter op Zakynthos. Ze slaakte een diepe zucht en zei: ‘Ben je op vakántie, moet je op excúrsie!’ 🙂
Onze blogs bestaan trouwens ongeveer even lang; ik dacht dat jij al langer bezig was.
Hoe dan ook, veel succes maar weer!

Antwoord
Annemarie 8 april 2018 - 11:16 am

Dank je! Hahaha, ook zo irritant, excúrsies! Onze kinderen hebben het maar zwaar. 😉

Antwoord
Mario 7 april 2018 - 9:59 am

Leuk en erg herkenbaar verhaal. Precies hoe het er hier aan toegaat en voorstaat. Van harte met 3 jaar

Antwoord
Annemarie 8 april 2018 - 11:15 am

Dank je! 🙂

Antwoord
Michal | Reiswijzer kids&co 6 april 2018 - 10:05 pm

Gefeliciteerd Annemarie. Mooie mijlpaal en resultaten. Ik deel (bijna) alles wat je beschrijft. Daar waren we tijdens ons gezamelijke reisje naar Zweeds Lapland natuurlijk snel achter. Zo fijn vond ik dat. Eindeloos doorgaan, overal kunnen stoppen, alles kunnen zien… Wanneer gaan we weer?

Antwoord
Annemarie 7 april 2018 - 9:53 am

Dank je. Ja dat was wel fijn tijdens ons tripje naar Lapland. Eindelijk iemand die ook overal wilde stoppen en alles wilde zien. Ik wist niet wat me overkwam, haha.

Antwoord
Jacomijn 6 april 2018 - 9:56 am

Gefeliciteerd!!

Antwoord
Annemarie 7 april 2018 - 9:51 am

Dank je!

Antwoord
Nanda 6 april 2018 - 9:24 am

Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd. Ik vind ook je lekker door moet gaan. En dat uren achter die computers. Ja, dat is in de winter wel leuk, maar nu het mooie weer er weer aankomt… dan laat ik het wat vaker los.

Antwoord
Annemarie 7 april 2018 - 9:49 am

Dank u, dank u. 🙂 Ja jij kan in de zomer wat vaker achter de laptop vandaan, omdat je zo goed vooruit plant. Ik daarentegen…

Antwoord
ivonne 6 april 2018 - 7:03 am

Nogmaals Gefeliciteerd. Ik herken dat wel, de blogger die op reis gaat en overal wil stoppen… Ik deed het al maar het is er zeker niet minder op geworden sinds ik een reisblog heb. Gelukkig heeft mijn Frank ook een aardig engelengeduld maar toch nog steeds minder dan ik wil 😉. Op naar een mooi nieuw jaar.

Antwoord
Annemarie 6 april 2018 - 9:23 am

Dank je! Ik mag ook echt niet klagen over het geduld van mijn man. Tegen de tijd dat zijn geduld op is, heeft hij misschien ook wel een punt en overdrijf ik het misschien een beetje met de fotostops enzo. Daar ben ik me van bewust. 🙂

Antwoord
Ann 6 april 2018 - 5:03 am

Zo herkenbaar😄! Man en zonen twee kilometer voorop, terwijl ik om de haverklap nog snel iets wil fotograferen.

Antwoord
Annemarie 6 april 2018 - 9:20 am

Ja precies, zo gaat het bij ons ook. Ik loop altijd achteraan, haha.

Antwoord
Yvonne 5 april 2018 - 7:58 pm

Haha, gefeliciteerd Annemarie! Leuk om te lezen. (nog) Niet herkenbaar, maar wellicht omdat onze kids in een andere fase zitten nog. Ze gaan graag mee op pad. Ik geniet daar dus maar van.. zo lang als het kan, haha. Fijn dat jij na 3 jaar nog steeds met zoveel plezier blogt! Ik lees ze ook graag. 🙂

Antwoord
Annemarie 6 april 2018 - 9:19 am

Dank je! Ja, geniet nog maar even van je kinderen nu ze nog jong en meegaand zijn, haha. 😉

Antwoord
Shere 5 april 2018 - 7:51 pm

Gefeliciteerd met je blog-mijpaal! Het is toch een leuke hobby en ik herken ook het gevoel. Ik sta de hele dag achter de laptop, dus af en toe heb ik geen zin meer om weer aan de laptop te zitten.

Antwoord
Annemarie 6 april 2018 - 9:17 am

Dank je! En inderdaad, soms wil ik gewoon even een avondje niet achter de laptop zitten.

Antwoord
Gaby 5 april 2018 - 7:49 pm

Gefeliciteerd! Leuk om te lezen. En herkenbaar. Al heb ik dat dwangmatige tijdens het reizen zelf minder 😉 Proost, op nog vele mooie blogjaren!

Antwoord
Annemarie 6 april 2018 - 9:16 am

Dank je! Ik ga nog even door. 🙂

Antwoord

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.